česká kuchyně
štítky
111 knih


Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečn... více


České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem vešk... více


Rozsáhlá kuchařka zabývající se polévkami, zavářky, omáčkami, masem, mlékem, vejci, moučníky a řadou jiných potravin. více


M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pr... více


Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na využití méně... více


Tradiční česká kuchařka - klasika národní kuchyně - navazující na na odkaz Marie Janků-Sandtnerové. Vyniká důsledností, úsporností a přehledností, s jakou jsou uspořádány stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitel... více


Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší rece... více


Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté... více


Autorka je sesbírala ze starých zápisníků babiček a ze zažloutlých kuchařských knih a upravila tak, abyste si je mohli upéct i dnes. Kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, kdykoliv si budete chtít nostalgicky zavzpomín... více


Příručka, určená k rychlé, časově nenáročné přípravě pokrmů, obsahuje jídelníčky, při jejichž sestavování brala autorka v úvahu hlavně využití sezónních potravin. V úvodních kapitolách seznamuje se základní úpravou jedno... více


Popis knihy není zatím k dispozici. více

Kniha Jezte česky podporovaná Agrární komorou České republiky, nabízí svým čtenářům vyzkoušené tipy, jak používat zdravé lokální a sezónní suroviny v kuchyni, jak ušetří čas i peníze. Obsahuje staré české recepty babiček... více


Bez populární "Sandtnerky", která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípra... více


Knihu kuchařských předpisů typických českých pokrmů doplňují předměty, které sloužily ke stolování našich předků, zajímavosti o původu jídel ad. více


Nespočet receptů pro labužníky od kuřecího masa až po zvěřinu, polévky, předkrmy, dezerty, přílohy, saláty apod. Doplněno barevnými fotografiemi. více