Černý korál

Černý korál https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488585/bmid_cerny-koral-2fU-488585.jpg 4 335 86

Sloan McPhersonová série

< 2. díl >

Když začne floridská policejní potápěčka rozplétat dávno odložený případ obestřený tajemstvím, netuší, že tím vypudí z úkrytu mnohonásobného vraha… Sloan McPhersonová, vyšetřovatelka z Programu podvodního pátrání, objeví na dně kalného floridského jezírka starou dodávku. V útrobách vozu se nacházejí mrtvoly čtveřice mladých lidí, kteří před třiceti lety zmizeli po návštěvě rockového koncertu. Úřady se domnívají, že šlo o tragickou nehodu, Sloan je ovšem přesvědčená, že se stali obětí vraždy – a důkazy navíc ukazují na dlouhý řetězec neobjasněných zmizení po celé Floridě. Stopu po stopě Sloan prohledává teplé temné vody, kde loví přirození predátoři, přitom ovšem ví, že ten ze všech nejnebezpečnější dosud číhá kdesi v skrytu nad hladinou…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Black Coral , 2021


více info...

Přidat komentář

pleybe
21.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Podobně jako první díl, i tento rychle ubíhal. Kapitoly jsou krátké a úderné a často končí v napínavém bodě, čímž si autor udržuje vaši pozornost, až v podstatě máte problém knihu odložit. Stejně jako v předchozím díle, i zde akce střídá akci, takže příběh svižně odsýpá. Samotná zápletka mi přišla o něco lepší a zajímavější, než byla ta v Dívce pod hladinou. Snad mě zde i více bavila samotná postava Sloan.

Co však musím knize vytknout, je její závěr. Byť byl dokonale napínavý a dobrodružný, prakticky nic nevysvětlil. Celou dobu jsem čekala nejen na dopadení vraha (a o tom, že se tak stane, se málem nedalo ani diskutovat), ale také na vysvětlení toho, kdo to je a proč dělá to, co dělá. Bohužel, o vrahově motivaci se prakticky nic nedozvíme, nedozvíme se ani jeho pravé jméno, nedozvíme se nic o tom, proč své vraždy provádí zvoleným způsobem. Jediné, co víme, jsou záblesky z jeho minulosti a to, že i jako mladý byl podivín. Což mi přijde málo. Kdyby autor přidal dalších pár stránek s nějakým objasněním, byla bych mnohem spokojenější. Ale i přes tento nedostatek mě Černý korál bavil více než předchozí díl série.

Michelleta
27.01.2024 5 z 5

Ačkoliv mě Sloan v premiérové knize ze série nijak zvlášť neoslovila, tímto pokrčováním si u mě ve vší parádě napravila reputaci. Skvělé, odpočinkové čtení, které baví a má skvělý, originální děj.


kneslova
22.01.2024 4 z 5

Takový průměr , 3,5 hvězdy

klaraj093
14.12.2023 5 z 5

Tento díl mě bavil mnohem více než předchozí. Nebylo to tak utahané. Líbilo se mi podotknutí na předchozí knihy autora a Thea. Děj běžel svižně a prolnutí dvou linek vůbec nevadilo, vše je jasné a čisté. Závěr skvěle napínavý.

monika0356
27.11.2023 4 z 5

Tento dil se mi libil vic, nez prvni.

marci8
16.11.2023 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, byla napínavá a byla tam krásně popsána příroda na Floridě a aligátoří život.

Kanimůra2
09.11.2023 3 z 5

neurazí, neublíží. Musím se zamyslet, jestli budu s autorem pokračovat.
A plně souhlasím s předchozím komentářem

snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Mladá vyšetřovatelka, které to (jediné) myslí a banda chlapů, kteří jsou vesměs víceméně neschopní a umí jí jen házet klacky pod nohy. Jako žena bych měla jásat, ale přišlo mi to už až příliš okaté a podbízivé vůči cílové skupině čtenářů. Jinak celkově průměr.

Tereza0107
18.10.2023 4 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Samozřejmě jsem si předem nevšimla, že se jedná o druhý díl, ale naštěstí na sebe knihy nenavazovaly, takže to tolik nevadilo.
Od autora jsem četla už dvě knížky a po dočtení mám pokaždé stejný pocit - celkem dobré, ale žádné wau. Místy napínavé, místy celkem nudné a zdlouhavé. 4 hvězdičky by mohly být adekvátní.

Šárka88
18.08.2023 4 z 5

Audiokniha
Měla jsem možnost poslechnout knížku až od druhého dílu a nebylo to nijak špatné. Barbora Kodetová ma příjemný hlas, který bych spíše slyšela u románu, ale pak už jsem si zvykla.
Příběh Sloan je takový až odpočinkový, žádné brutality ani nic náročného s rychlým koncem. Libí se mi i vsuvky, jak se chovají vodní živočichové, jako žraloci a krokodýli. Děj ani neurazí ani nenadchne. Snad bude možnost dalšího dílu v audio. Audiokniha - Barbora Kodetová.

zedir
10.08.2023 3 z 5

Tento díl byl lepší než Dívka pod hladinou, ale také nemohu říct, že by mě uchvátil. Hlavně si myslím, že by bylo lepší, kdyby se Mayne raději věnoval pořádně jedné sérii, než rozehrávat zároveň tři a všechny takové nemastné neslané (i když údajně plánuje série nějak propojit, nebo alespoň dvě, jen se obávám, že tou dobou mě to už nechá chladného). Například hlavní hrdinky Sloan a Jessica mi už tak nějak splývají. Mayneovi nemůžu upřít napětí, ale je škoda, že dokáže na pár stranách potopit (abychom byli tematičtí) něco, co budoval desítky stran. Na mysli mám především konce. Na můj vkus bývají buď přitažené za vlasy, moc náhodné nebo rychlé. Když člověk přečte takovou jednu dvě knihy, bez problémů to přejde, když jich je se stejným vzorcem sedm (mluvím o tom, kolik jich mám přečtených), je to už jiná otázka...

Mandlevest
07.08.2023 3 z 5

Tak jsem to zkusila ještě s pokračováním této série, ale už vím jistě, že ze mě fanynka knih A. Mayneho nebude. Už minulý díl pro mě byl dosti nezáživný, ale myslela jsem si, že to bylo případem, který mi námětově nesednul. V této knize se anotace jevila čtivější, ale chyba lávky, pocit ze čtení je stejný jako minule. Vůbec mi nesedí styl psaní autora, mám tendenci celé odstavce pouze přejíždět očima aniž bych se soustředila na obsah. Ani hlavní hrdinka mi není zvlášť sympatická, její záliba v potápění je sice čtenářsky atraktivní, ale nějak mě to nebralo jak by mělo. A tak hodnotím jako průměr a se sérií se tímto dílem loučím.

alva1
06.08.2023 5 z 5

Skvělé letní čtení na dovolenou. Jen konec se mi zdál poněkud rychlý.

Arwen777
31.07.2023 4 z 5

Lehké letní odpočinkové čtení pro všechny, kteří si nelibují v brutálních popisech, zato mají rádi vodu a podvodní svět. Tentokrát se podíváme do sladké vody za aligátory. A také se pokusíme rozplést případ starý 30 let.
Devízou této série pořád zůstává pohled zpod vody a popis floridské přírody. Sloan je navíc sympatická vyšetřovatelka a tým kolem ní je mírně řečeno neortodoxní. Celé je to svěží a trochu jiné než většina detektivek.
Souhlasím s ostatními, že závěr byl až moc uspěchaný, rozhodně se dalo vytěžit více.
Těším se, čím nás překvapí další díl.
Audiokniha

Zlatinka.Emilly
27.06.2023 4 z 5

Sloan na mě působí jako lev. Když se do něčeho zakousne, nepustí. A udělala dobře. Pěkně jsem si u poslechu omalovávala :)

Iva095
17.06.2023 4 z 5

Ten to díl mě bavil stejně jako ten předchozí. Hlavní hrdinka Sloan je prostě skvělá. Jsem zvědavá na pokračování.

hodna.postacka
30.05.2023 4 z 5

Jedná se o moji první knihu tohoto autora. Jak jsem pochopila, kniha je "navazujícím" dílem předchozích thrillerů. Určitě ale nevadí, pokud si předchozí díla tohoto autora nepřečtete. Kniha představuje vcelku zajímavý thriller, který se nesnaží šokovat brutálními popisy vražd, potoky krve a mačetou uřezanými hlavami. Hlavní postavy se chovají logicky, v příběhu nejsou hluchá místa a děj napínavě graduje.

Timkim
18.05.2023 4 z 5

Taktéž první kniha od autora. Nečekal jsem v podstatě nic převratného, takže se zklamání nemohlo dostavit. V podstatě příběh docela dobře vystavěný, ale to co knize pátou hvězdu sebralo, byly ty myšlenkové pochody Sloan a její samomluva se sebou. To bylo opravdu ubíjející.

PaníLenka
04.05.2023 4 z 5

Má první kniha autora, netušila jsem, že nějaké díly předcházely, nicméně pár odkazů v ději mě na to trochu navedly. Jako docela originální detektivka pro pár večerů to nebylo špatné, klidně se ještě poohlédnu po těch ostatních dílech

Dajine
24.04.2023 2 z 5

První díl jsem nedočetla, druhý silou vůle s přeskakováním stránek. Nějak nevím proč, ale hlavní hrdinka mě nebaví a její myšlenkové pochody taky ne.