Moderní královská rodinka

recenze

Americká princezna (2020) / MilenneWaver
Americká princezna

Každého někdy zajímalo, jak by vypadal svět, kdyby se nějaká historická událost změnila. No, a výsledek můžete perfektně vidět v této knize. Americká princezna ukáže čtenáři, jakým způsobem by vypadaly Spojené státy, kdyby jim v moderní době vládla královská rodina. A to takovým způsobem, že pokud jste fanoušky Selekce, Super drbny nebo Princezniných deníků, budete tuhle knihu milovat.

Už na začátku vás musím varovat, že tahle kniha obsahuje nespočet postav a tak je skutečně těžké se v nich orientovat. Ale čím déle budete číst, tím spíše s tím přestanete mít problém.

Nejvíce prostoru v ději má samozřejmě trojice královských sourozenců. Beatrice, Samantha a Jefferson. Ačkoliv jsou z jedné krve, nemohli by být odlišnější. Beatrice je budoucí královna a přesně podle toho se i chová, zatímco její sourozenci jsou jako neřízené střely, kterým královský život bez poviností naprosto vyhovuje. Bohužel, i přes velký počet postav nelze říct, že by nějaká z nich měla větší hloubku. Jejich osobnost vymyslela autorka skutečně jen okrajově, takže pokud vám nějaká z postav už od začátku nesedne, rovnou počítejte s tím, že se to jen tak nezmění.

Zápletka Americké princezny by se velmi jednoduše dala shrnout jako smíchání všech dobrých klišé z knih a filmů o princeznách a královských rodinách. Zkrátka a dobře, to co se v ději stane, nikoho nepřekvapí, ale celkově to stejně funguje. A čtení téhle knihy si tak budete zkrátka užívat. Velký podíl na tom má i fakt, že tu dějová linka často splývá s tou romantickou, takže se ve velké části děje vlastně řeší jen vztahy postav a jejich vývoj.

Velkým plusem knihy je, že se čte zkrátka skvěle. Jakmile překonáte počáteční zmatení z velkého počtu postav, brzy si začnete příběh vychutnávat, a nebudete chtít jen tak přestat. To jen svědčí o tom, jak čtivě autorka píše, a nezáleží na tom, jestli zrovna čtete nějakou nudnější výplňovou scénu nebo akcí nabitý zvrat. U Americké princezny vás bude bavit oboje.

Pokud nebudete mít od Americké princezny přehnaná očekávání a budete ji brát jako oddechové a nenáročné čtení, tak věřím, že vám padne přímo do noty! A to ať patříte mezi starší nebo mladší čtenáře, protože si vás tenhle příběh velmi brzy získá.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář