Kluci jsou jako žvejkačka

Kluci jsou jako žvejkačka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444686/bmid_kluci-jsou-jako-zvejkacka-ptp-444686.jpg 3 56 14

Třináctiletá Sissi je pořádně drzá – a taky k zešílení zamilovaná! Jenže její vysněný princ pokukuje jen po starších holkách, které už mají „zkušenosti“. Ať už to znamená cokoliv, rozhodne se Sissi za každou cenu zjistit o téhle záhadě úplně všechno. Do průzkumné mise zapojí i svého dlouholetého kamaráda Jakoba, který je do ní vlastně celou tu dobu tak trochu zakoukaný. A ztřeštěná jízda může začít!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Jungs sind wie Kaugummi - Süß und leicht um den Finger zu wickeln , 2010


více info...

Přidat komentář

MollyCornelia
10.05.2023 3 z 5

3*/5*
Neměla jsem žádná očekávání a navíc jsem podle anotace čekala bláznivinu, takže nejsem zklamaná.
Četla jsem hlavně proto, že mi moc sedne styl psaní Kerstin Gier. Děj rychle ubíhal, bylo to čtivé, nenáročné a zábavné. Některé ty situace mi přišly trochu přitažené za vlasy, ale ok.
Vytkla bych tomu ale dvě věci: zaprvé, chce to pořádnou korekturu. Překlepů tam bylo opravdu hodně, a to kniha ani nebyla dlouhá. A zadruhé, docela mě štvala hrdinka, jak se pořád zajímala o to, co si o ní ostatní myslí, a snažila se být in a soutěžila s Alyssou. Já jsem se s ní nemohla ztotožnit, protože už od 12 jsem se bavila s dospělými a vyrostla jsem moc brzo, ale stejně bych řekla, že by Sissi potřebovala trochu dospět.
Pokud máte rádi Kerstin, pusťte se do toho, ale varuji: je to ztřeštěné. Pokud se vám její knihy nelíbí nebo vás nezaujaly, Kluci jsou jako žvejkačka se nebojte vynechat. Holky ve věku 13 až 16 let to asi ocení nejvíce.

martinkaLLL
15.03.2023 2 z 5

Čtení pro mladé puberťačky. I když asi bych nadšená nebyla, kdyby to četla dcera.


Plameňačka
29.01.2023 3 z 5

Knížku jsem sice četla už před delší dobou, ale myslím, že by to tu chtělo i nějaký pozitivnější komentář. Řekla bych, že patřím do cílové skupiny na niž byla tato knížka směřována. Cením, že to nebylo to stejné klišé (láska na první pohled od obou, žijí spolu šťastně až do smrti), ač děj možná byl místy předvídatelný. Občas se tam objevily i trapné scény, ale za mě to tam patří (hlavně k hlavní hrdince to sedí). Dávám takových 7/10

Pedruska01
04.09.2022 5 z 5

Knížka je krátká a jednoznačně pro mladší ročníky, vzhledem k tématu takového toho dětského/pubertálního prvního zamilování a poznávání dospěláckého světa. Ačkoliv nejsem vůbec cílovka, nevadilo mi to a stejnak jsem do toho šla. Četlo se to velmi rychle a dobře, musím přiznat, že jsem se místy docela dost dobře bavila, až to bylo k podivu - především v části studování Brava. Sledovat ty děcka, co věří, že už v sedmé třídě jsou dospělými a znají všechno, nebo si to alespoň myslí, bylo zajímavé a příjemné.
Hlavní hrdinka Sisi byla fajn, oblíbila jsem si ji a nebylo nic, co bych jí vytknula. Byla dost odvážná, průšvihářka, aniž by se výrazně snažila a hrozně mě bavila svou drzostí. Pohybovala se v období mezi dítětem a dospívajícím a bylo zřetelné, že se nachází pořád v obou fázích, i když to neznámé ji hodně zajímá. Nebyla však jediná.
Měla zajímavou třídu i učitele - taková podivuhodná směska. Nesympatická mi byla tedy Alyssa, vždy se taková blběna, co sežrala svět najde. Jakob byl takové zlatíčko, co se Sisi drží od začátku až do konce. A člověk jim to musel přát, i když se ke konci dá hodně jen domýšlet.
Mě se tohle líbilo, trochu mě mrzí, že kniha má tak nízké hodnocení, nejsem toho názoru, že by si ho zasloužila. A také je nesmysl, aby se jedno dílo od autorky ztotožňovalo a porovnávalo s jiným. Pak je to druhé akorát díky tomu bito. Kniha mě bavila, nemám výtky. Bylo to milé, zajímavé a zábavné. Bavilo by mě to na druhém stupni základní školy a je to stejné i dnes. Vždy samozřejmě také zaleží, jak na tom dnešní mládež je. Některým se to může zdát naivní, hloupé i trapné, protože tohle už dávno vědí nebo mají i za sebou. Tohle je dobou. Děti už nejsou dětmi, jsou o ten hezký čas okradeni. Může za to dost faktorů kolem, bohužel. Přesto, když vše kolem pominu, tak pro mladší ročníky doporučím. Hodnotím plným počtem. :)

Erika017
31.03.2022 2 z 5

Oproti sérii Drahokamy, co od autorky znám, se mi tohle zdálo hloupé, trapné... jako by to psal někdo jiný. Pokud to číst nebudete, rozhodně se nic nestane.

jitka_dankova
25.01.2022 1 z 5

Ach, to bylo taaak trapné. Ale taaak trapné. Nápad mi nepřišel špatný špatný, to ne. Mladé děvče chce prostě víc podrobností o tom, co se děje při líbání, pettingu a sexu. Jasně, že má představu z knihy od rodičů, z učebnice biologie, z časopisu Bravo a z nemravného historického románu, ale tam se leccos přeskakuje a leccos není zřejmé. A tak chce pátrat. Nj, ale celý ten příběh, to provedení, ty nápady a tak - pro mne bylo utrpení to zkusit nějak dočíst, protože na příliš trapné soužení si prostě nepotrpím. Myslím, že téma šlo pojmout mnohem lépe a elegantněji. Ve třinácti bych od takové knihy dala ruce pryč právě kvůli těm trapným věcem (jako promiňte, ale pojmenovávat si béďary... chjo... ). A vrcholem bylo to, že když došlo na opravdový francouzský polibek, tak ho ani autorka víc nerozvedla a nepopsala a nesplnila to, co právě ta její hlavní hrdinka chtěla - aby to někdo někde pořádněji popsal...

Bettybook
26.10.2020 3 z 5

Asi se budu lišit od stáda, ale to jsem jediná, která by tuto knihu nedoporučila mladším holkám? Je mi patnáct, a i tohle bylo na mě moc (myšlenka, že bych to četla ve třinácti), a to jsem obrněná z Dvorů od Maasový a od Elle Kennedy XD
Nejsem naivní abych si myslela, že dnešní děti (a ano započítávám se do toho i já) nevěděli nic o sexu. Ale kdybych měla tohle řešit ve třinácti? Dostala bych od mámy a druhou od futer, a jsem ráda, že se mě to netýká ani teď :D Na poučení dětí o sexu existují mnohem lepší knihy, change my mind.
Jinak kromě toho musím pochválit autorčin humor. Zasmála jsem se i nahlas. Za mě rozhodně 15+.

Fortuna7
25.10.2020 3 z 5

Chápu proč se k nám kniha dostala teprve teď. Nejslabší kniha od Geirové

LilianaFalcon
17.10.2020 2 z 5

Tak to se autorce nepovedlo. Hrdinka byla sice na puberťačku docela hezky vymyšlená, ale nějak mě to vůbec nebavilo.

Liduka
14.10.2020 3 z 5

Kniha mě docela zklamala. Čekala jsem něco jiného. Přišlo mi to dost nudné a nic se tam v podstatě nedělo. Myslela jsem, že tam bude více středoškolské romantiky. Vůbec bych netypovala, že to napsala autorka skvělých drahokamů.

petuzla5591
08.09.2020 4 z 5

Milá oddechovka. Bavila jsem se. Kerstin je prostě skvělá.

lena.o.knihach
03.09.2020 3 z 5

Tvorbu Kerstin Gierové mám moc ráda. Kdo jste náhodou ještě nečetli Drahokamy nebo Stříbrné knihy snů, vřele doporučuji. Věděla jsem, že tato kniha je zaměřená na mladší čtenářky a já to jenom potvrzuji, ale tak dlouho jsem od autorky nic nečetla, že mi to bylo úplně jedno. Hlavně, že to vyšlo česky.

Kluci jsou jako žvejkačka bylo milé čtení. Takové ňuňácké. Někdy jsem se usmívala, někdy jsem se pozastavovala nad tím, jak jsem asi já byla divná. Protože já ve svých třinácti letech rozhodně svého vysněného prince neobjevila. U nás v té době letěl Williams Moseley a Ben Barnes z Letopisů Narnie. Možná to je ten problém. Žádný kluk se jim nemohl vyrovnat a narozdíl od Sissi jsem byla spokojená a neřešila jsem problémy s první láskou.

Každopádně jsem věděla, kam celá ta love story směřuje a bylo to celkem fajn, ale prostě nic extra, co by mi nějak utkvělo v hlavě a ráda na to vzpomínala.

Knihomolka97
12.08.2020 4 z 5

No...to se mi zas něco nepovedlo. :-D
Knihu jsem koupila, aniž bych si přečetla anotaci. Od autorky jsem totiž zatím četla vše, co se u nás vydalo a automaticky jsem brala i tuhle.
Celé to bylo takové mile naivní, párkrát jsem se fakt ze srdce zasmála, zavzpomínala. Ale rozhodně je to čtení pro mladší čtenářky❗
Je teda pro mě docela těžké hodnotit, ale myslím, že 4⭐ si zaslouží.

Ivuska.09
22.07.2020 5 z 5

Kraťoučký příběh, který jsem slupnula jako malinu. Je úplně jedno, kolik mi je let. Na příběhy Kerstin Gierové nebudu nikdy stará. Mám její knihy moc ráda a ani tento nebude výjimkou. Patálie třináctileté dívky vás pobaví a třeba prostřednictvím této hrdinky zavzpomínáte i na svou první lásku a na své problémy ve škole. Doporučuji hlavně dívkám stejného věku jako hlavní hrdinka, ale klidně i mnohem starším.