V zuřivé vánici číhá cosi nelidského.

recenze

Hlasy v bouři (2021) 4 z 5 / TerezaMondeková
Hlasy v bouři

„Člověk. Nečlověk. Kde mezi nimi stanovíme hranici? Kolik slitování jim můžeme prokázat, aniž bychom ohrozili vlastní životy?“

Clare jede za svou sestrou, ale během jízdy ji zaskočí obrovská sněhová vánice. Vjede do lesa s nadějí, že se vánice trochu uklidní... to je to poslední, co si pamatuje.

Clare se probere celá rozbolavělá v obrovském prastarém sídle. Navíc u její postele sedí úplně neznámí muž. Prý měla autonehodu, on ji našel a přinesl do svého domu. Clare je vyděšená a slabá. Vánice navíc vůbec nepolevuje, proto musí zůstat v domě a čekat.

Dorran se k ní chová mile, dobře o ni stará, ale není si jistá, jestli mu může věřit. Clare má navíc pocit, že v domě nejsou sami. Dorran ji sice tvrdí, že v domě nikdo další není, ale Clara nemá takový pocit. Někdo kolem slídí a čeká na příležitost.

Clare se postupně vrací útržky událostí dne, kdy jela za svou sestrou. Nakonec dochází k závěru, že ani její autonehoda nebyla náhoda.



Poslední dobou jsem si knihy od téhle autorky strašně oblíbila, takže jsem se na její novou knihu těšila. Navíc mě hodně zaujala i svým popisem, působivou obálkou, takže jsem si ji musela koupit. Vůbec nelituji.

Autorka skvěle vykreslila atmosféru strašidelného domu, který je plný tajemství. Ale i tak jsem se během knihy vůbec nebála, i když jsem ji četla v noci. Taky mi přišlo, že první polovina knihy je trošku slabší. Nepřišlo mi, že by se tam dělo něco extra, až na pár výjimek. Druhá polovina knihy mě bavila mnohem víc. Sice už bylo vyzrazeno, co se děje, ale i tak mi přišlo, že druhá polovina je zajímavější, napínavější, překvapivější.

Taky se mi líbilo, že k sobě hlavní hrdinové měli blíž. Líbilo se mi, jak si kryli záda, jak se sbližovali... to jiskření mezi nimi dodalo příběhu takové kouzlo. Ale rozhodně jsem nezáviděla hlavní hrdince takové setkání s tchýní! Celkově se mi kniha líbila, takže do dalších dílů se rozhodně pustím. Jenom doufám, že to nebude trvat dlouho.

Komentáře (0)

Přidat komentář