Ze života puberťačky

recenze

Kluci jsou jako žvejkačka (2020) / MilenneWaver
Kluci jsou jako žvejkačka

Novinka z pera Kerstin Gier bude perfektním čtivem pro mladší čtenářky, které se čtením začínají, nebo si jen chtějí přečíst něco skutečně oddechového a vtipného. Nicméně, pokud už patříte mezi ty starší, a přesto si tuto knihu chcete přečíst, určitě jí dejte šanci. Věřím tomu, že se u ní budete skvěle bavit!

Sissi je učebnicový příklad puberťačky, která je drzá, ve všem má pravdu a automaticky se dostává do potíží, aniž by je vyhledávala. Nad jejím chováním a reakcemi se oči protáčí prakticky samy, ale to je jen známka toho, jak dobře se autorce podařilo pubertu vykreslit. A právě proto se do ní skvěle vžijí čtenářky, které jsou v jejím věku.

Děj se točí kolem života třináctileté Sissi, která po hlavě skočila do puberty. Zamilovala se, řeší otázky týkající se kluků, vzhledu, lásky... a bohužel i školy, protože ta rozhodně není tak jednoduchá, jak se zdá. A už vůbec ne, když do jejich třídy dorazí nová holka, která se okamžitě stane vzorem všech okolo. Je krásná, oblíbená, a co víc, okamžitě přitahovaná klukem, kterého miluje Sissi. A právě to si naše oblíbená hlavní hrdinka nenechá jen tak líbit.

Právě díky tomu bych tuhle knihu popsala jako nenásilně edukativní. Sissi tu totiž řeší věci, se kterými se dříve nebo později setká každá dívka. Ať už se jedná o líbání, vztahy, nebo řešení ošklivých konfliktů. A velmi okrajově se tu řeší i téma sexu. Nicméně, Kerstin Gier se s touto výzvou poprala přímo skvěle, a ke každé z těchhle věcí přistoupila rozumně, ale zároveň i ve špetku humorném podání.

Pokud jste někdy četli knihu od Kerstin Gier, pak vás nepřekvapí, jak skvěle umí psát. Její knihy jsou vždy plné vtipných a čtivých scén, které si užijete, i když se v nich příliš neděje. A to je zejména případ téhle knihy. Nečekejte od ní žádný velký příběh, který má vše od hlavy až k patě. Tady najdete pouze jednoduchou zápletku, u které nebudete muset moc přemýšlet, pouze si ji užít!

Kluci jsou jako žvejkačka by se velmi snadno dala pojmout jako milá a edukativní kniha, u které se příjemně zasmějí dospělí, ale užije si je i cílová kategorie, dívky okolo třinácti let. Kerstin Gier tak opět prokázala, že svým psaním dokáže nadchnout úplně všechny, a to už díky svým skvělým hrdinkám (v tomhle případě lehce zmítaným pubertou), nebo čtivému stylu psaní.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.


Kluci jsou jako žvejkačka Kluci jsou jako žvejkačka Kerstin Gier

Třináctiletá Sissi je pořádně drzá – a taky k zešílení zamilovaná! Jenže její vysněný princ pokukuje jen po starších holkách, které už mají „zkušenosti“. Ať už to znamená cokoliv, rozhodne se Sissi za každou cenu zjistit o téhle z... více


Komentáře (0)

Přidat komentář