Dívka pod hladinou

Dívka pod hladinou https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458125/bmid_divka-pod-hladinou-M0C-458125.jpg 4 464 134

Sloan McPhersonová série

1. díl >

Nový dobrodružný thriller od autora bestselleru Šelma! Sloan McPhersonová je ve vodě jako doma. Její otec je lovec pokladů a ona sama se potápí od dětství. Jednoho dne se však ocitne nejen v roli svědkyně, ale zejména podezřelé. Zrovna když je ve vodě, někdo do kanálu hodí zavražděnou mladou dívku, kterou kdysi znala. Kolegové od policie teď sledují každý její krok – a vrah taky! Stopy vedou k drogovému kartelu, kterému právě zmizelo půl miliardy dolarů a dokumenty, usvědčující zkorumpované soudce a politiky. A tyhle peníze a důkazy chce každý: kartel, policie i federální bezpečnostní složky… Sloan má sice s potápěním spoustu zkušeností, ale pokud si nedá pozor, nepřátelé ji stáhnou pod hladinu už napořád…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Girl Beneath the Sea , 2020


více info...

Přidat komentář

janastok
21.04.2024 2 z 5

Ze začátku dobrý, sympatická hrdinka a atraktivní a originální prostředí policejních potápěčů. Pak do toho autor zamotal spiknutí na nejvyšší úrovni, špiony a agenty všech možných i nemožných organizací a drogové kartely, a veškerá logika se vytratila. Hlavní hrdinka, která prohlašuje, že nechce ohrozit svou rodinu, se neustále vrhá po hlavě do dalších nebezpečných situací a konec je trochu odbytý. A nechybí ani autorovo oblíbené " bum, bum, prásk, prásk". Zachraňuje to jen skvělá Bára Kodetová v audioverzi.

iveta3689
23.03.2024 2 z 5

Autorův styl je takový neslaný nemastný. Příběh moc nezaujal, vlastně mi bylo jedno, jak dopadne. Situace se opakovaly dokola, autor je detailně popisoval několikrát za sebou.


pleybe
29.02.2024 4 z 5

Příběh je zasazen v originálním prostředí a i samotná zápletka je velmi neotřelá. Kapitoly jsou sice kratšího rozsahu, ale každá z nich končí tak napínavě, že máte problém se od knížky odtrhnout. Nutno ovšem říci, že celý příběh působí velmi překombinovaně – když knihu dočtete, těžko budete schopní převyprávět její děj od počátku do konce, tak komplikovaný je. Těžko říct, jestli je to pozitivum, nebo naopak. S větším časovým odstupem od dočtení knihy si z ní moc podrobností nepamatuji, což je vlastně škoda, protože při čtení jsem z ní byla naprosto nadšená.

Rosse
02.01.2024 3 z 5

Přišlo mi, že se autor snaží z hlavní hrdinky udělat "superwoman". Když se nad tím zpětně zamýšlím, něco mají obě série společného - oba hlavní hrdinové jsou šílení a mají nějakou "super" schopnost ať už je to potápění nebo chytání padouchů pomocí bioinformatiky.

Ačkoli je Dívka pod hladinou označována jako thriller, konec mi na thriller přišel moc klidný, bez zvratů, nic mě na konci nepřekvapilo, žádné šokující odhalení nebo šokující informace, které by zamíchaly kartami. Právě kvůli tomu nic moc závěru knihu nakonec hodnotím třemi hvězdičkami.

Lenny33
19.11.2023 3 z 5

Po sérii Naturalista, která měla skvělý rozjezd, ale pak už šla kvalita prudce dolů, jsem chtěla dát autorovi ještě šanci. Bohužel mě nepřesvědčil. Nezaujal mě ani děj, který byl za mě nereálný a přeplácaný, ani postavy knihy.

vekkr
15.11.2023 2 z 5

Audiokniha

snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Zajímavé hlavně díky originálnímu prostředí - tím nemyslím Floridu jako takovou, ale celý ten svět potápění. Zbytek je nějak standardní a byla by to dobrá předloha pro nějaký průměrný typicky americký film. Finále v hangáru už bylo drobet srandovní, ale budiž. Občerstvující je pro mě fakt, že nešlo zase o dalšího úchylného masového vraha (ti mi lezou krkem). Autor si evidentně dal práci s podrobným rešeršováním odborných informací, což mě u něj ba. Doufám, že se Sloan v budoucnu naloží nějak rozuměji než se svým předchozím hrdinou Theem, kterého postupem času zpotvořil do karikatury akčního hrdiny. Zkonzumováno v audio podobě, jež má tak nějak standardní kvalitu (neurazí-nenadchne).

monika0356
20.10.2023 3 z 5

Zajimavy pribeh, o potapeni neznam zadne detektivky, takze neotrele tema a za me se to povedlo a jsem zvedava na dalsi dil.

Laf
15.09.2023 5 z 5

Díky nižšímu hodnocení jsem se knihu bála otevřít, ale je dobře, že jsem nakonec nedala na hodnocení a udělala si na ní vlastní názor. A kniha se mi moc líbila od začátku do konce. Děj velice rychle utíkal a zajímavá zápletka tam také nechyběla. A rozhodně bylo velké plus, že se hodně psalo o potápění a všeho kolem něj. Tohle téma není v knihách okoukané. Rozhodně to za přečtení stálo :)

Saturnia
11.09.2023 4 z 5

Dost jsem se této knihy bála kvůli nevalným recenzím.
Hlavní hrdinka mi na začátku nijak nepřirostla k srdci, ale postupem času se mi zalíbila.
Oproti dvěma předešlým sériím mi přijde, že zde nebylo tolik zajímavých informací o potápění a samotného potápění, jako bylo předtím o kouzlech a biologii.
Nicméně se mi velmi líbilo, jak děj plynul a že nebyl narušen žádným zbrklým koncem, jako např. u Vraha andělů.
Kniha mě mile překvapila a těším se na, snad ještě lepší, druhý díl :)

konicekbily
05.09.2023 3 z 5

Hodně knih od tohoto autora mám přečtených. A líbily se mi. Novou řadu příběhů začal bleskově - potápěčka pod vodou a do vody padá mrtvola! Takový začátek! Zdá se, že děj bude tímto tempem pokračovat. Podle mne nepokračoval, děj je uměle natahován a napětí se vytratilo. Mám dojem, že to autor odflákl.

terinkha
28.08.2023 5 z 5

36/2022
Detektivka a potápění? To napsal Mayne přímo pro mě ne?
Líbilo se mi to, i když jsem se popravdě trochu ztrácela, kdo je kdo, jaká organizace peče s kterou a tak...na tohle jsem asi ve škole chyběla :-D
Ale jinak zápletka super, části s potápěním byly naprosto boží, prostě se mi tahle detektivka trefila do vkusu :-)
90%, tahle série je moje srdcovka.

lexikon_tf
27.08.2023 5 z 5

Musela jsem si doplnit vzdělání - jako první jsem totiž nedávno četla Černý korál, což byl druhý díl této podvodní série. Sáhla jsem tedy po prvním dílu se sympatickou policejní potápěčkou Sloan.

Při jednom z ponorů objeví Sloan právě zabitou dívku, kterou někdo hodil do vody v momentě, kdy se Sloan potápěla poblíž. Navíc se jí někdo mezitím hrabal v autě a zmizely jí doklady - vrah tedy teď zřejmě zná její adresu!

Z případu mrtvé dívky se vyklube zapeklitý případ vydírání, korupce a honby za vrahouny, kteří se evidentně nezastaví před ničím.

Já mám tyhle policejní honičky ráda, beru to jako oddechovku na jeden večer, protože příběh je čtivý a o akci není nouze. Doporučuji všem kdo mají rádi akční děj.

rafan65
24.08.2023 5 z 5

Tato kniha nepostrádá ani napětí a už vůbec ne akční scény. To vše je podmalováno dobrodružnou scenérii potápění a bojuje o holý život. Autor dokázal znovu napsat napínavou knihu která startuje novou sérii Sloan McPhersonová. Mě osobně kniha hodně bavila a jsem spokojen.

zedir
10.08.2023 3 z 5

Mayne si podle mě do své další série přebírá všechny chyby, které napáchal u Thea. Kniha vždy začne zajímavě, má tu tajemný zločin, dobrou zápletku a první stopu, nezvyklé vyšetřovací metody nebo prostředí, ale pak se to začne vše ubírat moc jednoduše. Na jedné straně se mu daří udržovat napětí, na straně druhé je to napětí, kdy víme, že to zase dobře dopadne a jako nějaký deus ex machina se vždy v poslední chvíli (nebo když jsou plejády policistů naprosto bezradné) zjeví náš hrdina/hrdinka a všechny strčí do kapsy. Nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila, ale určitě ani, že by mě nadchla. Neurazí, ale ani nestrhne. A přitom si myslím, že na základě Šelmy, která se mi ze sedmi knih, co jsem od autora četl, líbila nejvíce, tu potenciál pro lepší práci s postavami a dějem je...

lucie1744
06.08.2023 1 z 5

Knížka mě moc nebavila. Série s Theem byla o dost lepší.

Opatov
12.07.2023 3 z 5

Audio, zřejmě jedině díky tomu jsem vydržela až do konce... Přechod od profesora k potápěčce se podle mého názoru moc nezdařil. I když pozitivní je, že v knize není tolik technických detailů.

jefff
23.06.2023 3 z 5

Po sérii s Theem jsem vyzkoušel další se Sloan. A žádný zázrak. Potápění je fajn a některé informace a "scény" neotřelé, ale v zásadě je to hodně rutinní krimi s drogovým podhoubím. První půle úplně starost, druhá napínavá, ale neobjevná. Nevím jestli ji dám ještě šanci. Mayne ale psát umí, jen celý příběh nebyl moc zajímavý.

Pletynka
19.06.2023 1 z 5

Jedna z knih, u které jsem se modlila, ať už ji mám dočtenou. Pasáže za mě byly nezáživné a jak jsem se na tu knihu těšila, tak moc mě zklamala.

Iva095
31.05.2023 4 z 5

Pěkný, čtivý a napínaví příběh. Jen bych knihu neoznačila jako thriller, ale spíš jako krimi.

Štítky knihy

thrillery potápění, potápěči dobrodružství Florida

Autorovy další knížky

Andrew Mayne
americká, 1973
2018  78%Šelma
2019  79%Hračkář
2019  74%Teorie vraždy
2020  74%Temný vzorec
2021  70%Dívka pod hladinou

Kniha Dívka pod hladinou je v

Právě čtených13x
Přečtených635x
Čtenářské výzvě43x
Doporučených16x
Knihotéce270x
Chystám se číst287x
Chci si koupit84x
dalších seznamech7x