Už mě vidíš ?

recenze

Už mě vidíš? (2013) 4 z 5 / Charme
Už mě vidíš?

Britská spisovatelka Sharon J.Bolton si právem zaslouží titul jednoho z největších literárních objevů posledních let a ve své krimi sérii s Lacey Flintovou Vás vtáhne do ponurého podsvětí Londýna , které odkrývá hrůzné činy spáchané nástupcem legendárního sériového vraha - Jacka Rozparovače .
Mladá a nezkušená policistka Lacey Flintová se náhodně připlete k brutálně spáchané vraždě mladé ženy , která jí zemře v náruči . Na první pohled nešťastná shoda náhod se však velmi brzo začne jevit jako promyšlený zločin sériového vraha, který si z neznámých důvodů , vybral právě Lacey, aby ji zatáhl a vmanipuloval ji do svých brutálních aktivit. Lacey se tak nedobrovolně musí zapojit do vyšetřování a stane se součástí týmu, který se snaží zachytit stopu novodobého Jacka Rozparovače. Protože je Lacey neobyčejně vnímavá k detailům a o aktivity Jacka Rozparovače se jako dítě zajímala , stane se pro tým přínosem , ale zároveň vzbudí i neobvyklé podezření, že je s hrůznými činy spojena až příliš , obzvlášť také proto že vrah je stále krok před policií a nedaří se ho dopadnout. Lacey se tak dostává do hledáčku vyšetřovatele Marka Joesburyho, který bojuje s podezřením a zároveň přemáhá sympatie, které k mladé policistce chová. Na důvěryhodnosti Lacey taky nepřidává , že má velké tajemství, které nechce nikomu svěřit a jak se brzo ukáže, právě její minulost je přímým pojítkem se sériovým vrahem .
Velice dobře se prolínají dějové linky minulosti a současnosti , načasování kapitol a událostí je naprosto přesné . Kniha je napínavá v celém jejím průběhu , autorka trefně zatají drobné detaily děje, které odkryje až v samém konci knihy a rozuzlení celého příběhu je sice očekávatelné , ale dotažené až do konce. I přes značnou brutalitu je kniha čtivá i pro mírně slabší povahy.

Komentáře (0)

Přidat komentář