česká kuchyně

štítky

134 knih


Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila 97% Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila 2011, Roman Vaněk

Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečn... více


Cesta z těsta - České pečení pro celý rok 93% Cesta z těsta - České pečení pro celý rok 2020, Petra Burianová

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem vešk... více


Kuchařka naší vesnice 96% Kuchařka naší vesnice 1991, Milan Pohunek

Rozsáhlá kuchařka zabývající se polévkami, zavářky, omáčkami, masem, mlékem, vejci, moučníky a řadou jiných potravin. více




Domácí kuchařka 88% Domácí kuchařka 2016, Magdalena Dobromila Rettigová

M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pr... více


Velká domácí kuchařka 94% Velká domácí kuchařka 2016, Jarmila Mandžuková

Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na využití méně... více


Česká kuchařka 93% Česká kuchařka 1983, Juliana A. Fialová

Tradiční česká kuchařka - klasika národní kuchyně - navazující na na odkaz Marie Janků-Sandtnerové. Vyniká důsledností, úsporností a přehledností, s jakou jsou uspořádány stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitel... více


Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera 96% Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera 2015, kolektiv autorů

Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší rece... více


Téměř zapomenuté recepty 91% Téměř zapomenuté recepty 2021, Michaela Smolová

Autorka je sesbírala ze starých zápisníků babiček a ze zažloutlých kuchařských knih a upravila tak, abyste si je mohli upéct i dnes. Kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, kdykoliv si budete chtít nostalgicky zavzpomín... více


Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety 91% Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety 2000, Čeněk Zíbrt

Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době tr... více


Regionální kuchařka 96% Regionální kuchařka 2013, Petra Pospěchová

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se... více


Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni 66% Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni 2012, Jana Vašáková

Kniha Jezte česky podporovaná Agrární komorou České republiky, nabízí svým čtenářům vyzkoušené tipy, jak používat zdravé lokální a sezónní suroviny v kuchyni, jak ušetří čas i peníze. Obsahuje staré české recepty babiček... více


Rychlé pokrmy 87% Rychlé pokrmy 1984, Juliana A. Fialová

Příručka, určená k rychlé, časově nenáročné přípravě pokrmů, obsahuje jídelníčky, při jejichž sestavování brala autorka v úvahu hlavně využití sezónních potravin. V úvodních kapitolách seznamuje se základní úpravou jedno... více


Klasická česká kuchařka 89% Klasická česká kuchařka 2007, Marie Janků Sandtnerová

Bez populární "Sandtnerky", která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen č... více


Hrníčková kuchařka - první kroky v kuchyni 73% Hrníčková kuchařka - první kroky v kuchyni 2013, Jaroslava Pechová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Tradiční česká kuchyně 93% Tradiční česká kuchyně 2007, Viktor Faktor

Knihu kuchařských předpisů typických českých pokrmů doplňují předměty, které sloužily ke stolování našich předků, zajímavosti o původu jídel ad. více


Kuchyně labužníka 93% Kuchyně labužníka 1980, Juliana A. Fialová

Nespočet receptů pro labužníky od kuřecího masa až po zvěřinu, polévky, předkrmy, dezerty, přílohy, saláty apod. Doplněno barevnými fotografiemi. více


Ham a mňam 77% Ham a mňam 2000, Petr Novotný

Najlepšie chuťovky známeho labužníka. 185 receptov. více


Česká domácí kuchařka 64% Česká domácí kuchařka 2008, Jaroslav Vašák

Tradiční česká kuchyně Současná česká kuchyně neodmyslitelně obohacená o evropské a světové trendy nabízí nevyčerpatelný zdroj inspirace v každodenní přípravě pokrmů, lákavé kombinace, výrazné chutě a typické vůně. Mistr... více


Tajné tipy našich babiček 100% Tajné tipy našich babiček 2020, Helena Vrábková

Voňavé recepty, léčivé rady a laskavé vzpomínky. Svět klidu, pohody, lásky, kde se dobře vaří, nic nebolí a nikdo nespěchá. Kde ho najít? U babiček… Pro všechny, kdo hledají inspiraci pro jednodušší, zdravější a vědomě ... více


Jak se vaří u Šroubka 88% Jak se vaří u Šroubka 1911, Karel Šroubek

Jak se vaří u Šroubka v Praze. Sestavil Karel Šroubek. Sbírka kuchařských receptů jídel, v restaurantu Šroubek denně střídavě upravovaných. Hotel - restaurace - kavárna. Moderní komfort. Česká a francouzská kuchyně. ... více


Příběhová kuchařka bez lepku 92% Příběhová kuchařka bez lepku 2017, Kateřina Knížková

Inspirace pro vlastní přístupy k vaření a pečení bez lepku. Žádný drolící se chleba, zkažený narozeninový dort nebo tvrdé vánoční cukroví. Argumentor ve spolupráci s Péťou Jeníčkovou (Pétiny Mňaminky) vytvořil kuchařku o... více


Československá kuchyně 60% Československá kuchyně 1968, Antonín Nestával

Dáváme touto knihou do rukou zájemců dílo, které by mělo alespoň částečně uspokojit ty, kteří mají o vaření hlubší zájem a chtějí moderní přípravou jídel uspokojovat své blízké i nejnáročnější znalce dobrého jídla. více


Krajové speciality: Valašská kuchyně 100% Krajové speciality: Valašská kuchyně 2012, Jaroslav Vašák

Beskydy, Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm se skanzenem. Nabízíme vám další krajové speciality. Charakteristickou složku výživy na Valašsku představovaly produkty salašnictví. Na horských salaších se pásla stáda ovcí a koz a ... více


Kniha kuchařských předpisů 100% Kniha kuchařských předpisů 1947, Marie Janků Sandtnerová

Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů (všem hospodyním k bezpečné přípravě dobrých, chutných a levných pokrmů) více


Velká kuchařka – 2690 receptů z domácí i zahraniční kuchyně 95% Velká kuchařka – 2690 receptů z domácí i zahraniční kuchyně 2001, Hana Řeháková

Velká kuchařka, obsahující 2690 receptů z domácí i zahraniční kuchyně, je cosi jako kuchařská bible je to typ knihy, který by neměl chybět v žádné domácnosti, kde se alespoň občas vaří. Můžete se podle ní naučit vařit zá... více


Chuťový místopis 95% Chuťový místopis 1970, Marie Úlehlová-Tilschová

Publikace o české, moravské a slovenské lidové kuchyni, doplněná národopisnou charakteristikou jednotlivých oblastí. Svým způsobem neobvyklý soupis receptů na starobylé pokrmy z Prahy a Podbrdí, Polabí a středních Čech,... více


Česká a slovenská kuchařka 80% Česká a slovenská kuchařka 2013, kolektiv autorů

Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se ... více


Velká česká kuchařka 1 93% Velká česká kuchařka 1 2015, Vilém Vrabec

První svazek souborného díla klasika naší národní kuchyně, nejlepšího českého kuchaře a gastronomického pedagoga 20. století Viléma Vrabce zahrnuje texty jeho stěžejního díla věnovaného teplé kuchyni, doplněné o autorovu... více


Teplá kuchyně I. 73% Teplá kuchyně I. 1961, Vilém Vrabec

Kuchařka po babičce s klasickými recepty, v úvodu poučky o vlastnostech a uchovávání potravin, podávání potravin atd. Šesté, zcela přepracované vydání více


Teplá kuchyně  II. 100% Teplá kuchyně II. 1965, Vilém Vrabec

Kniha je psána nejen pro všechny zájemce o kuchařské umění, ale také a zvláště pro naše ženy, které mají záslužný úkol pečovat o výživu své rodiny. více


Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku 47% Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku 2014, Jaroslav Vašák

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodn... více


Česká kuchyně pro každého 87% Česká kuchyně pro každého 2001, Jitka Höflerová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Pražská kuchyně běžná i sváteční 100% Pražská kuchyně běžná i sváteční 2018, Pavel Růt

Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V ... více


Česká kuchařka 90% Česká kuchařka 2006, Jana Frolíková

Tradiční česká kuchyně má své kořeny někde v dávných dobách, kdy lidé těžce fyzicky pracovali a úlohou jídla bylo především dodat tělu tolik potřebnou energii. Tomuto požadavku ve svém vývoji dokázala beze zbytku vyhovět... více


Česká kuchyně je klasa 70% Česká kuchyně je klasa 2005, Jaroslav Sapík

Kuchařka přináší přes 200 receptů z klasické české kuchyně. Pro snadnější orientaci je rozdělena do pěti oddílů: Česká tradice, Všední den, Pohodový víkend, Vítáme hosty a Pochoutky pro labužníky a je opatřena rejstříkem... více


Chvála české kuchyně - bible české gastronomie 100% Chvála české kuchyně - bible české gastronomie 2016, Yvetta Dörflová

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníků... více


Česká kuchyně tradiční i dnešní, sváteční i všední 100% Česká kuchyně tradiční i dnešní, sváteční i všední 1983, Juliana A. Fialová

232 stran, více než 150 barevních fotografií, téměř 350 předpisů pro typické pokrmy české a moravské kuchyně. více


S trochou nostalgie II aneb ta naše kuchyně česká 100% S trochou nostalgie II aneb ta naše kuchyně česká 2015, Miroslava Kuntzmannová

Tato kuchařská kniha je kombinací typické české vesnické a měšťanské kuchyně, obsahuje více jak 200 starých receptů, které jsou v mnoha rodinách zapomenuté a připomíná ty stále živé, se kterými jsme se ve svém mládí mohl... více


Česká kuchařka 90% Česká kuchařka 1988, Marie Janků Sandtnerová

Marie Janků Sandtnerová: Česká kuchařka - všem hospodyním k bezpečné přípravě dobrých, chutných a levných pokrmů. více


Velká česká kuchařka. 3333 receptů 90% Velká česká kuchařka. 3333 receptů 2007, Jaroslav Vašák

Tato úžasná kniha je pestrou domácí kuchařkou pro všechny generace. Obsahuje recepty pro začátečníky i pro pokročilé, pro děti i vegetariány. Obsahuje 3333 receptů z masa, ryb, zeleniny, ovoce, obilnin a luštěnin, ale ta... více