Zimní zámek

recenze

Zimní zámek (2021) 5 z 5 / JK96
Zimní zámek

Příběh začíná noční můrou, která jako strašidlo pod postelí číhá na hlavní hrdinku Isabel, až ji bude moci opět lapit do svých temných sítí. Trauma z minulosti doprovází Isabel již desátým rokem. I když ona samotná si vybavuje pouze letmé útržky, jiní v tom však mají jasno. Isabel Prestnová je žhářka a podvratný živel! Již v osmi letech zapříčinila smrt člověka a neštěstí jedné významné rodiny. Dědic rodu Hamiltonů je kvůli ní zohaven a jeho panství utrpělo vážnou škodu. I přes veškerá obvinění je právě Nicholas Hamilton přesvědčen o opaku. Isabel Prestnová je nevinná a on to všem dokáže, i kdyby to znamenalo uzavřít sňatek z rozumu, který by Isabel zachránil od stravujících pomluv.

Příběh je naplněn nečekanými zvraty i napětím, láskou a tragédií. Kniha vám pomůže uvědomit si, že není všechno zlato, co se třpytí a že hříchy rodičů padají na hlavy svých dětí. Literatura pro ženy nepatří mezi mé nejoblíbenější žánry, přesto jsem se rozhodla zariskovat a nějakou si přečíst. Mé oko padlo na krásnou ilustraci Zimního zámku a jsem za to vděčná. Nejenom, že je úvodní grafické zpracování hezké, také však věrně odkazuje na příběh v knize. Nemusíte se proto bát, že by ilustrace mohla být zavádějící.
Doposud se mi nestalo, aby mne román pro ženy takto nadchnul. Smekám před autorem svůj pomyslný klobouk za úžasné vykreslení charakteru postav. Ještě nikdy jsem se nesetkala s tak propracovanými osobnostními rysy člověka s úzkostí či poruchou příjmu potravy. I když to takto napsané může působit poněkud těžce, postavy jsou vykresleny velmi mírumilovně a nenásilně. Zprvu jsem si vybírala knihy převážně od zahraničních spisovatelů, jelikož jsem neměla důvěru v ty české - velká chyba! Jsem velmi ráda, že dílo pochází z rukou českého autora a nedivila bych se, kdyby kniha byla přeložena i do jiných jazyků. Věřím, že se z Davida Kapse stane světový autor.
Doporučuji všem.

Komentáře (0)

Přidat komentář