Vražedný rozsudek

Vražedný rozsudek https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418725/bmid_vrazedny-rozsudek-U5O-418725.jpg 5 330 134

Maarten S. Sneijder série

< 2. díl >

KDYŽ FALEŠNÁ STOPA VEDE PŘÍMO DO PROPASTI... Ve Vídni zmizela desetiletá Klára. Když se o rok později znovu objeví zcela zmatená na okraji nedalekého lesa, má celá záda potetovaná motivy z Dantova Pekla – a nikdo z ní nedostane ani slovo. Mezitím nizozemský případový analytik Maarten S. Sneijder na akademii Spolkového kriminálního úřadu ve Wiesbadenu probírá se svými studenty nevyřešené případy vražd. Jeho nejlepší studentka Sabina Nemezová objeví mezi těmito zločiny souvislost – avšak dílo rafinovaného vraha není ještě zdaleka u konce. A stopa vede do Vídně... Případový analytik Maarten S. Sneijder a komisařka Sabina Nemezová na lovu bezohledného vraha.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Todesurteil , 2015


více info...

Přidat komentář

Mandlevest
03.04.2024 4 z 5

Pokračuji, po delší době, v sérii, která je nadšeně hodnocena a i já byla s prvním případem hodně spokojená. U tohoto druhého ne, že bych šla přímo proti proudu, ale bylo to spíše takové to "šlapání vody na místě" a tam jsem setrvala až do samotného závěru. Prostě nebylo to špatné, ale....jakmile se v detektivce začnu vracet, protože si nepamatuju kdo je kdo, přestane mít pro mě tu správnou dávku napětí a to napětí mi určitě nekompenzovala krutost při popisu vražd neb jsem tyto odstavce přeskakovala :-(. Bylo to , na mě, paradoxně shovívavého kritika rychločtecích detektivek :-), zbytečně moc větvené a složité, na rozdíl od přeskakovaných odstavců plných krutosti jsem ty vysvětlovací musela číst nezřídka dvakrát. A taky mi hrozně nesedí oslovení "Veverko", ale to už je opravdu jen můj zcela subjektivní problém :-). Jelikož ale na sérii nezanevřu , hodnocení je celkem vysoké. Pro sympatickou Sabine a druhou linii příběhu s Melanií, která se mi četla lépe.

evonra
11.03.2024 5 z 5

Tohle je vážně výborná série, bručoun Sneijder je bezvadný - a ani se o to vůbec nesnaží, Sabine taktéž sympatická, příběh se vyvíjí zajímavě od začátku až po úžasný finiš, nic přehnaného, 5* bez váhání.


janastok
25.02.2024

To byla tedy pekelná jízda. Vyšetřovatel Maarten Sneijder ( pardon Maarten S. Sneijder) je tak protivný, až je k sežrání a Sabine sympaťačka. Bylo tam tolik obětí, tolik podezřelých a tolik vrahů, že jsem se v tom občas ztrácela, ale na konci se všechno dokonale propojilo. A ač nemám ráda spojení wow efekt, tak tady se konal. Bravo.

Čmeláček
24.02.2024 5 z 5

Tak tohle byla zase paráda! Sabine a Maarten S. Sneijder zase válí, fakt jo! Kniha se četla skvěle, nedal jsem ji z ruky, dokud jsem neměl hotovo. A za mě byl tento případ dost možná ještě lepší než ten první. Vraždy byly sice dost brutální, ale to je u thrilleru tak nějak normální, že jo? :) Závěr mě překvapil, takže jsem dokonale spokojený a pět stars to jistí! :)))

Plaknel
27.01.2024 5 z 5

První díl jsem nečetla, ale asi to nevadí. Tohle byla totiž zase opravdová jízda. Dvě roviny, které do sebe zapadnou, což čtenář stejně tak nějak tuší. Ale nenechá vás to spát, chcete vědět, kdo za tím vším vězí.

Trochu mi vadí, že poslední dobou mají
,,hlavní hrdinové" problém s alkoholem, drogami... jinak by případy nevyřešili ? To mi v každém takovém příběhu přijde tak nějak přitažené za vlasy. Ale to je můj problém.

Jinak určitě doporučuji

Hvězdinka
23.01.2024 5 z 5

Thriller jak má být. Na začátku se nadechnete, skoro pět set stran čtete se zatajeným dechem a na poslední stránce vydechnete. Žádná hluchá místa, autorovi tleskám a těším se na další díl.

Jenny46
08.11.2023 5 z 5

Tak tohle bylo počteníčko!!! Skvělá série napínavé nemám slov...
Doporučuji a hned se vrhnu na další díl

rengers
08.11.2023 5 z 5

Tak dobře vypracovanou zápletku vražd a vyšetřování jsem už dlouho nečetl.
Čtenářům kterým se líbí nejenom jednoduché vyšetřování, ale taky podrobné psychologické profilování zločinců, si přijdou na své.
Druhé pokračování neustále zdrogovaného analytika Maarlena S. Sneidera a Sabiny, je na vysoké úrovni tohoto žánru.

Vlaďkaa4
20.10.2023 5 z 5

Tak to byl mazec. Udržet všechny indicie a nitky příběhu je dost neuvěřitelné.

Kubajzz
17.10.2023 5 z 5

Tak musím říct, že tento díl se mi líbil ještě víc než první :-) Vraždy a jejich motivy, propracování a postupné odhalování jednotlivých skutečností bylo perfektní. Navíc hlavní vyšetřovatel se svou svérázností je úplně super :-) Knížku rozhodně doporučiuji k přečtení (ne slabším povahám ;-) ) a jdu na Vražedné pohádky :-)

čef
08.10.2023 5 z 5

Pan autor poděkoval v závěru svým čtenářům a vyslovil naději, že bude pro nás nadále vraždit. Tak to jsem rád. V této knize toho navraždil až, až, všechno dvakrát až třikrát víc než v průměrné detektivce. Dvakrát víc vyšetřovatelů, redukcí, dedukcí, kriminologie, zamotaných vztahů, vrahů, zápletek, napínavých scén a drtivé konce. No prostě špica, co vám budu dále vyprávět, přečtěte si sami.

Zdenas5
27.09.2023 5 z 5

Druhý díl mě nezklamal, dokonce předčil ten první. Prostě super čtení. Taky doporučuji číst postupně. Lépe M. S. S. a jeho zvyklosti pochopíte.

daja51
27.09.2023 5 z 5

Výborné, skvělé, prvotřídní a jedinečné! - tohle je převzatá citace od jednoho z čtenářů - těm, kteří se budou teprve s tímto autorem seznamovat, tak doporučuji aby začali 1. dílem z této série - pěkně vše na sebe navazuje - všechny díly s Maartenem S. Sneijderem a Sabinou jsou suprové - fakt budete spokojení.

veronika4001
22.09.2023 5 z 5

Zarputilost, odvaha, zápal pro věc, neobvyklost, úvahy o modus operandi. To jsou vlastnosti, které činí knihu zajímavou, neúprosně čtivou, spalující. Moje druhá kniha od Andrease Grubera, třetí je na cestě, čtvrtá čeká. Sneijder a Sabina to je jasná věc, ale překvapila mě galantní Diana Hessová.
Ráda bych toho sem napsala víc, ale u Grubera nejde číst a současně si dělat poznámky. U něj jen čtete. Je to silný proud, kterým jsem se nechala unášet.

m2056
10.09.2023 2 z 5

Kniha je hodnecena moc dobře ale mě to nesedlo vůbec .

Evule *
04.09.2023 5 z 5

Možná se mi první díl líbil trošku víc nebo se mi spíš víc dostal pod kůži. Přesto, i toto je skvělé a napínavé počtení. Těším se na další příběh mé oblíbené dvojky.

Lena79
24.08.2023 4 z 5

Autora mám ráda, píše dobře, ale u této knihyto občas vypadalo jako, "co bych tam tak ještě dal..."
Každopádně si přečtu další díl.

kokrokr
31.07.2023 3 z 5

Po literární stránce průměrný věcný projev, který byl trochu monotónní. Začátek příběhu mě zaujal, ale postupně přišlo zklamání. Děj je sice dostatečně dramatický, je ale překombinovaný a odtržený od reality. Někteří autoři krimi se snaží prosadit tím, že předvedou neuvěřitelné veletoče v osobě pachatele a přidají navrch pár hodně bizarních a krutých vražd. Gruber se k těmto spisovatelům zařadil také. Já mám raději kriminální příběhy s logickým a reálným dějem.

Kami33
25.07.2023 5 z 5

Tak jsem poněkud na přeskáčku dokončila sérii. Tento díl byl také moc povedený. Těším se na další.

Any26
13.07.2023 5 z 5

No pááááni, to je ale KRIMI!!! Za mě naprosto senzační. Škoda jen, že jsem nesehnala první díl, a tak jsem musela začít druhým, ale ve finále to zas tak moc nevadilo. Kniha čtivá hned od prvních stránek. Od půlky knížky už jsem se nemohla vůbec odtrhnout a prakticky dělat něco jiného než číst tento zapeklitý případ, téměř dokonalý zločin... Měli to geniálně naplánované... A musím říct, že jednoho pachatele jsem se i trefila :DD
No a teď abych šla honem shánět první díl, a nejlépe i třetí, a teď vlastně i nově vyšlý čtvrtý...

Štítky knihy

rakouská literatura

Autorovy další knížky

Andreas Gruber
rakouská, 1968
2019  88%Vražedná lhůta
2020  93%Vražedný rozsudek
2022  95%Vražedné pohádky
2023  95%Vražedný rej

Kniha Vražedný rozsudek je v

Právě čtených5x
Přečtených411x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených39x
Knihotéce272x
Chystám se číst211x
Chci si koupit65x
dalších seznamech3x