Originální kuchař Michal Hugo Hromas připravuje všechna jídla na ohni, ať už na roštu, v kotlíku či tažínu nebo jinými technikami. Ve své první autorské kuchařce Oheň a dým seznámí čtenáře s taji kolem zakládání ohně, s ... více
Ryby a plody moře 2016, kolektiv autorů
Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby... více
Rybí kuchyně 2005, Jindřich Vaňha
Rybí kuchařka legendárního Jindřicha Vaňhy, předválečného majitele známé rybí restaurace na Václavském náměstí a mnoha rybáren v Čechách a na Moravě. 4. vydání více
Rybí receptář Miloše Štěpničky 2009, Miloš Štěpnička
Autor známý z televizního Receptáře přináší vyčerpávající rady, jak v kuchyni zpracovat sladkovodní a mořské ryby a nabízí zajímavé recepty na přípravu ryb a mořských živočichů. více
Ryby v kuchyni 1988, Milan Pohunek
Kniha plná receptů jak upravit ryby. více
Ryby a mořské plody 2007, neznámý - neuveden
Ryby a mořské plody jsou potraviny, které vyžadují zvláštní způsob zpracování a úpravy. V knize najdete přehled nejdůležitějších druhů jak sladkovodních, tak i mořských ryb, který je určen nejen pro domácí a „kuchtíky“, ... více
Mořská kuchařka 1997, Miloš Štěpnička
Recepty na přípravu mořských ryb, krevet, chobotnic, sépií a dalších darů moře. více
Ryby a plody mora 2001, Carol Tennant
Recepty na úpravu ryb a plodů moře. více
Jak na kapra 2009, kolektiv autorů
160 receptů na úpravu především kapra s povídáním o rybách a rybářství, s mottem: "Kdo jí ryby v každém čase, ten je mlád a čtíhlý v pase." Vydalo Ministerstvo zemědělství ČR s podporou Evropské unie, Evropského rybářsk... více
Ryby 1994, Anne Willan
Recepty z ryb , příprava , vhodné kombinace více
52 nedělních obědů 2004, Jan Váňa
Je prostřeno k nedělnímu obědu... Lahodné aroma se šíří kuchyní a rodina se schází právě včas. Šéfkuchař pražského interhotelu pro vás připravil lehká, moderní jídla, která přilákají nejen chutí a vůní, ale i svým aran... více
Ryby a plody moře -Více než 100 nepostradatelných receptů 2010, neznámý - neuveden
Ryby i plody moře jsou zdravé a snadno stravitelné. Podle odborníků na výživu slouží jako lék proti mnoha potížím způsobeným špatnou výživou. Na rybách je však nejlepší to, že jsou zároveň chutné a lze je připravit rychl... více
Nový velký rybí receptář Miloše Štěpničky 2018, Miloš Štěpnička
Miloš Štěpnička se věnuje rybí gastronomii celý život. A k tomu má i dar poutavě přenést své zkušenosti na papír a předávat je tak dál. Vydal několik rybích kuchařek, vystupoval v televizi, léta provozoval věhlasnou rybá... více
Kuchařka rybářské kuchyně 1994, Jan Brzák
Kniha obsahuje přehledy mořských a sladkovodních ryb, přehled vlastností a nutriční hodnoty masa, druhy zpracování a konzervace. Způsoby úprav od polévek, předkrmů, příloh, hlavních chodů. Cca 250 receptů. Celostránkové... více
Italská rybí kuchařka 1994, Gian Franco Romagnoli
„Italové mají stovky způsobů přípravy ryb a plodů moře,“ říkají Margaret a Franco Romagnoli a dokazují to na množství neodolatelných receptech, na předkrmy, saláty, pizzy, omáčky a různé způsoby přípravy ryb, a to vše ve... více
Sladkovodní ryby 2018, Eduard Levý
Snadné zpracování a příprava v kuchyni. Recepty. více
Mořská (nejen) kuchařka 2007, Dagmar Derré
Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék přináší cenné rady pro nákup a zpracování běžně dostupných ryb a darů moře a mnoho receptů, které prospějí vašemu zdraví i štíhlé linii. více
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole 1986, Oldřich Kosek
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole. více
Rybářská kuchařka - 130 receptů 2008, Eva Štiková
Kniha nabízí 130 receptů k zpracování ryb na všechny způsoby. více
Skandinávská kuchyně 1969, Jindřich Roubíček
Popis knihy není zatím k dispozici. více