Falešná společnice

recenze

Falešná společnice (2021) 5 z 5 / JK96
Falešná společnice

Být nezávislou ženou ve světě ovládaném muži může být pro mladou ženu osudné. Juliana Walkerová by vám mohla vyprávět (kdyby mohla). Psaní příběhů je neodmyslitelnou součástí jejího života a jednou by tím i velmi ráda obdařila širokou veřejnost, kdyby společnost a především její matka neupřednostňovali tak přísná pravidla pro námluvy a manželské soužití u mladých dívek a žen obecně. Podobný případ je i Brandon Knight. Život nezatížený manželským prstenem mu bezpodmínečně vyhovuje, tak proč mu jeho ovdovělá, tvrdohlavá matka neustále předhazuje nové a nové dívky v podobě jejích společnic? Mistrovské machinace jedné cílevědomé ženy doženou Julianu do nelehké situace. Buď se dobrovolně bude snažit získat přízeň Brandona Knighta, nebo už nikdy do ruky nevezme brk s papírem a provdá se neprodleně za toho nápadníka, který požádá o její ruku. Kostky byly vrženy a není cesty zpět. Juliana je odhodlána ve svém vlastním stylu, i kdyby to obnášelo obléci si služebničin šat, dosáhnout svého. Vyjdou jí však její plány, když stojí proti zkušenějšímu pleticháři, než je ona samotná? A jak má uspět, když "(k)lamač dívčích srdcí" nemá nejmenší chuť opustit prostopášný život, který dosud vedl?

Autor si mne získal jeho předchozí knihou - Zimním zámkem. Sednul mi nejen styl jeho psaní, ale zároveň obdivuji i jeho umění vykreslit osobnost hlavních postav, které dokáže příběh obohatit o zcela uvěřitelné scény a čtenáři předestřít reálné povahové vlastnosti, ve kterých se jistojistě pozná nejeden čtenář.

Falešnou společnici, ale i jiné knihy od Alexandera Stainfortha, bych vřele doporučila všem ženám, které mají rády beletrii zaměřenou na něžné pohlaví.

Komentáře (0)

Přidat komentář