Příchod Temného pána.

recenze

Strach z temnoty (2013) 4 z 5 / TerezaMondeková
Strach z temnoty

Cainovi se splnil jeho velký sen. Z obyčejného psa se proměnil v čistokrevného vlkodlaka, jak to bylo předurčeno proroctvím. Je sice šťastný, ale znepřátelil si Sálvatora, krále vlkodlaků. A jako bonus poznal Caine tu nejkrásnější a nejúžasnější ženu na světe. Poslední sestru ze ztracených čtyřčat, která je navíc i prorok. Caine je její ochránce a musí ji chránit, protože Cassandra je nejhledanější ženou na světe. Ona jediná je schopná číst vize. Hledá ji král upíru, král vlkodlaků a dokonce Temný pán. S její pomocí chce vládnout světu. Cassandra je poslední sestra ze čtyřčat. Po celou dobu byla ukryta v temném podzemím vězení, kam ji zavřeli přisluhovači Temného pána. Cassandra se odtamtud dostala až po třiceti letech, když na ni narazil Caine.



Ukázka:
„Cassie,“ zavrčel a natáhl se k okraji obrovské matrace.
„Ne, nehýbej se," přikázala mu Cassie, sotva se objevila ve dveřích přilehlé koupelny. Na sobě měla jen krátký hedvábný župan. „Jsem tady.“
Srdce mu roztálo něhou. Podle rozcuchaných vlasů a otlaků na tváři poznal, že i ona právě vstala. Díky smaragdovým očím a dokonalé postavě byla krásná jako anděl.
Jeho anděl.
Pocítil, jak mu tělem pulsuje pouto spojení, stejně mocné a omamné jako drogy, které vyráběl ve svém minulém životě.
„Proč nejsi se mnou?“ zeptal se a poklepal na matraci.
Cassie zamrkala, jako obvykle ta slova pochopila doslovně. „Chtěla jsem si dát sprchu, když jsi spal.“
„Může to počkat?"
Usmála se a Cainovi připadalo, jako kdyby se mu v srdci usadilo slunce. Pak lehce vykročila přes naleštěnou podlahu a posadila se k němu na matraci.
Sklonil hlavu a políbil ji na rty. Ucítil nezaměnitelný pach a svaly se mu napnuly. Z krku se mu vydralo zamručení. „Proč z tebe cítím jiného muže?"
Odtáhla se a zasmála. „Po tom všem, čím sis prošel, se mě ptáš, proč je ze mě cítit jiný muž?"
Caine ji lehce kousl do ucha. „Jsi moje."
„Jo, byla jsem u toho, když se to stalo."
Jeho rozladění se okamžitě proměnilo v hořký pocit viny. Chvíle, která měla být v jejím životě jedním z nejkrásnějších okamžiků, proběhla ve stísněné upíří cele. A on to navíc neměl v hlavě v pořádku.
Roztřesenou rukou ji pohladil po tváři. „Cassie, já -"
„Ne," vyštěkla.
Caine nad neobvyklým odporem pozvedl obočí. „Ne?"
Cassie mu zapíchla prst do hrudi. „Chceš se mi tady zdlouhavě omlouvat za to, že ses nedokázal ovládat, když jsi byl pod vlivem kouzla?"
Nedokázal se ovládat? Stalo se z něj monstrum. A pokud by se Cassie nepodařilo zastavit ho, zabil by ji.
„Nezaútočil jsem na tebe kvůli tomu kouzlu," odvětil příkře. Z jeho hlasu bylo slyšet znechucení nad sebou samým.
„To je pravda," zareagovala chmurně. „Všechno to byla moje chyba. Navedla jsem tě přímo do léčky."
Caine zakroutil hlavou. „Cassie."
„Nemůžeš zneužít svoji vinu k tomu, abys změnil pravdu."
Znovu ho dloubla. „Vystavovala jsem tě nebezpečí, znovu a znovu. A i když jsem věděla, že se ti něco stane, dovolila jsem, abys se mnou zůstal. Byla jsem na tobě závislá a považovala jsem to za důležitější než tvůj život."
Chytil její prst, přitáhl si ho ke rtům a olízl jeho špičku. „Nepamatuju si, že bych ti dával na vybranou."
Oči jí ztmavly bolavou lítostí. „Vždycky jsem měla na výběr, ale byla jsem sobecká a riskovala jsem tvůj život, abych mohla být s tebou." Caine ucítil, jak se otřásla. „Bože, málem jsem tě ztratila."
Caine si ji přitáhl do klína a pevně objal její rozechvělé tělo. „No tak." Zabořil obličej do jejích hedvábných vlasů. „Mě se jen tak nezbavíš."



Cassandra... ta se mi ze všech sester líbila asi nejmíň. Nepřišla mi jako vlkodlačice. Byla hodná, milá, upřímná a dokázala se postavit za člověka, kterého miluje, ale chyběla mi u ní taková ta divokost... prostě pravý čistokrevný vlkodlak. Nejvíc ze všech sester se mi líbila Regan, ale jsem ráda, že se našly všechny sestry.

Caine se mi ze všech hlavních hrdinů líbil nejmíň. Asi to bylo kvůli tomu, že v šestém díle mi sympatický nebyl. Arogantní, namyšlený, myslí si, že může všechno... V tomhle díle se ukázal jinak, ale že bych si ho zamilovala to ne. Ale líbilo se mi, jak ochraňoval Cassandru.


Byla zvědavá, jak to všechno dopadne a na příběh jsem se hodně těšila. Líbí se mi, že do svých knih dává chrliče, upíry, vlkodlaky, prorokové, temný skřítci, čarodějnice, lovkyně, džiny... V každé její knize byla erotika, láska, romantika, akce, napětí, nebezpečí. Líbilo se mi, jak se v tomhle díle všichni spojili. A to i velcí nepřátelé. Líbilo se mi, že jsme se v tomhle díle setkali se všemi minulými hrdiny a vedlejšími postavami. Ale nemohla jsem dít plný počet kvůli hlavním hrdinům... moc mi nesedli.

Jediný, co mě mrzí je, že je tohle poslední díl, který byl přeložen do češtiny. Ráda bych si přečetla další díly, ale na ty se asi budu muset vrhnout v angličtině.

Komentáře (0)

Přidat komentář