Tak to je

recenze

Tak to je, tak to bude (2016) 5 z 5 / Charme
Tak to je, tak to bude

Ve třetím díle se po boku Lacey vracíme k ponurým břehům Temže, kde se Lacey na zdravotní dovolené snaží vzpamatovat z hrůzných zážitků, které zažila při posledním vyšetřováním na univerzitě Cambridge. Celé dny se snaží uniknout před tíživým pocitem, který ji svírá, odmítá komunikaci u psychologa a zoufale se vyhýbá kontaktu s Markem Joesburym. Ani neví jak, ale osudová shoda náhod ji zatáhne do situací, které souvisí s vyšetřováním sériových vražd a i když se Lacey necítí být připravená, aby se vrátila do práce, nic jiného jí nakonec nezbyde.
Jihovýchod Londýna sužují nelítostné vraždy sériového vraha, který nepozorovaně unáší malé chlapce a následně je surově vraždí. Vyšetřování týmu D.Tullochové nepřináší kýžené výsledky a vyšetřovatelům se nedaří hnout z místa . Lacey o vyšetřování policie ví jen pramálo, snaží se jen odreagovat a při jedné ze svých procházek se potkává se skupinou místních dětí, které pravidelně vídá, jak si hrají v okolí jejího bydliště. Mezi dětmi je i její milý chlapec Barney, se kterým se Lacey vídá a občas si spolu řeknou pár slov.
Právě Barney se následně nechtěně přimotá k nálezu dalšího mrtvého chlapce a ze strachu z problémů zkontaktuje anonymně právě Lacey, kterou tím nepřímo zatáhne do následného vyšetřování. Lacey se však na návrat do práce necítí, informaci o nálezu těla chce předat k vyšetření kolegům, avšak značně frustrovanou kolegyni Danu Tullochovou její chování a nepochopitelná shoda náhod popudí a začne se k Lacey chovat podezřívavě. Lacey se vůči jejímu chování staví odmítavě, sama má pocit, že toho má dost a do vyšetřování se zapojovat odmítá až do chvíle, kdy se k ní dostane informace, že byl unesen další chlapec ...syn jednoho z kolegů ...Huck Joesbury.
Tento díl je z mého pohledu nejpovedenější. Dějová linka se prolíná se zápisy od psychologa, s fantastickou přesností časové osy, vše do sebe zapadá přesně ve chvílích, kdy potřebujete.

Komentáře (0)

Přidat komentář