Království slepých

Království slepých https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525230/bmid_kralovstvi-slepych-653c435bdd9c5.jpg 5 202 64

Přestože je Armand Gamache stále suspendovaný, rozhodně nezahálí. Snaží se vystopovat zásilku nebezpečných drog, než se dostanou mezi lidi a začnou je zabíjet. Vše se ještě víc zkomplikuje, když obdrží podivné pozvání na starý opuštěný statek a zjistí, že ho úplně cizí žena jmenovala likvidátorem své závěti – spolu s Myrnou Landersovou, majitelkou knihkupectví ve Three Pines, a jakýmsi mladíkem z Montrealu. Nikdo z nich zesnulou neznal. Navíc stará paní odkazuje dědicům bohatství, které nikdy neměla. Nebo měla? Zatímco se Gamache s ostatními pokouší onu záhadu rozlousknout, ukazuje se, že nic není, jak se zdá, a situace v sobě skrývá netušené nebezpečí – zvlášť když se na scéně objeví mrtvola.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Kingdom of the Blind , 2018


více info...

Přidat komentář

Andrea864
předevčírem 5 z 5

Další výborný příběh Armanda Gamache a jeho přátel z vesničky Three Pines. Atmosféra knihy jako vždy skvělá, tentokrát ještě umocněná pořádnou zimou. Zápletka děje ( tedy vlastně dvě ) se mi moc líbila. Doslov knihy určitě stojí za přečtení.

Bedřich63
26.03.2024 5 z 5

Opět další skvělý díl této série o inspektorovi Gamache, jeho spolupracovnících a velké rodině v Three Pines. Mimo hlavní příběh, který se týká dědictví, autorka nechává Sureté řešit ještě jeden velký rest z minulého dílu.
Louise Penny v Poděkování na konci knihy, kde přibližuje své nelehké životní období, během něhož napsala tuto knihu, uvádí mimo jiné i krátkou charakteristiku svých knih: "Je v nich obyčejná touha po společnosti. Po tom, někam patřit. Jsou o laskavosti, přijetí. Vděčnosti. Nejsou až tolik o smrti, jako spíš o životě. A o důsledcích rozhodnutí, která děláme."
A já toto stručné hodnocení plně podepisuji. Těším se, že se zase brzy s dalším dílem v ruce znovu vydám do milého a mně už známého prostředí příběhů a osudů obyvatel vesničky a vyšetřovatelů. Jsem zvědavý, kam mě autorka zase zavede a jaké nástrahy budeme muset řešit.


Didi15
04.03.2024 5 z 5

Opět skvělý příběh a já pořád nechápu , jak mi tak úžasná autorka mohla celou dobu unikat.

Emik87
13.02.2024 5 z 5

(SPOILER) SPOILER!!!! Jsem zřejmě zaujatá, ale už mě nebaví, jak Gamache všichni v Surete a díky novinám i veřejnost nenávidí. Ale je fakt, že tady si to do určité míry zaslouží. Nevím, jestli je zcela v pořádku nechat studentku (Anabel) jít jen tak bez ochrany na ulici mezi obchodníky s drogami a uživateli.

Jiparis
12.02.2024 4 z 5

Trochu komplikovaný příběh, kde se řeší křivdy minulosti, nenasytnost a příbuzenské vztahy. .

janastok
11.02.2024 4 z 5

Musím říct, že knihy z počátku série, kde se to ještě nehemžilo drogovými kartely, přestřelkami, agenty a politickými tanečky, se mě líbily více. Ale stále je to nadprůměrné čtení a ráda se do Three Pines vracím. A doslov mě odrovnal.

slunicko1958
02.02.2024 4 z 5

Příjemné čtení. Váhám, jestli můžu tento román nazvat detektivkou, ale četl se dobře. Autorka je skvělá vypravěčka.
Občas je děj poněkud předvídatelný, pátrání se točí jako by do kolečka. Tím, že poctivě čtu chronologicky jednu knihu za druhou, se zdá, že se určité pasáže opakují. Ale baví mě sledovat, jak se jednotlivé postavy vyvíjejí.
Přesto se ráda pustím do čtení dalšího dílu.

Hana62
16.01.2024 5 z 5

Často lituji,že neumím anglicky. Po přečtení knihy, a hlavně poděkování autorky a článků od jejích přátel, lituji ještě víc. Napsala bych ji, jak si vážím jejího odhodlání psát dál, lásky, kterou umí zhmotnit do příběhu, umění popisovat přírodu, rozkrývat charaktery lidí, udržovat napětí, dokázat, že čtenář hledá na netu Knowlton, Sutton, fentanyl, karfentanyl...
Srdečně doporučuji celou sérii.

martiline
16.12.2023 5 z 5

Já mám jen pár slov ... geniální ... skvělé ... a brilantní. Ta třeskutá zima k tomu, prostě tahle kniha mne tak potěšila, že bude zase těžké číst další knihy.
Skvělý příběh, vlastně dva příběhy ... prostě Louise Penny se opět a zase "ukázala" ve své spisovatelské kráse.
Díky za to.
Četla jsem i Poděkování (stejně jako v minulé knize) a dojalo mne to. Dokonce tak, že jsem i vyhledávala nějaké články o Louise a jejím manželovi Michaelovi.

alva1
12.12.2023 5 z 5

Kdo je vrah není důležité. Stačí jen nechat se unášet příběhem, je to báječný zážitek.

Calinda
20.11.2023 5 z 5

Opět další skvělý díl, tentokrát si s Armandem prožijeme třeskutou zimu, což je moje oblíbené knižní prostředí. Naprosto výjimečně jsem nyní četla i poděkování, normálně v knihách nečtu a jsem ráda, že se autorka i přes velmi smutnou životní událost nakonec odhodlala k dalšímu dílu.

mataj
11.11.2023 5 z 5

Inspektor Gamache po čtrnácté... a já se pokaždé těším na nový příběh z pera této autorky. Líbí se mi poklidná atmosféra, kterou autorka dokáže tak brilantně vystihnout, ale hlavně neotřelé případy.

Sulmo
10.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Čtu už z nostalgie. Nevím, proč by měl děda důchodec pořád vést Sûrete, a všichni ho do toho nutí? Ať už odpočívá. Nebo ať je jen externí poradce, soukromé očko...
Jinak k příběhu. Fajn oddechovka,kde už víte,že můžete s klidným svědomím vynechat některé odstavce. Jen menší mínus - to jako oni nezjistili podle mobilu a signálu, kde kdo byl,připadně komu Tony volal? Já vím, že by ,jako' nic neobjevili,ale stejně.

Kami33
22.06.2023 5 z 5

Další kniha série, kterou není nutné číst chronologicky. Prostě vždycky si vezmete nějaký díl a navážete tam, kde jste skončili. Lidé se zde nemění, zůstávají stále sví, originální, svérázní a autentičtí. Je to moje oblíbená série a knížky paní Penny čtu jako za odměnu.

Elsinor024
13.06.2023 4 z 5

Louise Penny je osvědčená kvalita. Čtenářská pochoutka, kdy celý děj vidíte plasticky před sebou, v příběhu je vám po většinu času příjemně, na jazyku cítíte chuť kávy a horké čokolády s čerstvými croissanty z bistra Gabriho a Oliviera, pochoutky servírované Reine-Marie na velkém dubovém stolu, u toho jste ve společnosti, kde se všichni podporují a drží při sobě, i když se neustále s láskou popichují:-)

A protože už má autorka tak vysokou laťku, dovolím si jednu připomínku. Začátek a prostředek knihy jsou skvělé, ke konci napínavé. Ale přijde mi, že na úplném konci jsme ošizeni o větší seznámení s motivem pachatele, jeho reakcí na odhalení a popisem, jak vlastně k samotnému zamordování (i když u LP většinou decentní, žádné krváky a kruťárny) došlo.
To mi začíná přes všechny nesporné kvality příběhu trochu vadit. Ale další díl série si určitě zase přečtu.

Dajine
20.04.2023 5 z 5

Skvělé. Jako vždy. Prostě čtenářská paráda.

Tereyciiik
06.04.2023 5 z 5

Opět další krásné počtení. Vždy se kniha nemusí týkat jen vraždy, aby bylo co číst a bavilo vás to. Ale.. Je to Armand, a vraždě se nevyhneme, takže to je ještě napínavejší.. Vlastně tato kniha má 3 různě směry a všechny vás vtáhnou. Sice se tentokrát ve Three Pines tolik neohrejeme, ale co, tak všichni ji známe, ne?

111moni
29.03.2023

Já si jdu trochu stěžovat, nevím, jak ostatní, ale když jsme začala číst, byly to knihy plné slunce, tepla, teď mám pocit, že tam je furt zima, nebo prostě nevlídné počasí a tedy navíc vražda :-) Každopádně, když čtu knihy paní Penny(ové) mám vždy takový pocit, jako když jdu na návštěvu se slovy, tak co mi zase povíš, co je nového....a odcházím, no , kdo by to řekl. Trochu mi příjde, že autorka ubrala na plynu, už to není tak tajemné a záhadné, ale stále je to čtivý příběh.

ivanaci
07.03.2023 5 z 5

Tyto knihy mají jedinou vadu, přečtou se moc brzo a pak se jen čeká a čeká na další, prostě bezva čtení

monika0356
28.02.2023 5 z 5

Miluji! Je to uz asi 187.dil a stejne me to bavi porad stejne. Miluji ten pocit, ktery mam vzdy, kdyz zacnu cist tuto serii.