Půlnoční slunce čtené souběžně se Stmíváním

recenze

Půlnoční slunce (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Půlnoční slunce

Půlnoční slunce + Stmívání
Stephenie Meyer
.
720 stran
.
Zakoupená kniha + rereading
.
Moje hodnocení: 3/5
Anotace v komentáři.
-----------------------------------------------------------------
Co si pod tímto autorčiným počinem představíte? Touhu vytřískat ze svého zlatého vejce ještě trochu peněz?
.
Upřímně, já to tak vidím. A nijak zvlášť mi to nevadí. Půlnoční slunce je pro mě druhá nejočekávanější kniha roku. Doufám, že to o mně nic nevypovídá :D.
Každopádně já jsem se nakonec rozhodla pro čtení Půlnočního slunce souběžně s prvním dílem původní série – Stmíváním. Pěkně kapitolu po kapitole pohled Belly i Edwarda.
.
Už jste o největším nedostatku Půlnočního slunce asi slyšeli. Chyby. CHYBY! Jak v takovéhle knize může být tolik chyb? Navíc takových, které by odhalil i obyčejný MS Word? Upřímně jsem z knihy měla pocit, že po překladu šla rovnou do tiskárny. Já pochopím občas někde chybku, ale tohle bylo vážně přes čáru.
Obecně Stmívání mám opravdu ráda, to mi věřte, četla jsem ho asi v 16 letech a tak jsem se těšila na trochu té nostalgie. Ale teď, jako mámě, vidím tu hrůzu, která se valí na dospívající holky. Ne, není normální se zabouchnout do kluka, který vás neustále stalkuje, chce zabít, nenechá dělat žádná rozhodnutí a ve finále vám nedá ani pořádnou pusu. Tohle totiž křičí TOXICKÝ VZTAH. Naprosto souhlasím s povídáním @kniholkynatopecou . Určitě si ho na @Spotify taky pusťte. Je to navíc dost legrace .
Kniha je, uznávám, docela dost dlouhá s porovnáním se Stmíváním. A je to tím, že Edward nad vším přemýšlí mnohem víc, než Bella.
.
Když ale tenhle výchovný pohled nebudu řešit a prostě si uvědomuji, že je to fantazie a nereálná věc, tak jsem si krok zpátky do minulosti opravdu užila. Edwarda jsem vždycky žrala a v podání Roberta ještě mnohem víc. V Půlnočním slunci vidíme to, co jsme ve Stmívání neviděli. Není to jen to, jak chce Edward Bellu věčně vysát, ale i co se děje u nich doma a jak se dohaduje s rodinou, co s Bellou provést. Vidíme i kam se vydal na těch pár dní hned po první hodině biologie s novou spolužačkou. To se mi moc líbilo, tohle zjišťování, jak k tomu všemu přistupoval taky on. Edwardův pohled na Bellu byl skvělý. To, co v ní hned po začátku viděl. A úžasně pojaté je propojení obálky Půlnočního slunce – granátové jablko, které nabízí Hádes Persefoně. Pecka.
.
Všechny obálky Stmívání jsou úžasné. Tohle zpracování už se dnes moc nedělá. Já osobně mám černou edici v boxu. S jablíčkem. A granátové jablko k tomu přesně ladí.
Přesně, jak jednou říkala Míša z @radši_knihu , tyhle knížky božsky voní.
.
Srdcovka a nostalgie. Moc jsem se na tenhle rereading spolu s novou knihou těšila a opravdu hodně jsem si jí užila. Je to ale jen pro opravdové fandy Twilight. Pro ostatní to bude spíš jen groteska. I přes chyby, které mě neustále vytrhávaly ze čtení, si Půlnoční slunce zaslouží 3/5.


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Příběh Stmívání Edwardovýma očima. Osudové setkání Edwarda Cullena a Belly Swanové obrátilo oběma život vzhůru nohama. Až dosud jsme jejich dramatický vztah znali jen z dívčina vyprávění, ale teď nadešel čas na Edwardův pohled.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář