Ostrovy bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Ostrovy bohů

Ostrovy bohů
Amie Kaufman

384 stran

#spoluprace s @humbook (Děkuji )

Vydává: @cooboo_redakce

Moje hodnocení: 4/5
------------------------------
Jaká kniha o mořeplavectví vás napadne jako první

Fantasy knihy od Fragmentu a CooBoo jsou poslední roky v podstatě všechny must have. Navíc tady máme Amie Kaufman, která mimo jiné napsala třeba sci-fi sérii Aurora společně s Jayem Kristoffem. No a mě opravdu moc zajímalo, jak píše i sama. Díky @humbook_blogeri jsem to mohla zjistit ještě před vydáním knihy. Děkuji .

Chcete vědět jak to dopadlo? Tak vám můžu slíbit, že určitě nebudete zklamaní. Autorce se tady totiž povedlo vykreslit opravdu parádní svět, u kterého se zaměříme většinu doby na moře. Celkově mořeplavectví je téma, které ve fantasy moc nevídáme a to je určitě škoda.

Plný počet jsem ale Ostrovům bohů nedala, protože rozjezd byl opravdu hodně pozvolný. Na druhou stranu tady ale máme více POV (point of view), tedy hodně vyprávějících hrdinů, kteří se různě střídají po kapitolách.

V příběhu najdeme dívku mořeplavkyni, prince a knihomola (který byl mým favoritem ), ale nebojte, není to milostný trojúhelník. Díky bohu! . To vypadá na super dynamický tým a to on vážně je. Dál příběhu nechybí magie (velmi zajímavá), romantická linka, bohové a bojové scény.

Závěr je dost otevřený a já ho takhle vůbec nečekala. Moc se těším na další díl, který si rozhodně nenechám ujít.

Obálka: Nádherná! A je tam taky boží mapa .

Verdikt: Milí zlatí, jestli máte rádi YA fantasy s tematikou lodí a bojů, no a taky s romantickou linkou, určitě si Ostrovy bohů nenechte ujít.

#zapisnikknihomolky #humbookblogeri #humbook #ostrovybohu #islesofgods #amiekaufman #knihanarecenzi #ekniha #fantasy #yafantasy #youngadult #enemiestolovers #czbookstagram #bookstagram

Komentáře (0)

Přidat komentář