potraviny

štítky

78 knih

Doba jedová 2Doba jedová 22012, Anna Strunecká

Kniha nabízí poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučová... více


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncernyPodvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny2014, Thilo Bode

Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potra­vinářského průmyslu, ve své kni­ze, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas napřík... více


FarmagedonFarmagedon2017, Isabel Oakeshott

Skutečná cena levného masa. Fascinující a zároveň děsivá průzkumná pouť za zavřené dveře nezvladatelného zemědělského průmyslu napříč světem - ze Spojeného království a Evropy, přes USA až do Číny, Argentiny, Peru a Mex... více




Skryté nebezpečí zdravých potravinSkryté nebezpečí zdravých potravin2018, Steven R. Gundry

Trápí vás zdravotní potíže nebo obezita, i když jíte hodně ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a další doporučované potraviny? Chcete se zbavit i nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Průlomový bestseller mění n... více


Proč pláčeme při krájení cibule?Proč pláčeme při krájení cibule?2018, Andy Brunning

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více


Tajemství výrobců potravinTajemství výrobců potravin2008, Vít Syrový

Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? více


Lži o masuLži o masu2017, Hans-Ulrich Grimm

Podtitul: Živočišná výroba jako zdroj nemocí Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodno... více


Lži a mýty o tom, co jímeLži a mýty o tom, co jíme2015, Allan Levinovitz

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastový... více


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyniProč se klepou řízky - Chemie v kuchyni2008, Vladimír Mikeš

Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších ... více


Zachraň jídlo v kuchyniZachraň jídlo v kuchyni2019, Adam Podhola

Až polovina potravinového odpadu v EU vzniká v domácnostech. Nakoupíme toho více než potřebujeme, nevíme, jak správně skladovat potraviny, nebo nám chybí inspirace. Proto vznikla kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni, která v... více


Léčivá síla vitaminů, minerálů a dalších látekLéčivá síla vitaminů, minerálů a dalších látek2005, Jarmila Mandžuková

Vitaminy a minerály jsou nezbytné pro lidský život a výzkum těchto látek doznal obrovského pokroku. Denně se objevují nové překvapivé poznatky o vazbách mezi přirozenými potravinami, potravinovými doplňky a lidským zdrav... více


Šokující pravda o potravináchŠokující pravda o potravinách2001, Udo Pollmer

Popis: Zajímavá vás, jak se do jogurtů dostává falešné ovoce? Jak je označováno nealkoholické pivo? Nebo že odsuzované pochutiny jako káva, černý čaj a víno jsou pro lidské zdraví potřebné víc než všechny osvětové ... více


Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa)Učebnice zelených potravin (Chlorella Pyrenoidosa)2008, Václav Rathouský

Kniha je o přínosech pozoruhodné mořské řasy v kontextu našeho každodenního života, o podání "starých" poznatků o chlorelle v nových souvislostech, a to svižně přístupným a zajímavým jazykem.... více


100 nej potravin pro imunitu: Jak si chránit zdraví100 nej potravin pro imunitu: Jak si chránit zdraví2007, Charlotte Haigh

Nezbytnou podmínkou pevného zdravíje odolný imunitní systém. Je dokázáno, že živiny obsažené v každodenní stravě skutečně pomáhají posilovat přirozenou obranyschopnost a zajišťují ochranu proti infekcím, chorobám a alerg... více


Budíková dieta aneb jíst ve správný čas a hubnoutBudíková dieta aneb jíst ve správný čas a hubnout2015, Jarmila Mandžuková

Revoluční metoda hubnutí, která vám nezakáže skoro nic, protože nejdůležitější je v ní čas, který je zakódován ve vašem těle. Když se naučíte naslouchat svému nitru a vnímat svoje biologické hodiny, zbavíte se přebytečný... více


1