Láska oddělená plotem

recenze

Kluk odvedle (2020) / MilenneWaver
Kluk odvedle

I další Westovka se v českém vydání podívá na světlo světa, tentokrát jde však o romantiku zasazenou ve sportovním prostředí! Tak se připravte na pěkně drsnou hlavní hrdinku, šokující zvraty v jejím životě a na jejího nejlepšího kamaráda, který jí je stejně blízký jako její bratři. Jenom trochu jinak!

Charlie se nikdy necítila moc jako holka, ne jako ty, s kterými se běžně potkávala ve škole. Nezajímala jí móda, make-up, oblečení nebo celebrity. Pro Charlie byl milovaným koníčkem vždycky sport, což ji spojovalo i s trojicí starších bratrů. Právě v tom se Charlie liší od valné většiny hlavních hrdinek, protože je skutečně svá, a to ať ve chvíli, kdy se pere se svými bratry v bahně, nebo ve chvíli, kdy zjišťuje, že "holčičí svět" není tak špatný.

Zápletka Kluka odvedle se točí okolo života Charlie, která se opět dostala do problémů s policií a pokutou za rychlost. Tentokrát už se však z onoho problému nevyvlíkne tak snadno, a najde si práci, aby mohla pokutu zaplatit. Jenže, aby toho nebylo málo, jde o dívčí butik. Život Charlie se tak začne točit vzhůru nohama, a jedinou její kotvou je Braden, její soused a kamarád.

O předvídatelnosti v téhle knize nejde zrovna mluvit, a to jak v případě hlavní linky, tak i romantické zápletky. Od začátku je jasné, jakým směrem se bude pohybovat, ale i přesto si ji užijete, a budete si vychutnávat každou stránku.
Těšit se však můžete na hromadu zajímavých scén, zvratů i skvělý vývoj charakteru hlavní hrdinky, takže i tahle nedostatečnost je v příběhu nakonec velmi dobře vyrovnána.

Kasie West má úžasný styl psaní, který nadchne každého, to je prostě záruka jejích knih. I kdyby se vám příběh tolik nelíbil, vždy se můžete spolehnout na to, že vám čtení knihy příliš rychle uteče, aniž byste se u něj nudili. Její styl je jednoduchý, takže nehledejte žádné rozvleklé věty nebo natažené scény, spíše bych řekla, že je až kapku uspěchaný. To ostatně jde v téhle knize vidět zejména na konci, který na mě osobně působil jako kdyby byl zbrkle ukončen.

Kluk odvedle bezesporu nadchne každého fanouška knihy Kulti. Jedná se o pomalejší odpočinkový příběh, který je přímo ideální do dlouhých letních dní, takže pokud stále váháte, zda dát knize šanci, už nad tím nemusíte dále přemýšlet! Rozhodně se jedná o jednu z lepších "Westovek", takže ať už jste knihy od této autorky četli nebo ne, jednomu můžete věřit. Číst se vám bude prostě skvěle!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Šestnáctiletá Charlotte Charlie Reynoldsová si vždycky myslela, že jí skutečnost, že ji vychovával jen táta a tři starší bratři, přináší samé výhody. Dovede totiž předběhnout, porazit a přechytračit každého kluka, kterého zná - vč... více


Komentáře (0)

Přidat komentář