Křiváci se nevzdávají

recenze

Němý viník (2020) / MilenneWaver
Němý viník

Koho by nebavilo číst dobrodružné knihy plné tajemství a záhad? Série Křiváci vás v tomto ohledu nadchne, protože na trh přináší skvěle zamotaný detektivní příběh z pohledu mladé dívky. A i tentokrát se připravte na to, že vás příběh od začátku až do konce nepustí.

Hlavní hrdinka téhle knihy, Stevie, je i nadále velmi vytrvalá a tvrdohlavá, když jde o řešení záhady s Křiváky. Stále nelze říct, že by prošla nějakým významným vývojem, ale ve druhém díle je její povaha mnohem příjemnější a věřím, že by si jí zde oblíbilo i více čtenářů.
Co se týče vedlejších postav, těch je sice více, ale žádná z nich nedostala dostatek prostoru na to, aby se pořádně projevila. A je to velká škoda, protože některé z nich měly skvělý potenciál.

Na Stevie po konci prvního dílu nečekalo nic dobrého, ostatně se ani není čemu divit, po tom, co si na Ellinghamské akademii prožila. Proto neměla příliš na výběr, když ji rodiče odvezli zpátky domů. Ale nakonec se na Ellinghamskou akademii stejně vrátí, poté, co uzavře dohodu se svým největším nepřítelem, politikem Kingem. Na akademii je totiž pořád příliš záhad a tajemství, které musí vyřešit. A Stevie udělá cokoliv, aby se jí to podařilo.

Zápletka Němého viníka je už od začátku o dost plynulejší než v případě Křiváků a dost to jde znát i na samotném příběhu. Ten je plný akce, vyšetřování a opět i několika pohledů do minulosti, které čtenáři poskytnou opravdu zajímavé informace o tom, jak to celé ve skutečnosti bylo. A místo se tu opět najde i pro trošku té romantické zápletky.

Čtivost nelze téhle knize upřít, protože jak se do ní jednou pustíte, přestat s jejím čtením je opravdu těžké. Dost tomu pomáhá i fakt, že je ve druhém díle minimum výplňových scén, takže má díky neustálé akci přímo neskutečnou dynamiku. Autorka navíc píše i dost jednoduše, takže pokud nepatříte mezi ty, kteří chtějí záhadu vyřešit dříve než hlavní hrdinka, u čtení ani nemusíte příliš přemýšlet, a užijete si ho stejně.

Němý viník se bezesporu vyrovnal už předtím úžasnému prvnímu dílu, takže pokud se vám Křiváci líbili, už na nic nečekejte, a pusťte se do jejich pokračování! V téhle knize najdete hromadu překvapivých odpovědí na předešlé záhady, ale i tak to je pouhý začátek, a já se nemohu dočkat na to, co nám autorka přinese ve své další knize. Doporučuji!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.


Němý viník Němý viník Maureen Johnson

Stevie toužila rozlousknout Elinghamskou záhadu, ale místo toho našla svého spolužáka mrtvého. A zločiny z minulosti stále číhají v temnotě. Zrovna když si začne dávat jedna a jedna dohromady, její rodiče se rozhodnou, že ji ze šk... více


Komentáře (0)

Přidat komentář