obilí, obilniny, obiloviny

štítky

38 knih

Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více


Naklíčeno! 2018, Caroline Bretherton

Zdravé a chutné klíčky dodají každému jídlu pořádnou porci energie. Jsou nabité vlákninou a bílkovinami, ale zároveň mají málo tuku. Nyní si je díky této knize můžete lehce pěstovat doma, na okenním parapetu, na balkoně,... více


Život bez pšenice: 10denní detox 2016, William Davis

Cesta k trvalému zhubnutí a skvělému zdraví. Díky knize Život bez pšenice, bestselleru The New York Times, se miliony lidí dozvěděly, jak mohou zvrátit dlouholeté chronické zdravotní problémy, když ze svých jídelníčků... více




Domácí klíčky 2015, Rita Galchus

Autorka knihy se dlouhá léta zabývá problematikou nakličování semen, a tak vám do nejmenších podrobností vysvětlí, proč byste se mu měli věnovat i vy, přehledně a s jistotou vám objasní postupy se všemi druhy nakličovade... více


Vitaminová kuchařka 2002, neznámý - neuveden

Kuchařka víceméně pro vegetariány - 360 receptů o využití ovoce, zeleniny a obilnin v sladké i slané formě. U každého receptu jsou uvedeny údaje o množství joulů, kalorií, cholesterolu, tuků, bílkovin a sacharidů. Kniha... více


Kuchařské čarování III. 2015, Petr Stupka

....pro Vaše zdraví Třetí kniha kulináře Petra Stupky nabízí jednoduchý souhrn cenných zdrojů z rostlinné i živočišné říše. Kuchařské čarování obohatí váš všední i sváteční stůl tvořivostí a radostí. Kniha je zaměřena k... více


Jak připravovat obiloviny, luštěniny, ořechy a semena 2002, Stanislava Jarolímková

Kniha nabízí zajímavosti a praktické rady týkající se třiceti druhů celozrných obilovin, luštěnin, ořechů a semen. Dozvíte se důvody, proč je zařazovat do jídelníčku, co se skrývá za poněkud tajuplnými pojmy jako pukance... více


Ottolenghi - Kuchařka 2017, Yotam Ottolenghi

„Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředst... více


Pochoutky z rýže, luštěnin a obilnin 2010, kolektiv autorů

Další praktická kuchařka z řady Dobře jíst, dobře žít - Pochutiny z rýže, luštěnin a obilovin. Rýže a obiloviny jsou zdrojem složitých sacharidů, které nám dodávají dlouhodobou energii, luštěniny zase zdrojem kvalitních ... více


Kroupy, krupice, ovesné vločky 1990, Luboš Babička

I na kuchařku, která po celý rok bez velkého přemýšlení a uvažování umí připravovat jídla prostá i slavnostní, přijde někdy chvíle, kdy ji přemohou pochyby nad tím, zda její jídelníček je správný, zda vaří jídla, která o... více


Knížka o obilí 2016, Will Freyer

Knížka o obilí je první skutečně obilná kuchařka v českém prostředí. Obsahuje přes čtyřicet jednoduchých receptů z celého světa, které i začínajícím kuchařům ukážou, že z obilovin lze snadno a bez velkých nákladů vytvoři... více


Pokrmy z luštěnin a obilovin 1993, Jarmila Mandžuková

Publikace přináší přes 300 receptů na přípravu slaných i sladkých pokrmů z obilovin a luštěnin. více


Špalda a ječmen ve zdravé kuchyni 2003, Pavla Momčilová

V edici Pavla vaří sv. 11 uvádí populární autorka knížek o zdravé výživě vše o špaldě a ječmeni. Populárně, ale odborně na úrovni, si povíme, čím nám uvedené celozrnné obilniny a produkty z nich prospívají, a pak si uvař... více


Oves a žito ve zdravé kuchyni 2002, Andrea Peková

Knížka receptů a poučení o důležitých obilninách v lidské výživě. Na první pohled je znát, že autorka zdravou výživu denně přináší na rodinný stůl a že má s přípravou zdravých jídel velké zkušenosti. Jistě budete překvap... více


Receptář pokrmů ze špaldy 2006, Svatá Hildegarda z Bingenu

Přes 200 vyzkoušených receptů ze špaldy více


Atlas obilnin 1958, kolektiv autorů

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Seznam doporučených odrůd 2017 (obilniny) 2017, Vladimíra Horáková

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Rádce pěstitele jarní pšenice 2018, Jana Chrpová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Rýže a další obilniny 2005, Libuše Vlachová

Kuchařské předpisy na jídla ze všech druhů obilovin, tradiční i nové, včetně zahraničních, i pokrmy zdravé výživy. více


Ječmen - formy a užitkové směry v České republice 2006, Josef Zimolka

Popis knihy není zatím k dispozici. více