česká kuchyně

štítky

111 knih


Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařilaPoklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila2011, Roman Vaněk

Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečn... více


Cesta z těsta - České pečení pro celý rokCesta z těsta - České pečení pro celý rok2020, Petra Burianová

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem vešk... více


Kuchařka naší vesniceKuchařka naší vesnice1991, Milan Pohunek

Rozsáhlá kuchařka zabývající se polévkami, zavářky, omáčkami, masem, mlékem, vejci, moučníky a řadou jiných potravin. více




Domácí kuchařkaDomácí kuchařka2016, Magdalena Dobromila Rettigová

M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pr... více


Velká domácí kuchařkaVelká domácí kuchařka2016, Jarmila Mandžuková

Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na využití méně... více


Česká kuchařkaČeská kuchařka1983, Juliana A. Fialová

Tradiční česká kuchařka - klasika národní kuchyně - navazující na na odkaz Marie Janků-Sandtnerové. Vyniká důsledností, úsporností a přehledností, s jakou jsou uspořádány stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitel... více


Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večeraHonzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera2015, kolektiv autorů

Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší rece... více


Regionální kuchařkaRegionální kuchařka2013, Petra Pospěchová

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté... více


Téměř zapomenuté receptyTéměř zapomenuté recepty2021, Michaela Smolová

Autorka je sesbírala ze starých zápisníků babiček a ze zažloutlých kuchařských knih a upravila tak, abyste si je mohli upéct i dnes. Kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, kdykoliv si budete chtít nostalgicky zavzpomín... více


Rychlé pokrmyRychlé pokrmy1984, Juliana A. Fialová

Příručka, určená k rychlé, časově nenáročné přípravě pokrmů, obsahuje jídelníčky, při jejichž sestavování brala autorka v úvahu hlavně využití sezónních potravin. V úvodních kapitolách seznamuje se základní úpravou jedno... více


Hrníčková kuchařka - první kroky v kuchyniHrníčková kuchařka - první kroky v kuchyni2013, Jaroslava Pechová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Jezte česky aneb Rok v naší kuchyniJezte česky aneb Rok v naší kuchyni2012, Jana Vašáková

Kniha Jezte česky podporovaná Agrární komorou České republiky, nabízí svým čtenářům vyzkoušené tipy, jak používat zdravé lokální a sezónní suroviny v kuchyni, jak ušetří čas i peníze. Obsahuje staré české recepty babiček... více


Klasická česká kuchařkaKlasická česká kuchařka2007, Marie Janků Sandtnerová

Bez populární "Sandtnerky", která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípra... více


Tradiční česká kuchyněTradiční česká kuchyně2007, Viktor Faktor

Knihu kuchařských předpisů typických českých pokrmů doplňují předměty, které sloužily ke stolování našich předků, zajímavosti o původu jídel ad. více


Kuchyně labužníkaKuchyně labužníka1980, Juliana A. Fialová

Nespočet receptů pro labužníky od kuřecího masa až po zvěřinu, polévky, předkrmy, dezerty, přílohy, saláty apod. Doplněno barevnými fotografiemi. více


1 ...