národní jídla

štítky

120 knih


Klenoty klasické evropské kuchyně 96% Klenoty klasické evropské kuchyně 2013, Roman Vaněk

Vychází doposud nejobsáhlejší kuchařská kniha autora kuchařských bestsellerů Poklady klasické české kuchyně a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu tentokrát s názvem Klenoty ... více


Večery v Umbrii 65% Večery v Umbrii 2017, Marlena de Blasi

Výtečné jídlo, výborné víno, západ slunce nad umbrijskými kopci a obyčejný, ale přitom bohatý život místních žen… To vše na vás čeká v nové knize Marleny de Blasi, autorky bestselleru Tisíc dnů v Toskánsku. Pravidelně ka... více


Kuchařka naší vesnice 95% Kuchařka naší vesnice 1977, kolektiv autorů

Vše, co se vaří a připravuje k jídlu na naší vesnici. více




Přeplněný hrob 80% Přeplněný hrob 2015, Martin Walker

Čtvrtý detektivní román s policistou Brunem v hlavní roli nás opět zavede do malebné krajiny francouzského jihozápadu a městečka St Denis. Tentokrát spustí lavinu nepředvídatelných událostí jeden archeologický objev - na... více


Culinaria: Itálie 93% Culinaria: Itálie 2006, Claudia Piras

Výpravná a bohatě ilustrovaná publikace je další z úspěšné řady kulinárních průvodců. Je to zajímavý cestopis, kde hlavní roli hraje kuchyně a jídlo viděné v historických, geografických a kulturních souvislostech. Proved... více


Culinaria Maďarsko 98% Culinaria Maďarsko 2006, Aníkó Gergely

Nádherná výpravná kniha s množstvím barevných fotografií nabízí kromě kulinářského zážitku i zážitek kulturní. Velké množství netradičních receptů vám poodhalí jedinečnou maďarskou kuchyni. Kniha vám představí i taje vzn... více


S vařečkou kolem světa 80% S vařečkou kolem světa 2011, Roman Vaněk

Zakladatel PRAKUL a porotce oblíbené televizní gastroshow na svých cestách ochutnal cizokrajné speciality a navštívil stovky restaurací, takže mohl poznávat a srovnávat. Gastronomický cestopis s mnoha zážitky nejen z kuc... více


Provence - škola provensálské kuchyně 98% Provence - škola provensálské kuchyně 2009, Gui Gedda

Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádher... více


Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu 87% Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu 2000, Martha Elefteriadu

Kulinářská tradice a kultura řeckého stolování v minulosti i dnes. Neměnné a charakteristické složky a ingredience řecké kuchyně (byliny a koření), nejznámější řecká jídla a nejčastější řecké omáčky a polevy. Přehled rec... více


Culinaria Francie 98% Culinaria Francie 2012, André Dominé

Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí. Žádná jiná země světa se nemůže ... více


Indická kuchyně 80% Indická kuchyně 1989, Vladimír Miltner

Polévky, maso a vnitřnosti, drůbež, vejce, ryby a jiná vodní zvířena, zelenina, luštěniny, houby, přílohy k hlavnímu jídlu, saláty, čatní a čalamády, pečivo, moučníky a sladkosti a rozličné nápoje. Doplněno barevnými fot... více


Můžu ochutnat? 96% Můžu ochutnat? 2021, Aleksandra Machowiak Mizielińska

Přijměte pozvání k další neodolatelné cestě s autory slavných Map! Tentokrát se vydáme po stopách pokrmů a chutí z celého světa. S touto novou velkoformátovou knížkou přetékající zajímavostmi a lákavými recepty se rozhod... více


Etiketa na cesty 93% Etiketa na cesty 2009, Jarmila Kocourková

Tato objemná kniha je určena cestovatelům i obchodníkům, novinářům i politikům, učitelům i manažerům, pracovníkům hotelů, ambasád i cestovních kanceláří a všem lidem zdvořilým a taktním. Je o etiketě, to jest o tom, jak ... více


Culinaria Španělsko 98% Culinaria Španělsko 2009, Marion Trutter

Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a o... více


Iveta a české sladkosti 91% Iveta a české sladkosti 2012, Iveta Fabešová

Vůně vanilky, těsto upečené dozlatova, neodolatelné kombinace ingrediencí – to jsou Ivetiny domácí koláče, buchty, lehké nadýchané dorty, nejrůznější cukroví, dezerty, pečivo a osvěžující zmrzliny. Příprava je jednoduchá... více


Mexická kuchyně - Špalíček receptů 91% Mexická kuchyně - Špalíček receptů 2006, Marlena Spieler

Přehledná sbírka receptů s podrobnými postupy a lákavými barevnými fotografiemi. Tato inspirativní kuchařka obsahuje 120 receptů na přípravu pokrmů plných výrazné chuti a vůně mexické kuchyně. Najdete zde tradiční i nov... více


Pravá vietnamská kuchyně 80% Pravá vietnamská kuchyně 2014, Uyen Luu

Autorka sice už léta bydlí v Londýně, kde provozuje populární bytovou restauraci, vede kurzy vietnamského vaření, na kterých učí lidi z celé Evropy, a patří mezi prominentní londýnské foodbloggery, ale její život se stál... více


Kuchařská kniha  Labužník 97% Kuchařská kniha Labužník 1958, Elek Magyar

Nejlepší recepty maďarské kuchyně. více


Cestování za jídlem 70% Cestování za jídlem 2013, Jitka Rákosníková

Nejzajímavější recepty z celého světa v edici F.O.O.D. Základem publikace se stala oblíbená rubrika časopisu F.O.O.D. Cestování za jídlem. Představují se v ní zajímavé předpisy z nejrůznějších zemí Evropy i světa. Něk... více


Ruská kuchyně v proměnách doby 90% Ruská kuchyně v proměnách doby 2007, Petr Pešek

Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, a... více