obilí, obilniny, obiloviny

štítky

38 knih


Život bez pšenice: 10denní detox 66% Život bez pšenice: 10denní detox 2016, William Davis

Cesta k trvalému zhubnutí a skvělému zdraví. Díky knize Život bez pšenice, bestselleru The New York Times, se miliony lidí dozvěděly, jak mohou zvrátit dlouholeté chronické zdravotní problémy, když ze svých jídelníčků... více


Naklíčeno! 74% Naklíčeno! 2018, Caroline Bretherton

Zdravé a chutné klíčky dodají každému jídlu pořádnou porci energie. Jsou nabité vlákninou a bílkovinami, ale zároveň mají málo tuku. Nyní si je díky této knize můžete lehce pěstovat doma, na okenním parapetu, na balkoně,... více


Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 96% Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více




Domácí klíčky 73% Domácí klíčky 2015, Rita Galchus

Autorka knihy se dlouhá léta zabývá problematikou nakličování semen, a tak vám do nejmenších podrobností vysvětlí, proč byste se mu měli věnovat i vy, přehledně a s jistotou vám objasní postupy se všemi druhy nakličovade... více


Vitaminová kuchařka 85% Vitaminová kuchařka 2002, neznámý - neuveden

Kuchařka víceméně pro vegetariány - 360 receptů o využití ovoce, zeleniny a obilnin v sladké i slané formě. U každého receptu jsou uvedeny údaje o množství joulů, kalorií, cholesterolu, tuků, bílkovin a sacharidů. Kniha... více


Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena 47% Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena 2002, Stanislava Jarolímková

Kniha nabízí zajímavosti a praktické rady týkající se třiceti druhů celozrných obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Dozvíte se důvody, proč je zařazovat do jídelníčku, co se skrývá za poněkud tajuplnými pojmy jako pukance... více


Kuchařské čarování III. 93% Kuchařské čarování III. 2015, Petr Stupka

....pro Vaše zdraví Třetí kniha kulináře Petra Stupky nabízí jednoduchý souhrn cenných zdrojů z rostlinné i živočišné říše. Kuchařské čarování obohatí váš všední i sváteční stůl tvořivostí a radostí. Kniha je zaměřena k... více


Ottolenghi - Kuchařka 90% Ottolenghi - Kuchařka 2017, Yotam Ottolenghi

„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředst... více


Pochoutky z rýže, luštěnin a obilnin 100% Pochoutky z rýže, luštěnin a obilnin 2010, kolektiv autorů

Další praktická kuchařka z řady Dobře jíst, dobře žít - Pochutiny z rýže, luštěnin a obilovin. Rýže a obiloviny jsou zdrojem složitých sacharidů, které nám dodávají dlouhodobou energii, luštěniny zase zdrojem kvalitních ... více


Pokrmy z luštěnin a obilovin 100% Pokrmy z luštěnin a obilovin 1993, Jarmila Mandžuková

Publikace přináší přes 300 receptů na přípravu slaných i sladkých pokrmů z obilovin a luštěnin. více


Knížka o obilí 40% Knížka o obilí 2016, Will Freyer

Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno a bez velkých nákladů vytvoři... více


Špalda a ječmen ve zdravé kuchyni 80% Špalda a ječmen ve zdravé kuchyni 2003, Pavla Momčilová

V edici Pavla vaří sv. 11 uvádí populární autorka knížek o zdravé výživě vše o špaldě a ječmeni. Populárně, ale odborně na úrovni, si povíme, čím nám uvedené celozrnné obilniny a produkty z nich prospívají, a pak si uvař... více


Kroupy, krupice, ovesné vločky 80% Kroupy, krupice, ovesné vločky 1990, Luboš Babička

I na kuchařku, která po celý rok bez velkého přemýšlení a uvažování umí připravovat jídla prostá i slavnostní, přijde někdy chvíle, kdy ji přemohou pochyby nad tím, zda její jídelníček je správný, zda vaří jídla, která o... více


Obilí 0% Obilí 1930, Karel Kavina

Populárně vědecká kniha známého profesora botaniky seznamuje s historií pěstování obilí, cerálií., nejstarších kulturních rostlin. Přehled druhů s popisy a nejvhodnějšími lokalitami. Následné produkty, chléb, pečivo, piv... více


Jedlá zo sóje, iných strukovín a obilnín 0% Jedlá zo sóje, iných strukovín a obilnín 1990, Mária Hajková

Kuchárska knižka s receptami na spracovanie sóje, fazule a fazuľky, hrachu a hrášku, šošovice a obilnín. Prvé vydanie. více


Houbové choroby obilnin 0% Houbové choroby obilnin 1999, Jaroslav Benada

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Houbové choroby v obilnářství 0% Houbové choroby v obilnářství 1991, kolektiv autorů

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Choroby a škůdci obilnin: Kapesní atlas 0% Choroby a škůdci obilnin: Kapesní atlas 1963, Jiří Pozděna

Obrazové tabule ukazují obilniny a kukuřici ohrožené nedostatkem některých živin v půdě, mrazem, vlhkem, viry, houbami, hostitelskými rostlinami, škůdci apod. Text vypočítává druhy obilnin, napadnuté týmž škůdcem a uvádí... více


Technologie pěstování obilovin 0% Technologie pěstování obilovin 1982, Jaroslav Lekeš

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Vaříme z luštěnin a obilovin 0% Vaříme z luštěnin a obilovin 1979, Eva Šafářová

Sešit obsahuje předpisy na přípravu pokrmů z čočky, fazolí, hrachu, jáhel, krup, ovesných vloček, pohanky a rýže. Kromě předpisů na polévky, hlavní jídla, saláty, nákypy, moučníky apod. pojednává o správné úpravě luštěni... více