Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více
Naklíčeno! 2018, Caroline Bretherton
Zdravé a chutné klíčky dodají každému jídlu pořádnou porci energie. Jsou nabité vlákninou a bílkovinami, ale zároveň mají málo tuku. Nyní si je díky této knize můžete lehce pěstovat doma, na okenním parapetu, na balkoně,... více
Život bez pšenice: 10denní detox 2016, William Davis
Cesta k trvalému zhubnutí a skvělému zdraví. Díky knize Život bez pšenice, bestselleru The New York Times, se miliony lidí dozvěděly, jak mohou zvrátit dlouholeté chronické zdravotní problémy, když ze svých jídelníčků... více
Domácí klíčky 2015, Rita Galchus
Autorka knihy se dlouhá léta zabývá problematikou nakličování semen, a tak vám do nejmenších podrobností vysvětlí, proč byste se mu měli věnovat i vy, přehledně a s jistotou vám objasní postupy se všemi druhy nakličovade... více
Vitaminová kuchařka 2002, neznámý - neuveden
Kuchařka víceméně pro vegetariány - 360 receptů o využití ovoce, zeleniny a obilnin v sladké i slané formě. U každého receptu jsou uvedeny údaje o množství joulů, kalorií, cholesterolu, tuků, bílkovin a sacharidů. Kniha... více
Kuchařské čarování III. 2015, Petr Stupka
....pro Vaše zdraví Třetí kniha kulináře Petra Stupky nabízí jednoduchý souhrn cenných zdrojů z rostlinné i živočišné říše. Kuchařské čarování obohatí váš všední i sváteční stůl tvořivostí a radostí. Kniha je zaměřena k... více
Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena 2002, Stanislava Jarolímková
Kniha nabízí zajímavosti a praktické rady týkající se třiceti druhů celozrných obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Dozvíte se důvody, proč je zařazovat do jídelníčku, co se skrývá za poněkud tajuplnými pojmy jako pukance... více
Ottolenghi - Kuchařka 2017, Yotam Ottolenghi
„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředst... více
Pochoutky z rýže, luštěnin a obilnin 2010, kolektiv autorů
Další praktická kuchařka z řady Dobře jíst, dobře žít - Pochutiny z rýže, luštěnin a obilovin. Rýže a obiloviny jsou zdrojem složitých sacharidů, které nám dodávají dlouhodobou energii, luštěniny zase zdrojem kvalitních ... více
Kroupy, krupice, ovesné vločky 1990, Luboš Babička
I na kuchařku, která po celý rok bez velkého přemýšlení a uvažování umí připravovat jídla prostá i slavnostní, přijde někdy chvíle, kdy ji přemohou pochyby nad tím, zda její jídelníček je správný, zda vaří jídla, která o... více
Knížka o obilí 2016, Will Freyer
Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno a bez velkých nákladů vytvoři... více
Pokrmy z luštěnin a obilovin 1993, Jarmila Mandžuková
Publikace přináší přes 300 receptů na přípravu slaných i sladkých pokrmů z obilovin a luštěnin. více
Špalda a ječmen ve zdravé kuchyni 2003, Pavla Momčilová
V edici Pavla vaří sv. 11 uvádí populární autorka knížek o zdravé výživě vše o špaldě a ječmeni. Populárně, ale odborně na úrovni, si povíme, čím nám uvedené celozrnné obilniny a produkty z nich prospívají, a pak si uvař... více
Oves a žito ve zdravé kuchyni 2002, Andrea Peková
Knížka receptů a poučení o důležitých obilninách v lidské výživě. Na první pohled je znát, že autorka zdravou výživu denně přináší na rodinný stůl a že má s přípravou zdravých jídel velké zkušenosti. Jistě budete překvap... více
Receptář pokrmů ze špaldy 2006, Svatá Hildegarda z Bingenu
Přes 200 vyzkoušených receptů ze špaldy více
Atlas obilnin 1958, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Seznam doporučených odrůd 2017 (obilniny) 2017, Vladimíra Horáková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Rádce pěstitele jarní pšenice 2018, Jana Chrpová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Rýže a další obilniny 2005, Libuše Vlachová
Kuchařské předpisy na jídla ze všech druhů obilovin, tradiční i nové, včetně zahraničních, i pokrmy zdravé výživy. více
Ječmen - formy a užitkové směry v České republice 2006, Josef Zimolka
Popis knihy není zatím k dispozici. více