potraviny

štítky

109 knih


Doba jedová 2 75% Doba jedová 2 2012, Anna Strunecká

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučová... více


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny 72% Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny 2014, Thilo Bode

Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potra­vinářského průmyslu, ve své kni­ze, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas napřík... více


Farmagedon 95% Farmagedon 2017, Isabel Oakeshott

Skutečná cena levného masa. Fascinující a zároveň děsivá průzkumná pouť za zavřené dveře nezvladatelného zemědělského průmyslu napříč světem - ze Spojeného království a Evropy, přes USA až do Číny, Argentiny, Peru a Mex... více




Skryté nebezpečí zdravých potravin 65% Skryté nebezpečí zdravých potravin 2018, Steven R. Gundry

Trápí vás zdravotní potíže nebo obezita, i když jíte hodně ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a další doporučované potraviny? Chcete se zbavit i nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Průlomový bestseller mění n... více


Objevujeme svět! Jídlo 92% Objevujeme svět! Jídlo 2017, Nathalie Choux

Jak vypadá jablíčko, když se rozkrojí? Co bude dnes k obědu? A co se maže na chleba k snídani? Je zdravější hrášek, nebo hranolky? Které ovoce je oranžové? Rozdělí se mlsná holčička o bonbony? Stačí jen vložit prstík do ... více


Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme 71% Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme 2018, kolektiv autorů

Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to ... více


Tajemství výrobců potravin 89% Tajemství výrobců potravin 2008, Vít Syrový

Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? více


Zachraň jídlo v kuchyni 92% Zachraň jídlo v kuchyni 2019, Adam Podhola

Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která v... více


Lži o masu 63% Lži o masu 2017, Hans-Ulrich Grimm

Podtitul: Živočišná výroba jako zdroj nemocí Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodno... více


Proč pláčeme při krájení cibule? 83% Proč pláčeme při krájení cibule? 2018, Andy Brunning

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni 77% Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni 2008, Vladimír Mikeš

Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších ... více


Pan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšek 87% Pan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšek 2017, Markéta Hrubešová

Vydejte se na plavbu s kulaťoučkým panem Bramborou a jeho kumpány – panem Rajčetem, Rošťandou Slunečnicí, paní Kukuřicí a nerozlučnou dvojkou slečnou Vanilkou a Bobem Kakaovým – a dočtěte se o tom, odkud vlastně pocházej... více


Gazdinkám od A do Z 88% Gazdinkám od A do Z 1985, Ružena Murgová

Povídání o výživě, racionálním stravování a rovněž o účelně vedené domácnosti. Přehled potravin a jejich použití při přípravě jídel pro všední i slavnostní dny. více


Lži a mýty o tom, co jíme 67% Lži a mýty o tom, co jíme 2015, Allan Levinovitz

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastový... více


Sám sobě výživovým poradcem 75% Sám sobě výživovým poradcem 2021, Jan Caha

Vydejte se na cestu za zdravým životním stylem Chcete začít zdravě jíst a lépe se starat o svoje tělo, ale nevíte, jak začít? Ztrácíte se v záplavě diet, které nikdy nefungují tak, jak byste si představovali? Tak by t... více


Jak se dožít 100 let 67% Jak se dožít 100 let 2015, Gene Stone

Kniha Jak se dožít 100 let - Tajemství lidí, kteří nejsou nikdy nemocní vypráví příběhy pětadvaceti lidí, z nichž každý má vlastní tajemství skvělého zdraví - tajemství, které dává smysl a je vědecky podloženo. Patří k n... více


Šokující pravda o potravinách 80% Šokující pravda o potravinách 2001, Udo Pollmer

Popis: Zajímavá vás, jak se do jogurtů dostává falešné ovoce? Jak je označováno nealkoholické pivo? Nebo že odsuzované pochutiny jako káva, černý čaj a víno jsou pro lidské zdraví potřebné víc než všechny osvětové ... více


Léčivá síla vitaminů, minerálů a dalších látek 80% Léčivá síla vitaminů, minerálů a dalších látek 2005, Jarmila Mandžuková

Vitaminy a minerály jsou nezbytné pro lidský život a výzkum těchto látek doznal obrovského pokroku. Denně se objevují nové překvapivé poznatky o vazbách mezi přirozenými potravinami, potravinovými doplňky a lidským zdrav... více


Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa) 77% Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa) 2008, Václav Rathouský

Kniha je o přínosech pozoruhodné mořské řasy v kontextu našeho každodenního života, o podání "starých" poznatků o chlorelle v nových souvislostech, a to svižně přístupným a zajímavým jazykem. více


100 nej potravin pro imunitu: Jak si chránit zdraví 80% 100 nej potravin pro imunitu: Jak si chránit zdraví 2007, Charlotte Haigh

Nezbytnou podmínkou pevného zdravíje odolný imunitní systém. Je dokázáno, že živiny obsažené v každodenní stravě skutečně pomáhají posilovat přirozenou obranyschopnost a zajišťují ochranu proti infekcím, chorobám a alerg... více