Kdo vlastně jsem?

recenze

Šeptající mrtví (2024) 5 z 5 / TerezaMondeková
Šeptající mrtví

,,Vím vůbec, že nějaký příští život existuje?"

Slyší jejich šepot...

Keira se probudí uprostřed lesa, v prudké bouři a amnézií. Nepamatuje si nic... Kdo je? Jak se tam dostala? Co se děje? A to nejdůležitější... kdo se ji právě pokouší zabít a proč! Zoufalá Keira prchá před svými pronásledovateli. Svoje útočiště nalezne v opuštěné chatce u hřbitova.

,,Možná, že mrtví mají úctu k živým, stejně jako je tomu naopak."

Keira sice netuší kdo je, jak se tam ocitla, ani proč, ale zjišťuje, že má dar... dokáže vidět a slyšet duchy. Hlavně jednoho... duch ženy. Prosí ji o pomoc a Keira je jediná, která ji může vidět.

,,Jediné důkazy, které přežijí tak dlouho, nejsou hmatatelné. Nemůže to být něco, co se rozloží, smyje nebo zničí. Musí to být něco jako... vzpomínky."

Rozhodne se, že zesnulé ženě pomůže přejít. S novými přáteli začne pátrat v minulosti zesnulé ženy. Zjišťuje, že pravda není tak prostá. Pomalu rozplétá síť lží, lásky a vraždy. Ale čas běží... a nebezpečí se blíží!

,,Život za život. Spravedlnost."

,,Je tam něco zlého. Něco zlého... něco zlého... něco zlého..."



Miluju Darcy, takže na knihu jsem se neskutečně těšila. Kniha se mi líbila. Zajímavá nová série, slibný začátek, poutavý. Ale rozhodně bych knihu neřadila mezi horory... já jsem se teda nebála vůbec. Spíše mě zaujala ta detektivní část, odhalování tajemství, co se opravdu stalo. Líbila se mi i ta duchařská stránka věci... komunikováni s duchy. Pěkná byla i ta trošku romantická linka. A Zoe... BOŽE! Tu holku jsem si zamilovala. Zajímavé byly i ostatní postavy, jsem zvědavá, jak to s nimi bude dál. Co mě ale trošku mrzí, že v knize nebyly kresby, které by doplňovaly příběh...

Ani nevím, jestli se mi líbilo, že ohledně hlavní hrdiny tápeme... Na jednu stranu to bylo zajímavé. Nevíme, kdo je, co má za sebou, co se stalo, odkud je... Ale na druhou stranu... strašně se těším na další díly, protože mě zajímá, kdy se provalí, co je Keira zač.

Komentáře (0)

Přidat komentář