V bouři!

recenze

V bouři (2018) 5 z 5 / JK96
V bouři

Velšský radikál Rhys Vaughan neochvějně bojuje za zachování identity svého národa. Veřejné vystupování proti utlačovatelské Anglii je však holá sebevražda. Přesto však mladická nerozvážnost vítězí nad zdravým rozumem. A vše začíná u nevinného úsměvu jedné neznámé dívky, díky němuž Rhys pociťuje, že může změnit svět.
Lehkovážné milostné vzplanutí však nemá dlouhého trvání. Závist a žárlivost dokáže člověku uškodit kolikrát mnohem víc, než osud sám. Především, když jde o závist a žárlivost někoho mocného. Radikálové jsou pochytáni a odvlečeni do zajetí. Pro Rhyse a Julianu nastává nelehké období. Období pod ranami biče, důtek i citového soužení. Po dlouhých sedmi letech se naši hrdinové opět setkávají, a to nikde jinde, než na Julianině svatbě. Předsudky a nevědomost však vezmou za své. Rhys je plně rozhodnut pomstít se Julianě za léta krutého utrpení. Puzzle minulosti jsou rozházeny a je jen na našich hrdinech, aby je dali dohromady. Chuť položit první kousek a začít skládat je však silně natrpklá důsledkem prožitých těžkostí. Juliana se však nevzdává. Stále si udržuje víru, že láska, která kdysi tak vášnivě vzplála, stále doutná ve skrytu Rhysova srdce. Láska je však jen bezvýznamný pocit, pokud s ní nejde ruku v ruce i důvěra, která se bohužel v uplynulých sedmi letech pořádně otřásla v základech. Dokáží Juliana a Rhys rozbité základy opravit, či vystavět úplné nové?

Příběh je zajímavý nejenom dějovou linkou hlavních hrdinů, nýbrž i zajímavým počínáním hrdinů vedlejších.

Vyprávění S. Jeffriesové nám ukazuje, jak jsme všichni odlišní a zároveň tak stejní. A i když jsem poukázala na rozdílnost nás všech, píší tedy svůj názor a to takový, že mne osobně přišlo poněkud nelogické rozuzlení příběhu. Každopádně je to čistě jen můj subjektivní názor. Vy si udělejte svůj. Doporučuji!

Komentáře (0)

Přidat komentář