Šéf :))

recenze

Šéf (2018) 5 z 5 / Airin
Šéf

Chase a Reese se potkali úplnou náhodou – v baru, kde měli mít rande s jinou osobou. Ale osud tomu chtěl, aby si právě oni dva v ten večer promluvili. Chase jí nakonec pomůže proměnit dosud neskutečně nudné rande na zábavný a velmi vtipný večer ve čtyřech. Jenže po této události se všichni rozejdou a Reese si je jistá, že záhadného mladíka už nikdy neuvidí. Jaké je ale její překvapení, když na něj jednoho dne narazí a opět ji zachrání – nabídne jí práci v jedné firmě, se kterou je velmi dobře obeznámen.

Reese po této pracovní příležitosti skočí a těší se na svůj první den v nové práci. Jakmile však zjistí, že jejím šéfem je onen Chase, ví, že tato práce bude jedna z jejích dosud nejtěžších – bude se muset velmi snažit nepodlehnout jeho šarmu. O stejnou věc se také snaží Chase, protože ví jedno: jeho bolestná minulost by jí mohla zničit.

Jelikož mi v lednu začalo zkouškové období, tak jsem měla jen velmi málo času na čtení knih. Jak to ale bývá, v jedné chvíli jsem potřebovala číst něco jiného, než jen skripta. Nutnost oddechnout si u nenáročné knížky po večerech mi vnukla nápad se po nějaké takové knížce poohlédnout. Hlavně, aby byla poklidná, oddechová, jak jsem již zmínila, a s kapkou lásky a humoru. Našla jsem si tedy knihu Šéf, o které jsem si myslela, že by mohla tato kritéria splnit. Díky anotaci jsem věděla, že se jedná o oddechový typ knihy, a právě proto jsem po ní hned skočila.

Kniha je rozdělená na kapitoly současné a kapitoly, které se soustředí na Chaseovu minulost. Byla jsem za to velmi ráda, protože jedině tak jsem se dokázala vcítit do jeho kůže, lépe porozumět jeho bolesti a jeho odtažitosti v určitých částech knihy. Kapitoly současné převažovaly nad těmi z minulosti, což bylo dobře, protože přece jenom jsem se více zajímala o jejich současný příběh. Musím však dodat, že příběh jeho minulosti oživil celou knihu.

Myslím si, že kniha nezklamala, i když je pravdou, že jsem druhou polovinu knihy čekala trošku jiný běh příběhu. Ale aspoň mě příběh překvapil a nebyla jsem zklamaná, že by byla kniha předvídatelná.

Čeho jsem si nemohla nevšimnout jsou docela okaté podobnosti s příběhem Fifty shades. A to nemyslím po intimní stránce, ale například to, když jí Chase vymění letenku ekonomické třídy za letenku v první třídě, nebo mu Reese dělá ráno lívance v JEHO košili a u toho si pobrukuje nějakou písničku, či ho v noci uklidňuje, když má noční můry a křičí ze spaní.

Toto téma – krásná mladá dívka začíná pracovat v nové firmě a zjišťuje, že její šéf je neskutečně přitažlivý muž, ale pozor! Nesmí se do něj za žádnou cenu zamilovat – si myslím, že nezklame. Aspoň ne romantické duše, které přesně takovou oddechovou knížku hledají. Se zájmem jsem zjistila, že autorka napsala ještě další knihy, takže snad v budoucnu zjistím, jestli jsou taky tak dobré.

Knížku tedy doporučuji všem, kteří hledají oddechovku, u které se zasmějí nad trapasy Reese a zahřejí se u jejich společné lásky.

Více zde: https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář