Vražedné pohádky

Vražedné pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472743/bmid_vrazedne-pohadky-4xv-472743.jpg 5 238 89

Maarten S. Sneijder série

< 3. díl >

Případový analytik Maarten S. Sneijder a komisařka Sabina Nemezová na lovu bezohledného vraha. V Bernu byla objevena umělecky inscenovaná mrtvola. Vrah vyryl do její kůže tajuplný znak. Nezůstane jeho jedinou obětí. Nizozemský případový analytik Maarten S. Sneijder a komisařka Spolkového kriminálního úřadu pronásledují pachatele, který jim zanechává krvavé nápovědy a zároveň je vždy o krok před nimi. Mezitím mladá psycholožka Hannah narazí ve vězení na psychicky abnormálního zločince Pieta van Loona. Toho kdysi dostal za mříže Sneijder. Teď se ale tento vězeň stává klíčovou postavou v ďábelské hře... Předchozí díly volné kriminální série Vražedná lhůta a Vražedný rozsudek.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Todesmärchen , 2016


více info...

Přidat komentář

petula22
08.04.2024 5 z 5

Další parádně napínavý příběh - Maarten S. Sneijder spolu se Sabine na stopě - mělo to děj, spád, pro mě překvapivý vývoj...huráá na další díl

Lena79
27.03.2024 5 z 5

Tak tohle se opravdu povedlo. Stránky ubíhaly rychle a já se nemohu dočkat dalšího dílu. Určitě doporučuji.


Čmeláček
27.02.2024 5 z 5

Teda, páni, to byla zase jízda, ani jsem si nestačil vydechnout! :) Maarten S. Sneijder se Sabine honí vraha a nezastaví se, dokud ho nedostanou! Právě jsem dočetl a musím říct, že na mě tenhle pan spisovatel fakt udělal dojem :). Pět stars jak vyšitých a už si jdu do knihovny zarezervovat další díl! :)

rodak
14.01.2024 5 z 5

Vražedné pohádky,to byla jízda jak prase.Chvílema spousta náhod,nereálností,ale celkově super čtení.

DericCaster
12.01.2024 3 z 5

Vražedné pohádky jsou třetím setkáním se svérázným vyšetřovatelem Maartenem S. Schneiderem a známým vrahem Analfabetem, který, jak se zdá, opět vraždí i když to vlastně není možné, protože je uzavřen v psychiatrické léčebně...

Na tuto knížku jsem se celkem těšil, protože předchozí dva díly se prostě četly samy. U třetího to však již napsat nemohu... Zpočátku knížka moc netáhla, za polovinu se to trochu rozjelo, ale nenastal takový ten stav kdy přestane vnímat a najednou je konec knížky... Za mne to bylo dost předvídatelné a já nevím možná i trochu naivní...

Netvrdím, že je to ztráta času, jen si nemyslím, že je tak top, jak z ní recenze a hodnocení delaji a prostě se jen veze na úspěchu prvních dílů série.
Za mne tak 65%

Jenny46
20.12.2023 5 z 5

Autor nám nachystal parádní jízdu, pěkný propletenec uf teda...
Moc jsem si oblíbila sympatickou dvojici je to, jak den a noc .o) neskutečný.
Těším se na další díl, ale nechám na leden potřebuji nechat doznít.
Nedá se všechno vypsat, kdo má rád hodně napínavé krimi určitě si musí přečíst!! Doporučuji super série

Sigurd_Lesandi
17.12.2023 4 z 5

Toto knižní duo je prostě ikonické. Přehnaně cynický analytik a ostrá komisařka. To zkrátka chcete a potřebujete.
Jedná se už o třetí díl ze série, tak to vezmu jen rychle. Autor opět dokázal vymyslet velmi zajímavý a temný případ. Tentokrát se dostaneme více do minulosti jedné z hlavních postav, což celou sérii taky hodně vyzdvihlo.
Začátek je trošku pomalejší. Sledujete, jak Sneijder se Sabinou nachází jednu mrtvolu za druhou, a cestují tak z místa na místo. V tomto ohledu mě víc bavila druhá linka s mladou psycholožkou. V jeden moment dostane však děj nečekaný spád, který vám nedovolí knihu až do konce pustit.
Ačkoliv se už zhruba v půlce dozvíte, kdo je vrah, vůbec mi to nevadilo. Kniha napínavý i akční spád rozhodně neztratí, ba naopak a konec byl velmi vydařený.
V epilogu nastane další nečekaný zvrat, který mě jen přesvědčil, že se musím co nejdřív pustit do čtvrtého dílu.

rengers
13.11.2023 4 z 5

Škoda že autor z příběhu udělal tak trochu rodinnou záležitost. Ti co to četli, určitě ví o čem píšu.
Čte se to dobře, nemá to už tu nápaditost jak v předchozích dvou dílech, ne ve způsobu vražd, tam se vyřádil jako vždy, ale v celkovém pojetí.

Vlaďkaa4
27.10.2023 5 z 5

Tak to jsem zvědavá co bude dál. Konec mě dost překvapil.

Kubajzz
26.10.2023 5 z 5

Tak tohle bylo skvělé od začátku až do konce. Akce, překvapení a hlavní dvojce naprosto super :-) Řekl bych, že od prvního dílu je každý další díl lepší a lepší :-)

Jo a taky jste si všimli jedné malé nesrovnalosti? :-) V prvním díle Vražedné lhůtě je uvedeno, že přezdívku Veverka dostala Sabina od svého otce, když byla malá... V tomto třetím díle se už ale uvádí, že tuto přezdívku jí dal až Sneijder při řešení jejich prvního společného případu :-) :-) :-) Tak jak je to tedy? :-) :-) :-)

Kniha je vážně super, ale tak jak už jsem psal u předchozích dílů, rozhodně není pro citlivé povahy ;-) Už se těším na Vražedný rej :-)

Zdenas5
02.10.2023 5 z 5

Autor drží nastavenou úroveň, dokonce bych řekla, že má stoupavou tendenci.

veronika4001
26.09.2023 5 z 5

Dokážete své závěry formulovat ve třech krátkých a přesných větách?
1. Vše se odehrává v psychiatrickém prostředí s odborníky na psychiatrii, psychologii, psychopatologii, sociopatologii a jiné patologické odchylky.
2. Na tohle zaměření jsem si u Grubera zvykla a vítám, že z něj neslevuje.
3. Oblíbené postavy stále překvapují.
PS: Sneijder začíná trochu změkčovat...
Verdomme! Vervloekt! Ach nééé! Nevyhověla jsem.

Evule *
17.09.2023 5 z 5

Čtivé, napínavé, plné zvratů a překvapení. Jsem tak ráda, že už vyšel další díl. Moc se na něj těším. Tuto serii opravdu doporučuji.

martina2540
04.09.2023 4 z 5

Kniha se mi poměrně líbila, nebylo v ní pro mě žádné wow, kdyby nebylo předchozích dvou výborných dílů, na další díl bych se už nechystala. Takhle už se těším

Sarrah
13.08.2023 5 z 5

No díky Bohu, že mám doma hned další díl, protože čekat bych nevydržela .

Any26
09.08.2023 5 z 5

Knížka byla skvělá.
Napínavé. Šokující. Zajímavé.
Bylo až neuvěřitelné kolik se toho tam událo. Ze začátku jsem nemohla pochopit proč sledujeme 3 dějové linky, každé odehrávající se v jiném časovém období, ale pak všechno zapadlo do sebe a čtení jsem si vyloženě užívala. A obzvlášť od půlky knihy, kdy jsem se nemohla vůbec odtrhnout. Autor ví jak psát čtivě a příběh má geniálně promyšlený.
Šílený. Zvrácený. Nečekaný.
Samotný konec tohoto případu (epilog) mě zcela dorazil... vůbec mě nenapadlo, že to takhle skončí. Ano nedivím se, ale přesto...

Ticiana
25.07.2023 5 z 5

Po znovuprecteni prvních dvou dilu musim uznat ze tenhle byl fenomenální. Konečně víme i minulost Maartena. Pribeh me pohltil. Po pravdě, nevim, jak bych se zachovala na místě Snijdera. Tesim se na další pokračování.

Jiparis
23.07.2023 4 z 5

Napínavé, ale příliš kruté na to, aby vyšinutý jedinec upoutal pozornost cílové osoby.

Danago
13.07.2023 3 z 5

Tak mě tento díl nenadchl, tak jako předchozí dva.
Moc mi to připomínalo jiné podobné knihy.
Možná jsem si měla udělat mezi jednotlivými díly odstup, protože na mě už toho asi bylo moc. Tento díl se hodně točí kolem hlavního vyšetřovalete a podle mě autor hodně tlačil na pilu a tím knihu překombinoval , pro mě už to bylo moc.

soukroma
02.07.2023 3 z 5

Úmorně dlouhé a strašně překombinované: na začátku jsem měla pocit, že jsem něco podobného již víckrát četla, z pera jiných autorů. Teprve v polovině jsme se dostali k titulním pohádkám a trochu se v nich babrali až do konce. Nemám obecně ráda zápletku se zločiny točícími se kolem hlavního vyšetřovatele, ale tady to autor tedy ještě pozvedl na další úrovně - dočetla jsem jen kvůli tomu, abych zjistila, kam až zajde.
Z(a)motané, nepravděpodobné, nevěrohodné, a dokonce neproveditelné (tím se autor vskutku moc nezabýval). A navíc je hlavní holandský vyšetřovatel veskrze nesympatická osoba a jeho nově přidělená kolegyně z Německa ho nemůže korigovat a podivný způsob vedení vyšetřování uhladit.
Zajímavé bylo, jak se vesele vyšetřovalo z Německa hned v několika evropských zemích, než se do všeho vložil Europol, což mi připadalo také nereálné.
Za mne ne.

Autorovy další knížky

Andreas Gruber
rakouská, 1968
2019  88%Vražedná lhůta
2020  93%Vražedný rozsudek
2022  95%Vražedné pohádky
2023  95%Vražedný rej

Kniha Vražedné pohádky je v

Právě čtených3x
Přečtených283x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených28x
Knihotéce195x
Chystám se číst145x
Chci si koupit58x
dalších seznamech5x