česká kuchyně
štítky
136 knih
Poklady klasické české kuchyně aneb Jak to ta babička tenkrát vařila 2012, Roman Vaněk
Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečn... více
Cesta z těsta - České pečení pro celý rok 2020, Petra Burianová
České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem vešk... více
Kuchařka naší vesnice 1991, Milan Pohunek
Rozsáhlá kuchařka zabývající se polévkami, zavářky, omáčkami, masem, mlékem, vejci, moučníky a řadou jiných potravin. více
Domácí kuchařka 2016, Magdalena Dobromila Rettigová
M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pr... více
Velká domácí kuchařka 2016, Jarmila Mandžuková
Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na využití méně... více
Česká kuchařka 1983, Juliana A. Fialová
Tradiční česká kuchařka - klasika národní kuchyně - navazující na na odkaz Marie Janků-Sandtnerové. Vyniká důsledností, úsporností a přehledností, s jakou jsou uspořádány stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitel... více
Téměř zapomenuté recepty 2021, Michaela Smolová
Autorka je sesbírala ze starých zápisníků babiček a ze zažloutlých kuchařských knih a upravila tak, abyste si je mohli upéct i dnes. Kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého, kdykoliv si budete chtít nostalgicky zavzpomín... více
Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera 2015, kolektiv autorů
Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách - kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší rece... více
Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety 2000, Čeněk Zíbrt
Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době tr... více
Regionální kuchařka 2013, Petra Pospěchová
Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se... více
Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni 2012, Jana Vašáková
Kniha Jezte česky podporovaná Agrární komorou České republiky, nabízí svým čtenářům vyzkoušené tipy, jak používat zdravé lokální a sezónní suroviny v kuchyni, jak ušetří čas i peníze. Obsahuje staré české recepty babiček... více
Rychlé pokrmy 1984, Juliana A. Fialová
Příručka, určená k rychlé, časově nenáročné přípravě pokrmů, obsahuje jídelníčky, při jejichž sestavování brala autorka v úvahu hlavně využití sezónních potravin. V úvodních kapitolách seznamuje se základní úpravou jedno... více
Klasická česká kuchařka 2007, Marie Janků Sandtnerová
Bez populární "Sandtnerky", která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen č... více
Hrníčková kuchařka - první kroky v kuchyni 2013, Jaroslava Pechová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Kuchařka: Nejlepší recepty 2005, Alena Doležalová
Tato kniha přináší 2850 receptů pro přípravu nejrůznějších pokrmů-od předkrmů, studené kuchyně, přes polévky, speciality teplé kuchyně, až po moučníky, nápoje či rady pro konzervování. 3. vydání více
Tradiční česká kuchyně 2007, Viktor Faktor
Knihu kuchařských předpisů typických českých pokrmů doplňují předměty, které sloužily ke stolování našich předků, zajímavosti o původu jídel ad. více
Ham a mňam 2000, Petr Novotný
Najlepšie chuťovky známeho labužníka. 185 receptov. více
Tajné tipy našich babiček 2020, Helena Vrábková
Voňavé recepty, léčivé rady a laskavé vzpomínky. Svět klidu, pohody, lásky, kde se dobře vaří, nic nebolí a nikdo nespěchá. Kde ho najít? U babiček… Pro všechny, kdo hledají inspiraci pro jednodušší, zdravější a vědomě ... více
Kuchyně labužníka 1980, Juliana A. Fialová
Nespočet receptů pro labužníky od kuřecího masa až po zvěřinu, polévky, předkrmy, dezerty, přílohy, saláty apod. Doplněno barevnými fotografiemi. více
Jak se vaří u Šroubka 1911, Karel Šroubek
Jak se vaří u Šroubka v Praze. Sestavil Karel Šroubek. Sbírka kuchařských receptů jídel, v restaurantu Šroubek denně střídavě upravovaných. Hotel - restaurace - kavárna. Moderní komfort. Česká a francouzská kuchyně. ... více