Volavka

recenze

Volavka (2015) 4 z 5 / Charme
Volavka

Druhý díl ze série Lacey Flintové nás zatáhne do Východní Anglie, kde se děj odehrává ve starobylém studentském městě Cambridge. Celosvětově proslulou univerzitu svírá tíha podezřelých sebevražd nadaných studentů a Lacey se zapojí do vyšetřovaní …jak jinak, než tak trochu „po svém „.

Lacey Flintová se jen těžce vzpamatovává z minulého případu, když ji nenadále osloví její nadřízený Mark Joesbury a návrhem na spolupráci při takřka rutinním vyšetřování sebevražd v areálu univerzity Cambridge. Po krátkém váhání Lacey se spoluprací souhlasí a pod skrytou identitou mladé studentky psychologie odjíždí do areálu univerzity Cambridge. V prostředí impozantních historických budov na Lacey však stále padají deprese, které ji doprovází od posledního případu a i když se snaží napodléhat jim, v cizím prostředí se jí s tíhou psychických potíží velmi těžko vyrovnává. Lacey si je vědoma, že by na univerzitě měla působit jen jako tichý pozorovatel, avšak čím více informací získává, tím více jí začíná být jasné, že je případ mnohem vážnější, než jí bylo řečeno a ona je do něj vtažena jako volavka. Lacey se s nedostatkem informací zaplétá do případu mnohem víc, než ona i její šéf Mark Joesbury zamýšlely a ona se tím dostává do bezprostředního ohrožení života.

Kniha je psána v duchu psychologického thrilleru, autorka šikovně dávkuje napětí v průběhu děje a nebojí se vepsat do dramatických situací. Velmi dobře hodnotím i ponechání otevřeného konce, který osobní rovinu vztahu mezi Markem Joesburym a Lacey Flintovou nechává plynout dál …

Komentáře (0)

Přidat komentář