Setkání v opeře

recenze

Setkání v Opeře (2011) 3 z 5 / lada.ladislav
Setkání v Opeře

Hana Marie Körnerová patří k oblíbeným českým spisovatelkám. Největší úspěch zaznamenala se svým románem Heřmánkové údolí. Většina čtenářů jím byla naprosto pohlcena a s velkou chutí okamžitě vybírala další příběh z její tvorby. Oblíbené jsou však i další autorčiny romány: Hlas kukačky, Co neodvál ani čas či série Kočár do neznáma. A nesmím zapomenout ani na Setkání v opeře. A právě tento román se nyní dočkal svého druhého vydání!

V tomto příběhu zavede autorka své čtenáře do Francie na sklonku 19. století. Hlavní hrdinkou je Marie Clara de Villeroi, dědička obrovského jmění. Průbojná dívka, která nikdy neprojevovala dost skromnosti a oddanosti a už od dětství se snažila prosazovat svůj názor. Jenže teď ji čeká dohodnutý sňatek. Měla by si vzít třicetiletého muže jménem Alexandr de Montseris, který je přiměřeně bohatý a jehož pozemky sousedí s těmi jejími. Ale ona svého nastávajícího vůbec nezná, tak proč by si ho měla rovnou brát? To prostě nejde. A tak dospěje k důležitému rozhodnutí: musí o něm zjistit co nejvíce informací. A je vcelku jedno, jakým způsobem. Oficiální cestou to nepůjde, takže by se třeba mohla v přestrojení vplížit přímo do jeho domu. Jenže urozená dáma by se neměla dopouštět žádných pošetilostí! To však Marii Claru od jejího rozhodnutí rozhodně neodradí! Jak její výzvědy dopadnou?

Já nechci poznat svého nastávajícího. Já chci poznat, jestli se tím nastávajícím může vůbec stát. Pokud za nic nestojí, žádná svatba nebude.

Máte-li rádi romantické příběhy, v nichž hrají roli láska a nenávist a které jsou okořeněny špetkou napětí a řadou rodinných problémů, bude tento příběh dobrou volbou. Marie Clara je navíc vcelku prostořekou dívkou, takže nad některými dialogy se jistě zasmějete.

Pro řadu čtenářů určitě bude překvapením, že se v knize skrývají hned dva příběhy. Součástí je totiž i krátká povídka s názvem Uprchlíci, o kterém nenajdete zmínku ani v samotné anotaci knihy.

Setkání v opeře je tím pravým čtením pro romantické duše, které mají chuť na nějakou tu pohádku pro dospělé.

Komentáře (0)

Přidat komentář