Cesta z těsta - České pečení pro celý rok

Cesta z těsta - České pečení pro celý rok https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452331/cesta-z-testaL3P831-C4M-.jpg 5 65 19

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu české přírody! Jednotlivé kapitoly kopírují střídání ročních období a doplňují je ukázky tradičních řemesel. Chutně, česky, tradičně. Kuchařka sezónních receptů od vítězky populární pekařské soutěže.... celý text

Přidat komentář

Nuny
25.12.2023 5 z 5

Je to absolutní čistota a návrat k našim předkům. Je určena především pro ty čtenáře, kteří to mají stejně. Ostatní v tom budou hledat jen pochyby.
Recepty jsou původní, podle našich babiček a to prostě zbožňuju.
Hned musím vyzkoušet několik koláčů a potěšit mé milované, tak jako Petra potěšila mě.

Noisette73
25.10.2022 5 z 5

Nádherná kuchařka, já zbožnuji pečení a mou největší stálicí jsou pusinky a ořechové zákusky, případně v létě ovocné koláče, takový zlatý čas jsou pro mě Vánoce, pečení cukroví je pro mě posvátný rituál, který ty naše Vánoce dělá tak krásnými.
Z této knihy dýchá pokora k těstu a úcta k té magii co se nám děje pod rukama a nazývá se pečení. Obrovské doporučení, jedna z nej kuchařek. :)


Doubravka1975
05.10.2022 5 z 5

Nádherná, krásně zpracovaná kuchařka od první vítězky pořadu Peče celá země, který jsem sledovala v televizi. Úplně z ní dýchá klid a pohoda. Moc se mi líbí originální rozdělení kuchařky na roční období a s tím spojené tradiční recepty, svátky a tradice " Dědictví otců zachovej nám, Pane"

Pavla-Adina
14.01.2022 3 z 5

Milá kniha, oddechovka, poučný styl života.

haannyys
26.11.2021 4 z 5

Tohle je tak milá kniha. Velmi se mi líbí zpracování, krásné fotografie. U kuchařek oceňuji, když jsou suroviny napočítány tak, že využiju buď celé balení nebo jsou minimální zbytky, což tady není (např. Je třeba koupit dvě smetany, přičemž z druhé využiju jen malý podíl), takže jedna subjektivní hvězdička dolů, ale na celkové kvalitě knihy to ubírá jen málo.

Jeninas
14.11.2021 5 z 5

Páni, tahle kuchařka překypuje láskou! Recepty čerpají z tradic, takže nejsou náročné na suroviny. Skvělé je i doplňkové čtení o osobních vazbách autorky a o folklóru. Atmosféru dovršují krásné fotografie. Knihu jsem koupila mamce k Vánocům, určitě bude stejně nadšená jako já.

Ess.
07.11.2021 5 z 5

Pořad Peče celá země jsem měla jako takovou příjemnou oddechovku, ke které jsem si vždycky upekla něco dobrého a nechala se unášet na sladké vlně nádherných dortů, bábovek, koláčů a dalších dobrot. Možná to nebyl vrchol televizní zábavy, ale mě to bavilo moc a paní Petře jsem výhru hodně přála. I přesto by mě nenapadlo si tuto kuchařku koupit, takže o to překvapenější a vděčnější jsem byla, když jsem ji dostala jako dárek. Zkoušela jsem už několik receptů, všechny se povedly a zatím všechny vyzkoušené jsem zařadila do pravidelného repertoáru.

Hodně se mi líbí i celkový koncept téhle kuchařky, autorčin způsob života, její znalosti, fotografie, jasné a jednoduché podání receptů i jejich struktura. Kromě toho, co tady již bylo řečeno, bych vyzdvihla absenci exotických, těžko dostupných surovin, které při pečení využijete jednou a pak nevíte, co s nimi. Z kuchařky sálá láska k pečení, kvalita a jakási skromná lidovost. Za mě obrovský palec nahoru:-)

Knižní střípky
03.10.2021 5 z 5

Paní Petra je velkou milovnicí folklóru a našich národních tradic, a to je něco, co já miluji rovněž. Její kuchařka je něco více než pouze sborník receptů. Z této knihy je cítit z každé stránky láska k naší zemi, k darům, které nám dává. Autorka nás spolu se svými recepty provede celým kalendářním rokem. Recepty jsou to, jak se říká - staré, dobré a poctivé, mnohé z nich se dědí z generace na generaci, troufám si říci, že nešlápnete vedle ani s jedním z nich. Kniha je krásně graficky zpracovaná, nad fotografiemi se vám budou sbíhat sliny. Na poli kuchařek u mě patří ke špičce a jsem moc ráda, že ji mám. Bude mít čestné místo na mé kuchařské poličce.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Vestička
12.09.2021

U sádlových pracek chybí v receptu mouka!!! Vánoce jsou za dveřmi tak pozor na to... Jinak vyhodítetĕsto a čas jako já loni... Recepty na dorty mi příjdou velice náročné. Zbytečnĕ.

medialstar
27.08.2021 5 z 5

Lahodí oku i žaludku.. Stačí jen listovat a relaxovat u krásných fotek.

alnahu
23.08.2021 5 z 5

Skvělá kniha od milovnice lidových tradic, folklóru a hlavně domácího pečení -mě nadchla. Zajímavé je ,jak kniha rozdělena -podle částí roku a doprovodila je ukázkami řemesel-šikovných rukou.
V knize najdeme okolo 80 receptů -které má autorka nejraději.
Na jaře nás uvítá receptem na Smažené květinky,ale i receptem na Grahamovou veku ,dalším na sladké Makovky, Drobenkovým rybízovým koláčem, zajímavým receptem na Jarní dort-zdobený květy na jaře nesmí chybět tradiční Beránek,Jidáše a Mazanec.
V létě si můžeme podle knihy napéct různé ovocné koláče,domácí Housky,posvícenské koláče .
Na podzim nás čekají recepty na Švestkové rozpeky,Kefírovou buchtu,Makovec,Moravské koláče,Martinské rohlíčky a i recept na Švestková povidla.
V zimě nás čekají recepty na Závin,Medové pečení,koláč Štědrovník,ale i na Vánočku a několik receptů na cukroví ale i na Vaječný likér.
V knize najdete spoustu dalších dobrých receptů-vybrala jsem jen několik pro inspiraci.

Meginho
16.04.2021 5 z 5

Krásně a smysluplně zpracovaná kniha receptů v souladu s přírodou a moravskými tradicemi.
Recepty jsou tak dobře sepsané, že se vám kynuté těsto zadaří, i když se o to pokouší poprvé ( vlastní zkušenost ) :) Doporučuji!

attila1
25.03.2021 5 z 5

Skvělá kuchařka skvělé ženy.

Janpa
03.03.2021 5 z 5

Nádherná kuchařka. Moc se mi líbí členění na roční období, díky kterému snadněji najdu recept, který se dá v určitou dobu připravit. Kniha je doplněna komentáři od samotné autorky, které obyčejnou kuchařu dokáží oživit, čemuž napomáhají i nádherné fotografie.

hvozdik
13.02.2021 5 z 5

Och, krása. Věřím jí každý recept, že je lety ozkoušený, opravdový. Z množství knih o pečení, které jsou u nás k mání, je tahle opravdu jedna z nej. Listujete a říkáte si, tohle zkusím, tohle taky, taky a taky, což se u ostatních kuchařek z důvodů např. nedostupých surovin nebo náročných postupů, ne vždy stává. Jo a taky si teda říkám, kdy to tahle žena všechno stíhá. Jinak dobré fotky, skvěle vysvětlené recepty. Velmi doporučuji.

Kopretina_aku
02.02.2021 5 z 5

Krásně zpracovaná kniha plná tradic a folklóru. Inspirativní recepty. Tematicky rozdělené na roční období.

JáraTym
09.01.2021 5 z 5

Tak, u této knihy můžu s klidem říct, že je to nejlepší cukrářská knížka, jakou jsem za poslední tři roky držel v ruce. Fotky dech beroucí a skvostné recepty, propracované články a ukázky lidových tradic a řemesel. Opravdu velmi inspirativní, originální a nápaditá kniha, kterou nutně musíte mít doma. Už jsme za těch pár dní od vánoc vyzkoušeli mnohé, a po pár pečících večerech mi bylo jasné, že je to opravdu špička a vše můžu jen doporučit.

susannn
24.12.2020 5 z 5

Moc se mi líbí. Skvělé recepty.

Ehwaz
29.11.2020 5 z 5

Stejně krásná, stejně skromná a přitom tak bohatá... úžasná kniha úžasné ženy. Nečekejte exotiku, módní výstřelky ani komplikované postupy. Zkrátka rodinná česká klasika...

Štítky knihy

kuchařky vaření pečení česká kuchyně

Autorovy další knížky

Petra Burianová
česká, 1977
2020  93%Cesta z těsta - České pečení pro celý rok
2021  80%Jihomoravský krajáč

Kniha Cesta z těsta - České pečení pro celý rok je v

Právě čtených2x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce93x
Chystám se číst39x
Chci si koupit39x
dalších seznamech3x