Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66977/ceska-kuchyne-za-dob-nedostatku-pre-IVC-66977.jpg 41
Žánr
Literatura naučná, Kuchařky
Vydáno, Opus Bohemiae
více informací...
Nahrávám...

Komentáře (0)

Kniha Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety

Doporučujeme

Vaříme s Láďou Hruškou
Vaříme s Láďou Hruškou
Břicháč Tom
Břicháč Tom
Jídlo na prvním místě
Jídlo na prvním místě