Dokonalá lítost

Dokonalá lítost https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511134/bmid_dokonala-litost-Qjs-511134.jpg 5 499 137

Strach je odjištěná nálož. Sedmý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Edinburgh ochromily vražedné bombové útoky. Oběti se počítají v desítkách a smrt neušetří ani místní policejní oddělení. Šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach ale nesmějí dovolit, aby jim utrpěné osobní ztráty zabránily vypátrat pachatele. Jak je možné, že nezanechává žádné stopy a je pokaždé o krok před nimi? Avě s Lucem nakonec nezbude nic jiného než dál kráčet vstříc pasti, která je má zničit. Nejvýbušnější případ jejich kariéry začíná a vše, na čem jim kdy záleželo, může skončit v troskách.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

One for Sorrow , 2022


více info...

Přidat komentář

terinkha
předevčírem 5 z 5

14/2024
Všechny díly dokonalé série byly skvělé a tento rozhodně není výjimkou. Nemohla jsem přestat číst, protože to bylo napínavý a zajímavý. Bombermana jsem odhadla celkem dobře, ale i tak to mělo napětí do poslední strany a to doslova. Takže jak to vlastně dopadlo?
Helen Fields rozhodně doporučuju, mně se prostě Ava s Lucem děsně líbí, i když Ava je trochu workoholický mešuge :-) A Lively je děsně správnej týpek, já z něj vždycky nemůžu :-)
90 %, plnej počet hvězd!

zelenoockaa
22.04.2024 5 z 5

Poslední díl, jedním dechem. Autorka fakt umí psát!


Jaklová.katka
11.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak dočteno a do posloucháno.
Musím říct, že Dokonalá série je vážně úžasná.
Luc a Ava jsou boží. Už je to dlouho co mě dostala detektivka takhle do kolen.
A co ten konec? To je jako všechno? Já chci další....

Čmeláček
27.03.2024 5 z 5

Je mi fakt líto, že tohle byla poslední kniha s Avou a Lucem - no ale možná taky nebyla, kdo ví, co má Helen Fields v plánu na příště :). A za mě teda určitě nejdokonalejší případ, fakt jo. Jako že jsem si dávno zvykl na hodně drsný thrillery, nic mě hned tak nerozhodí, ale tady jsem málem brečel. Taková nespravedlnost, co se stala takovým hodným a nevinným lidem, skoro se mně otvírala kudla v kapse! A vrah mi byl svým způsobem sympatický, i když těch obětí mi bylo líto trochu taky. Ono je tohle vždycky tak nějak dvojsečný, že člověk neví, komu by měl držet palce. No ale už tady nebudu dál uvažovat, co by bylo, kdyby. Vidím to na pět stars jak vyšitejch! A ještě k tomu obrovský doporučení!!!

mi-nul-o
17.03.2024 5 z 5

Totální pecka! Dočetla jsem včera a nechce se mi začínat nic dalšího, protože toho mám plnou hlavu. Rozhodně nejlepší ze série!

m_martina
05.03.2024 5 z 5

Pro mne byla tato kniha nejlepší z celé řady s inspektorem Lucem Callanachem a Avou Turnerovou. Při jejím čtení se mi místy až tajil dech napětím a byla jsem zvědavá, jak celý případ skončí. Příběh je opravdu nabitý emocemi a také hodně smutný. Kdyby to bylo možné, dala bych i deset hvězd. A knihu samozřejmě doporučuji.

PetkaS.
25.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byl hodně drsný závěr série. Musím říct, že ani několik dní po dočtení jsem to ještě úplně nepobrala...
Příběh drsný, ostatně jako vždy, tektokrát umocněný velkým pocitem nespravedlnosti a zoufalství.
Už začátek, kdy to vypadalo že zemřela Ailsa i Natasha (alespoň já jsem si to chvíli myslela), mě docela překvapil a po "vysvětlení" jsem v duchu tleskala autorce za skvělé napsání.
U vlastního příběhu jsem asi tak od poloviny knihy čekala že vrahem bude strýček Bobby, takže nakonec i tohle bylo vcelku překvapení (ne nelogické po dovysvětlení rodinné tragédie).
Ale tedy ten konec...
Objektivně řečeno konec naprosto korespondoval s příběhem, dokonale tam zapadl, asi nikdo to nečekal, takže šok na poslední stránce byl velký. Na druhé straně člověk 7 dílů doufá že si k sobě hlavní hrdinové konečně najdou cestu, překonají všechny překážky a vnitřní démony a najdou konečně svoje štěstí..a pak tohle...
Osobně ve šťastný konec nastíněné situace nevěřím a dost nepříjemně mě to překvapilo. V kontextu tohoto dílu by mě zajímalo, pokud by vyšel nějaký další, jestli by Ava nedopadla podobně jako otec Quinn.

vekkr
18.02.2024 5 z 5

2/24 audiokniha.Dokonalé zakončení série.Všichni doufáme ve šťastný konec,ale pohádka to nebyla.

katka134
16.02.2024 5 z 5

Skvělý díl, i když kvůli pomstě bylo hodně mrtvých. Vložení kapitol PŘEDTÍM bylo ku prospěchu.
Vypadá to, že autorka DONALOU serii ukončila a je na každém, jaký konec si pro Avu a Luca v mysli vytvoříme.

Dumicek
16.02.2024 5 z 5

Za mě nejlepší díl, ale taky nejsilnější, nejemotivnější..sakra, já u tohohle dílu byla vážně hotová. Soucítila jsem s vrahem, protože tohle se opravdu stává a z milující a šťastné rodiny vám během pár měsíců nezbyde nic. Jak tohle přežít a jak se přes to přenést? No bylo tam moc úmrtí a ten konec? Tím mě až autorka naštvala, protože si myslím, že Ava si zaslouží štěstí a tenhle díl pro ni byl jen jedna velká bolest. No uvidíme co bude v dalším díle..

JaninaV.
05.02.2024 5 z 5

Opět DOKONALÉ.......vždy mám problém se čtením, pokud se prolínají dvě roviny PŘED a PO, ale tady mi to vůbec nevadilo, ba naopak. A jak píší ostatní, též doufám, že toto není poslední díl série, protože co ten závěr.....???? To takhle přece nemůže skončit....Celá série mě moc bavila a jsem ráda, že jsem na ní náhodou narazila.

janastok
01.02.2024 5 z 5

Dokonalý díl dokonalé série. Skvělé, promyšlené, překvapivé. A ten závěr - jsem zvědavá, jak ( a jestli) z toho autorka vybruslí.

mataj
31.01.2024 5 z 5

Ava se snaží vyřešit případ bombových útoků, při kterém kromě samotných obětí umírá rovněž hodně policistů a záchranářů. Na pozadí je postupně odhalován příběh jedné milé rodiny, přičemž čtenář tuší jistou tragédii, která vyústila v nastalé šílenství.
Již tradičně vynikající a doufám, že ne úplně poslední díl série.

Erlif
29.01.2024 5 z 5

Ufff, tak tohle byla bomba :)

Zhltla jsem příběh, ani nevím jak... Člověku zatrnulo... A ufff po čertech dobře napsaný příběh... A jen otázka, kdy vyjde další díl? :)

Několikrát se nás snaží autorka zmást, skoro se jí to povedlo...

A název Dokonalá lítost je opravdu všeříkající, bylo mi z knížky pocitově ouvej. Protože něco takového by se klidně mohlo stát a jen to ukazuje na díry v systému, které se stávají dnes a denně... A pokud má padouch jen trošku pod čepicí, projde mu ledaco...

Autorka rozhodně vylepšila opět na TOP svou bilanci předchozího příběhu, kdy jsem příběh označila za průměr, který mě tak nějak moc nebavil... a tady jsem po dočtení chtěla okamžitě sáhnout po dalším dílu...

Pisquosus
21.01.2024 4 z 5

Pomalejší rozjezd, ale pak kniha nabrala spád. Dle mého názoru až těžko uveřitelná a spletitá zápletka. Trochu strojené formulace, které příběhu ubíraly autenticitu.

Bavily mě prostřihy druhého příběhu.

Za mě solidní 4*.

lenka.plaszova
09.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě zatím nejlepší kniha této serie a asi i jedna z mých nej detektivek/thrillerů vůbec. Jen název moc nesedí - za mě to byl spíš dokonalý vztek nebo zoufalství. A také odvaha autorky nechat umřít rovnou dvě z těch "hlavnějších" postav. V předchozích dílech mě Ava rozčilovala, tentokrát jsem ji tak nějak zkousla a v úplném, za mě vlastně geniálním závěru, my jí bylo líto (ale Callanacha víc). Doufám, že brzy vyjde pokračování...

Vlaďkaa4
07.01.2024 5 z 5

Nejhorší pro mě je, když musím fandit vrahovi a chápu jeho důvody....

stajka
07.01.2024 5 z 5

Celá série byla velmi čtivá. Tento závěrečný díl má hodně silný a emotivní závěr.

knihomolka78
04.01.2024 4 z 5

Tohle je jedna z mála sérií, kde se autorce podařilo ve všech dílech udržet vysokou laťku. Čtení bylo opět napínavé, mnohdy velmi emotivní. Autorka nám zde ukázala, jak snadno se může spokojený a klidný život hodných lidí změnit v peklo. Pachatele tady není těžké uhádnout. A já se musím přiznat, že jsem s ním tak trochu soucítila. Příběh vás nutil zamyslet se, jak byste v takové situaci reagovali a modlit se, abyste takové zoufalství nikdy nezažili.
Jsem ráda, že jsem se k této sérii dostala, Luca i Avu jsem si oblíbila, i když musím říct, že Avino sebedestrukční počínaní už mě v posledních dílech pěkně vytáčelo. A když konečně přišla k rozumu, tak....TO SNAD NE...!!! Doufám, že bude minimálně ještě jeden další díl, ve kterém autorka tu spoušť napraví...

boxas
03.01.2024 5 z 5

Heleně Fieldsové se podařilo udržet laťku dobrého napínavého čtení i v této sedmé části její Dokonalé série. Luca Callanacha i Avu Turnerovou jsme si my čtenáři už dávno oblíbili a s napětím očekáváme každý další jejich případ.
Jsem ráda, že jsem se k této sérii před časem dostala, a jenom doufám, že závěr Dokonalé lítosti není vlastně vůbec žádný závěr... :-)

Autorovy další knížky

Helen Fields
britská, 1969
2018  87%Dokonalé stopy
2018  90%Dokonalá kořist
2020  92%Dokonalé ticho
2019  84%Dokonalá smrt
2021  89%Dokonalý zločin

Kniha Dokonalá lítost je v

Právě čtených8x
Přečtených647x
Čtenářské výzvě49x
Doporučených34x
Knihotéce219x
Chystám se číst204x
Chci si koupit63x
dalších seznamech11x