Smrtící Bílá

recenze

Smrtící bílá (2019) 5 z 5 / Charme
Smrtící bílá

Smrtící bílá

Ve čtvrtém pokračování série Cormorana Strika nás Robert Galbraith přenese do politického prostředí se zákulisím Olympijských her z roku 2012.

V předolympijském shonu navštíví Londýnskou kancelář svérázného detektiva pomatený muž, který ho zaskočí informací o tom že „ viděl, jak zabili dítě „ … Strike, který má starostí nad hlavu se snaží dostat tuto návštěvu z hlavy, ale nemůže si pomoci a k mladíkovi se v mysli stále vrací . Shodou náhod je detektiv nasazen na vyšetřování vydírání známého politika. Strike s jeho pracovní partnerkou Robin Ellacotovou však při takřka rutinním vyšetřování vydírání naráží na drobné souvislosti, které spojují příhodu poblouzněného mladíka s minulostí vydíraného politika a při pátrání se dostávájí do zákulisí politické scény, odkrývají pokřivené rodinné vztahy i dávná tajemství. Jejich vyšetřování je přerušeno politikovou vraždou, ale kvůli pochybnostem při úmrtí se na přání rodiny vydá s vyšetřováním po stopách vraha.

Již v přechozích dílech se do děje detektivní práce promítal soukromý život hlavních hrdinů, ale u tohoto dílu je soukromí takřka plnohodnotnou dějovou linkou. Autorka nechává soukromí postav prolínat s dějem vyšetřování a nenásilně tím dodává ději další úroveň.

Pokud patříte k těm, které předchozí díly bavili, u tohoto nebudete zklamáni. Autorka i v tomto dílu skvěle pracuje s charakteristikami, nenechává čtenáře vydechnout a neustále ponechává možnost pro vlastní fantazie.
Kniha je napínavá, čtivá a rozhodně nezklamala.

Komentáře (0)

Přidat komentář