brambory

štítky

97 knih


BramboryBrambory2016, kolektiv autorů

Miniedice Apetit Brambory, vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše ... více


Malé dějiny bramborMalé dějiny brambor2005, František Kutnar

Knížka poutavě vypráví o pronikání neznámé zámořské plodiny do Evropy a Čech i o tom, jak se v průběhu staletí stala tato vzácná zahradnická rostlina obecně prospěšnou zemědělskou plodinou. Líčí vývoj bramborářství u nás... více


Pan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšekPan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšek2017, Markéta Hrubešová

Vydejte se na plavbu s kulaťoučkým panem Bramborou a jeho kumpány – panem Rajčetem, Rošťandou Slunečnicí, paní Kukuřicí a nerozlučnou dvojkou slečnou Vanilkou a Bobem Kakaovým – a dočtěte se o tom, odkud vlastně pocházej... více




Jak jela mašinka pro bramboryJak jela mašinka pro brambory2021, Eduard Hofman

Máte rádi mašinky? Tahle se jmenuje Stopětadvacítka a dostala za úkol dopravit z pole úrodu brambor. Ale ouha, na cestě ji čeká nejedna nepříjemnost. Dostane se mašinka i se svým strojvůdcem, panem Uhlířem, v pořádku zpě... více


Pochoutky z bramborPochoutky z brambor1982, Maryna Klimentová

Foto barevné celostránkové. více


Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spížDomácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž2019, Alena Anežka Gajdušková

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více


Brambory a bramborové pokrmyBrambory a bramborové pokrmy1986, Jaroslav Šimek

Základní informace o složení, dietetické hodnotě brambor, přehled jejich odrůd, zpracovatelské úpravy a kuchařská technologie. Recepty na polévky, bramborové saláty, pečivo i moučníky z brambor, přílohy, vč. krajových jí... více


Brambory - Špalíček receptůBrambory - Špalíček receptů2005, Jenny Stacey

Brambory jsou běžnou součástí vyváženého jídelníčku a protože se pěstuje mnoho odrůd s odlišnými vlastnostmi, patří tato kulturní plodina mezi nejvšestranněji použitelné potraviny vůbec. Tato inspirativní, velmi podrobně... více


Brambory - Více než 100 nepostradatelných receptůBrambory - Více než 100 nepostradatelných receptů2009, kolektiv autorů

Brambory jsou kulinářsky všestranné a mají vysoký obsah vlákniny i nízký obsah tuku, což z nich dělá zdravou potravinu. Najdete zde recept pro jakoukoliv příležitost, ať už hledáte vydatné jídlo pro rodinnou večeři, nápa... více


Speciality z bramborSpeciality z brambor2007, Enkhuizen Minkowski

Brambory tvoří podstatnou součást jídelníčku, neboť jsou chutné a zdravé a navíc je lze připravit na nejrůznější způsob. Tato kniha vám nabízí množství nápadů, od hráškové polévky s bramborami přes salát Saigon až po rus... více


Brambory pokaždé jinakBrambory pokaždé jinak2008, kolektiv autorů

Tato kniha nabízí široké spektrum vynikajících pokrmů, které byly připraveny pro lehkou a velmi rychlou přípravu. Tyto rozmanité recepty vás jistě uspokojí, a budou tak přínosem do vaší kuchařské knihovny... více


Bramborová kuchařka -  222 osvědčených receptůBramborová kuchařka - 222 osvědčených receptů2008, kolektiv autorů

Brambory jsou snad nejuniverzálnější potravinou – můžeme je použít jako přílohu, do polévky, do pikantních koláčů, a dokonce do sladkých moučníků. Existuje nespočet variant jejich použití a pokaždé budeme žasnout nad kul... více


Brambory pokaždé jinakBrambory pokaždé jinak2008, kolektiv autorů

Brambory pokaždé jinak •rychlé, snadné, vynikající pokrmy z brambor •postup popsaný krok za krokem a reálné doby přípravy •příprava nevyžaduje žádné zvláštní kuchyňské potřeby více


Bramborová kuchařkaBramborová kuchařka1991, Lenka Grossová

Recepty na přípravu kaší,šišek,nudlí,škubánků,koláčů a mnoha dalších pokrmů z brambor více


Vaření IIIVaření III1969, Maryna Klimentová

Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta. více


1 ...