Od nenávisti k lásce

recenze

Kudy ke hvězdám (2020) / MilenneWaver
Kudy ke hvězdám

Občas je nutné sáhnout po nějakém romantickém, přímo dokonalém letní čtení. A pokud se po nějakém takovém chcete poohlédnout, rozhodně byste si neměli nechat ujít Kudy ke hvězdám. I kdyby se vám to ze začátku moc nezdálo, takhle kniha vás určitě příjemně překvapí!

Hlavní hrdinové jsou perfektním příkladem běžných contemporary postav. Zatímco Zorie je milá a trochu tvrdohlavá holka od vedle, Lennon je tichý a uzavřený "drsňák", alespoň tedy na povrchu. Oba mají hodně, co skrývat, i když všechna jejich tajemství nakonec vyplavou na povrch.

Zorie a Lennon byli už od dětství přátelé, jenže pak se mezi nimi něco pokazilo a najednou se nemohli ani cítit. Zorie začala Lennona nenávidět, našla si nové přátele a začala se mu za každou cenu vyhýbat. Jenže jak už to tak bývá, život je nevyzpytatelný. A tak oba nakonec skončí spolu, sami, když je kamarádi po nevydařeném kempování, nechají přímo uprostřed divočiny.

Romantická linka mezi Zorie a Lennonem je zkrátka skvělá a zamiluje si jí každý, komu nevadí trochu toho počátečního hašteření, nenávisti a postupného sílení vzájemných citů. I když tu o nějaké nepředvídatelnosti nemůže být řeč, příběh vám to plně vynahrazuje v každém dalším ohledu, takže mi můžete věřit, že si tuhle slow-burn skutečně zamilujete, a těm dvěma budete zkrátka fandit.

U knih tohoto žánru můžete mít vždy jistotu, že se vám budou rychle a dobře číst, a Kudy ke hvězdám není výjimkou. I když tenhle příběh nepatří mezi nejkratší, bylo neuvěřitelné, jak rychle celý uběhl, a osobně jsem měla chuť si celou knihu přečíst znovu ještě jednou. Autorka píše jednoduše skvěle a proto dám v budoucnu šanci i dalším jejím knihám.

Kudy ke hvězdám je neuvěřitelně univerzální kniha, kterou bych se nebála doporučit nikomu, ať těm, kteří mají contemporary žánr rádi, nebo těm, kteří na romantické knihy příliš nejsou. Tahle kniha má totiž jak skutečně skvěle zpracovaný nápad, tak je i natolik čtivá, že bude bavit zkrátka každého. Doporučuji!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Jen lesy, hvězdy... a kluk, který jí zlomil srdce. Od loňského školního plesu se bývalí nejlepší kamarádi / teď úhlavní nepřátelé Zorie a Lennon snaží jeden druhému vyhýbat ze všech sil. Ale když se kempování s partou kamarádů tak... více


Komentáře (0)

Přidat komentář