janastok janastok komentáře u knih

☰ menu

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Ze začátku dobrý, sympatická hrdinka a atraktivní a originální prostředí policejních potápěčů. Pak do toho autor zamotal spiknutí na nejvyšší úrovni, špiony a agenty všech možných i nemožných organizací a drogové kartely, a veškerá logika se vytratila. Hlavní hrdinka, která prohlašuje, že nechce ohrozit svou rodinu, se neustále vrhá po hlavě do dalších nebezpečných situací a konec je trochu odbytý. A nechybí ani autorovo oblíbené " bum, bum, prásk, prásk". Zachraňuje to jen skvělá Bára Kodetová v audioverzi.

21.04.2024 2 z 5


Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

Jediným mínusem této série je to, že než se ke mně dostane nový díl, úspěšně všechno zapomenu. Jinak to bylo pekelné čtení s infarktovým závěrem.

16.04.2024 5 z 5


Krvavá lázeň Krvavá lázeň Håkan Östlundh

Dobrý díl série z mého oblíbeného Gotlandu (ne, že bych tam někdy byla). Tragédie jedné nefunkční rodiny, perfektně vykreslené postavy, jen jsem měla trochu zmatek v těch švédských jménech.

13.04.2024 4 z 5


Vytoužená smrt Vytoužená smrt Cara Hunter

Další dobrý díl série. Pomalejší tempo, klasické pátrání, originální zápletka. A ovšem nezbytný epilog.

07.04.2024 4 z 5


Celá pravda Celá pravda Cara Hunter

Dobrá detektivka plná falešných stop, vygradované, trochu uspěchané finále a epilog, který jako vždy vše mění.

31.03.2024 4 z 5


Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

Mám ráda tuto sérii, ale tentokrát to bylo trochu slabší. Hrdinka v ohrožení života hned čtyřikrát, rozmlácena dvě auta a konec tak podivně vyšuměl. A větu ,, nic mi není ,, si může Kate nechat vytesat na náhrobek.

26.03.2024 3 z 5


Strmý pád Strmý pád Linda Castillo

Po delší době jsem se vrátila mezi amiše do Painters Millu a moc se mi tam líbilo. Ani mi nevadilo, že je kniha napsaná tak trochu podle šablony, ani to, že Kate dostala zase nabančíno a zničila další Explorer. Tak šup do dalšího dílu.

22.03.2024 4 z 5


Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Když jsem zjistila hlavní téma knihy, tak jsem měla trochu obavy. Nic moc mi neříkají počítačové hry a komiksové příběhy, životy na sociálních sítích, chatovací místnosti s jejich podivnou mluvou a výrazy, které neznám. Ale byla jsem překvapena, jak moc se mi kniha líbila. Ač byla velmi obsáhlá a postav jak na orloji, tak jsem ji slupla jak malinu. Strika miluju a Robin je zlatíčko a moc jsem si užila jejich pátrání i osobní životy.

20.03.2024 5 z 5


Lháři, lháři Lháři, lháři Sarah Flint

Celkem povedená detektivka. Je vidět, že autorka byla policistka, postavy jsou věrohodné. Příběh napínavý, jen trochu ukecaný konec.

06.03.2024 4 z 5


Vražedný rozsudek Vražedný rozsudek Andreas Gruber

To byla tedy pekelná jízda. Vyšetřovatel Maarten Sneijder ( pardon Maarten S. Sneijder) je tak protivný, až je k sežrání a Sabine sympaťačka. Bylo tam tolik obětí, tolik podezřelých a tolik vrahů, že jsem se v tom občas ztrácela, ale na konci se všechno dokonale propojilo. A ač nemám ráda spojení wow efekt, tak tady se konal. Bravo.

25.02.2024


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Na prvotinu mladé autorky celkem slušná detektivka. Co se týče obsahu - hlavní hrdinka není zrovna sympaťanda roku, ač všichni i ona sama tvrdí, že je nejlepší, dělá ve vyšetřování zásadní chyby a vraha, který je zřejmý, si ani netipne. Co se týče stylu psaní - příliš květnaté a přemíra přídavných jmen. Nicméně počkám na léto a příští díl slupnu někde u vody.

18.02.2024 3 z 5


Království slepých Království slepých Louise Penny

Musím říct, že knihy z počátku série, kde se to ještě nehemžilo drogovými kartely, přestřelkami, agenty a politickými tanečky, se mě líbily více. Ale stále je to nadprůměrné čtení a ráda se do Three Pines vracím. A doslov mě odrovnal.

11.02.2024 4 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Dokonalý díl dokonalé série. Skvělé, promyšlené, překvapivé. A ten závěr - jsem zvědavá, jak ( a jestli) z toho autorka vybruslí.

01.02.2024 5 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

S knihami této autorky mám jeden problém - po jejich přečtení se mi do žádné jiné nechce! Opět skvělé, jen se podle posledního odstavce bojím, že paní Angela chce v pŕíštím díle recyklovat jednu starou postavu.

23.01.2024 5 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Tato série je skvělá, napínavá, sympatičtí policisté, vtipné dialogy. A pěkně si mě paní spisovatelka povodila, myslela jsem si, že vím a byla jsem vedle jak ta jedle.

21.01.2024 5 z 5


Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Poklidná, líně se vlekoucí detektivka, odehrávající se v krásné švédské vesničce. Sympatický detektiv, mnoho podezřelých, humor a konec ve stylu Agathy Christie, skvělé.

17.01.2024 5 z 5


Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

Skvělý díl ze skvělé série. Tentokrát dostala více prostoru osobní linka hlavního hrdiny a knize to neublížilo, naopak. Konec infarktový a Joe dostal opět pořádně naloženo.

06.01.2024 5 z 5


Hlava plná strachu Hlava plná strachu Rob Ashman

Dobrá krimi, čtivá, příběh vyprávěný z pohledu policie a vraha, kterému nelze nefandit, jen konec mi přišel malinko odbytý.

26.12.2023 4 z 5


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Tak to je kniha podle mého gusta. Poklidné vyprávění, krásně vystavěné postavy, zločin a místo děje tak poutavě popsané, že má člověk chuť se tam hned vydat.

16.12.2023 5 z 5


Jako stín Jako stín Helen Fields

Zpočátku se kniha vlekla, moc se nepátralo, spíše samé promluvy a nesmrtelný pachatel. Pak náhle bum, bum a adrenalinový konec. Ale četlo se to dobře, další díly bych si určitě přečetla.

08.12.2023 3 z 5