Už mě vidíš ?

recenze

Už mě vidíš? (2013) 4 z 5 / Charme
Už mě vidíš?

Britská spisovatelka Sharon J.Bolton si právem zaslouží titul jednoho z největších literárních objevů posledních let a ve své krimi sérii s Lacey Flintovou Vás vtáhne do ponurého podsvětí Londýna , které odkrývá hrůzné činy spáchané nástupcem legendárního sériového vraha - Jacka Rozparovače .
Mladá a nezkušená policistka Lacey Flintová se náhodně připlete k brutálně spáchané vraždě mladé ženy , která jí zemře v náruči . Na první pohled nešťastná shoda náhod se však velmi brzo začne jevit jako promyšlený zločin sériového vraha, který si z neznámých důvodů , vybral právě Lacey, aby ji zatáhl a vmanipuloval ji do svých brutálních aktivit. Lacey se tak nedobrovolně musí zapojit do vyšetřování a stane se součástí týmu, který se snaží zachytit stopu novodobého Jacka Rozparovače. Protože je Lacey neobyčejně vnímavá k detailům a o aktivity Jacka Rozparovače se jako dítě zajímala , stane se pro tým přínosem , ale zároveň vzbudí i neobvyklé podezření, že je s hrůznými činy spojena až příliš , obzvlášť také proto že vrah je stále krok před policií a nedaří se ho dopadnout. Lacey se tak dostává do hledáčku vyšetřovatele Marka Joesburyho, který bojuje s podezřením a zároveň přemáhá sympatie, které k mladé policistce chová. Na důvěryhodnosti Lacey taky nepřidává , že má velké tajemství, které nechce nikomu svěřit a jak se brzo ukáže, právě její minulost je přímým pojítkem se sériovým vrahem .
Velice dobře se prolínají dějové linky minulosti a současnosti , načasování kapitol a událostí je naprosto přesné . Kniha je napínavá v celém jejím průběhu , autorka trefně zatají drobné detaily děje, které odkryje až v samém konci knihy a rozuzlení celého příběhu je sice očekávatelné , ale dotažené až do konce. I přes značnou brutalitu je kniha čtivá i pro mírně slabší povahy.


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Novodobý Jack Rozparovač děsí Londýn. Je tady ovšem jeden podstatný rozdíl... Konec devatenáctého století. Londýnskými ulicemi obchází vražedný přízrak, který si nechává říkat Jack Rozparovač. Své oběti zohavuje a vyřezává jim ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář