Šest vran aneb Šest lidí ze spodiny, kteří vám seberou dech (a šrajtofli)

recenze

Šest vran (2017) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Šest vran

Jak často dostanete od knihy ještě víc, než jste čekali? A u jaké jste to tak měli?

Celý bookstagram mi doporučil Šest vran. A já se do nich vrhla s tím, že to musí být pecka. Takže jsem malinko v koutečku duše čekala, že to nesplní moje očekávání. A víte co? Absolutně je to předčilo.

Zápory: Kdo by taky čekal něco tak bombového po zakončení Grishy. Často slýchám, že mají Vrány pomalejší a nudný začátek. S tím ale nesouhlasím. Bavila jsem se od první stránky.

Klady: Je to plnohodnotný příběh se skvělými postavami. Všechny hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Důležité je, že mají svoji minulost, jejíž fragmenty se postupně dozvídáme během děje. Nenásilně a perfektně to zapadlo vyprávění. Vždy pak pochopíte, proč se jak daný hrdina zachoval. Zároveň jsou kratší kapitoly vyprávěné několika nejdůležitějšími postavami a to já mám ráda – vidět jim do hlavy. Moji oblíbenci jsou rozhodně Matthias a Inej.
Detaily a popis prostředí i oblečení a doplňků byl úplně úžasný. Měla jsem pocit, že jsem sedmá (naprosto neužitečná) vrána, která si to všechno zažívá na vlastní kůži.
Svět už trochu známe z Grishy, ale v Ketterdamu to funguje docela jinak než v Ravce. Zasvěcování do děje bylo poutavé a hltala jsem každou stránku.
Celkově jsem napětím někdy nedýchala a knihu přečetla na 3 posezení (dvakrát jsem u ní seděla do půl druhé do rána).

Obálka a grafika: Nádherná obálka s úžasnou černou ořízkou. Knihu a pokračování jsem si musela koupit ještě dřív, než jsem si je přečetla (to u mě moc často neuvidíte). Moc se mi líbí i grafika u začátku každé kapitoly. Ty kapitálky,… krása.

Verdikt: Určitě se mi Šest vran líbilo mnohem víc než Grisha. Už teď se těším na druhý díl, protože mi přišel konec poněkud otevřený. A taky seriál, že? Kdo ho viděl? Kdo se těší? Já hodně!
Knihu hodnotím plným počtem hvězd.

Komentáře (0)

Přidat komentář