Smrt číhá na jarmarku

Smrt číhá na jarmarku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510800/bmid_smrt-ciha-na-jarmarku-qvG-510800.jpeg 5 401 110

Vraždy v Österlenu série

< 2. díl

Na prosluněném, idylickém švédském venkově dojde k dalšímu zločinu: smrt v Österlenu tentokrát udeří na jarmarku starožitných a sběratelských věcí, který se každoročně koná v malém místním městečku. Věhlasný stockholmský inspektor Peter Vinston musí znovu přerušit dovolenou, aby se ujal vyšetřování vraždy neblaze proslulého překupníka. K ruce dostane opět Tove Espingovou, ctižádostivou policistku znalou místních poměrů. Oba překvapí, kolik zášti, starých křivd a neodhalených tajemství skrývá svět obchodu se starožitnostmi. Kdo by však byl kvůli nim ochoten sáhnout někomu na život?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Ett fynd att dö för , 2022


více info...

Přidat komentář

Mlsnákočka
28.03.2024 5 z 5

Tato série mě opravdu baví. Příběh psaný s lehkostí a humorem, se spousty podezřelých, zašmodrchaný tak, že se necháte lehce zmást. Dva výborní a sympatičtí detektivové mu dodávají eleganci a šmrnc.

Luvy
20.03.2024 5 z 5

Spojení detektivky a humoru mi bylo víc než příjemné a čtení taky.


yonda
17.03.2024 4 z 5

Fajn detektivka bez hektolitrů krve a nechutností. Přebal velmi hezký. Protože jsem jako první přečetla až 2. díl této mini série, nutně potřebuji i druhou knihu.

4xbabča
12.03.2024 5 z 5

Na krásném švédském venkově dojde opět k dalšímu zločinu na jarmarku se starožitnostmi. Vyšetřováním je opět pověřen inspektor Peter Vinston ze Stockholmu spolu s místní mladou policistkou Tove Espingovou. Stejně jako první kniha je i tato opět super čtivá detektivka se spoustou překvapeni.

derminator
04.03.2024 5 z 5

Opět jsem si na začátku knihy říkal, že je to takové bez napětí a rozjezdu ale čím vic se zactete do knihy poznáte jak je dobra. I vraha jsem odhalil. Závěr famózní ale Hercule Poirot. Knize dávám 90% a Vinston mi bude chybět.

Margerite
23.02.2024 4 z 5

Ulítlé, ale zábavné. Lepší než 1.

Čtenářka73
22.02.2024 4 z 5

Příjemná detektivka ze švédského venkova ve stylu Agathy Christie.

desert.fox
17.02.2024

Knížka nezklamala. Byla ještě lepší než první díl! Příběh barvitý, sympatické a jednoznačné postavy.

pip11
15.02.2024 5 z 5

Příběh byl vážně skvělý, ještě lepší než první díl. Děj odehrávající se v skandinávské Provence nás tentokrát zavede do prostředí starožitníků a sběratelů. Vinston a Espingová mají před sebou velmi zamotaný případ a po všech trampotách jej přeci jen završí velkým odhalením.

kaca1530
15.02.2024

Výborný stejně jako první díl. Krásná obálka. Hezké vztahy mezi postavami pohladí stejně jako prostředí. Na krimi žánr velice laskavé.

MMacicekk
12.02.2024 5 z 5

Druhý díl skvělé švédské detektivky odehrávající se na slunném venkově, jejíž příběh poklidně plyne a užijí si ji především milovníci stylu Agathy Christie. Tentokrát autoři zasvětí čtenáře do obchodů se starožitnostmi a mezi sběratele. Hlavní vyšetřovatel Peter Vinston je sympaťák a humor mu není cizí. Případ se více komplikuje a zamotává, na povrch vyplouvají dávná tajemství a závěrečnou třešničkou je odhalení ve stylu Hercula Poirota. Někde jsem četla, že se jedná o závěrečný díl a přála bych si, aby to nebyla pravda.

Mermaida
03.02.2024 5 z 5

Opět skvěle propracovaná detektivka ze švédského venkova, která si držela své tempo a čtivost. Tentokrát se dostaneme do tajů kolem starožitností. Peter Vinston, proslulý stockholmský vyšetřovatel vražd, je na dovolené požádán místním policejním týmem o pomoc s dopadením vraha nechvalně známého výkupce starožitností a pozůstalostí Nalleho Perssona, který byl zavražděn na jarmarku. Kniha mě chytla a bavila od prvních stránek. Líbilo se mi postupné odhalování a následné zamotávání v pátrání po vrahovi i po velice vzácné “ztracené čínské misce. Osobně jsem měla svůj tip, kdo za tím vším stojí, vlastně postupně během čtení - dva tipy, ale bohužel byly oba mylné. Samotné rozuzlení děje bylo pro mě překvapivé a zároveň fascinující. Díky tomu bych ráda na knize vyzdvihla styl Agathy Christie - a odhalení vraha ve stylu Poirota. Opravdu povedené.

Firstovka
27.01.2024 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, je pro mě tento autor nový a jsem ráda dobrý tip.
Dej byl svižný a nedokázala jsem se od ní odtrhnout, mám ráda propojení pracovní a soukromé stránky aktérů a přečtu si i první část série.

IHT
18.01.2024 5 z 5

moc pekna a mila kniha. Uplne z ni cisela ta pohoda "anglickeho" venkova v duchu mych oblibenych Vrazd v Midsomeru. Prijemne jsem si uzil ty dva dny cteni a jen me mrzi, ze jsem zacal druhym dilem :D

janastok
17.01.2024 5 z 5

Poklidná, líně se vlekoucí detektivka, odehrávající se v krásné švédské vesničce. Sympatický detektiv, mnoho podezřelých, humor a konec ve stylu Agathy Christie, skvělé.

Anette99
13.01.2024 5 z 5

Povedené pokračování, ve kterém se tentokrát setkáme s vraždou na jarmarku. Peter a Tove opět vytvoří super dvojku a při vyšetřování stále naráží na další křivdy, lži a zrady z dávné minulosti. Kromě toho se vyšetřování od samého začátku točí kolem jedné starožitnosti nevyčíslitelné hodnoty, která nás nakonec k vrahovi zavede... Je to milá detektivka plná sluníčka i humoru, nechybí ale ani poctivá policejní práce a konečně odhalení před všemi zainteresovanými osobami. Pevně doufám, že budou i další díly. :)

Pazďa
10.01.2024 4 z 5

Příjemné pokračování série, humor je stále povedený a zápletka dobře utíká

katallinka
07.01.2024 4 z 5

4,5* Tato série se hodně povedla! Jedná se o oddechovou, milou detektivku, která je navíc pořádně zamotaná. Autoři nás pořádně pletli, každou kapitolu jsem měla jiný tip na vraha. I když má kniha hodně stránek, tak jsem se ani chvilku nenudila. Postavy jsou skvělé a neskutečně sympatické. Doufám, že budou vycházet další díly.

Verrrunka
30.12.2023 4 z 5

Asi poslední kniha letošního roku a jsem ráda, že končím na dobré vlně.
Lehká, svižná, vtipná detektivka anglického stylu, přirovnání k A. Christie je v tomhle případě fakt na místě. Jde o druhý díl, tajně doufám, že bude i nějaký další, protože to je fakt milé čtení.
A i mě, v podstatě zkušenou vyšetřovatelku, ty indicie dokázaly zmást a až do poslední chvíle jsem vraha neodhalila, i když jsem byla dost blízko!

Takže tuhle sérii si dejte pokud:
si chcete přečíst něco odpočinkového
máte rádi detektivky, ale vadí vám krvavé vraždy
chtěli byste cestovat na sever aspoň prstem po mapě

derrry
21.12.2023 4 z 5

Švédský Midsomer. Žádná skandinávská řezničina. A hlavní postava mě docela baví. Příjemné letní čtení.