Pozdrav z Itálie aneb Ferrari a cesta Evropou

recenze

Pozdrav z Itálie (2019) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Pozdrav z Itálie

Kam byste se chtěli podívat?

Na tuhle knihu jsem se tak těšila! Miluju Itálii a ze všech míst na světě, se nejvíc chci podívat do Říma. Tam jsem se s knihou ale nepodívala.

Místem se totiž Pozdrav z Itálie zaměřuje nejen na Itálii, ale na cestu po Evropě, na kterou je Laurie nucena se vydat, aby její oblíbené Ferrari z dětství nepřipadlo její strašné matce. Konkrétně z Anglie do Francie, Švýcarska a Itálie.
Po všech těch knihách od této autorky musím říct, že jsem zmlsaná a tak tohle nebylo úplně to pravé. Místa byla krásně popsaná, ale nijak mě na cestování nenalákala.
Děj se opravdu hodně točil okolo zmíněného auta a bohužel mi tři čtvrtiny knihy vůbec neutíkali. Bylo to čtivé a často zajímavé, ale často se opakující fráze a to, jak se Laurie pořád utápěla v tom samém začarovaném kruhu, to byla prostě trochu nuda. Pak tu byl Cameron. To jméno mi hned evokovalo super sexy zralého muže. Zezačátku byl trochu arogantní, postupně do něj ale člověk víc viděl a zamlouval se mi víc. Za to Robert… od začátku jsem ho nesnášela. A to přesně měla autorka v plánu. Dokáže vás dostat přesně tam, kam chcete. To na ní miluju!
Děj se rozjel, až když nastoupila romantická linka a to už se mi líbilo mnohem víc. Znáte mě. Já a romantické linky. Krom toho se tady objevuje i trocha napětí, vše se začíná vyostřovat a mířit k zdárnému konci. A ten se povedl ze všeho nejvíc.

Obálka a grafika: Obálka je moc hezká, ale moc mi ke knize nesedí. Zvolila bych něco s jezerem Lago di Garda nebo třeba se serpentinami. .

Verdikt: Ubrat depresivní myšlenkové pochody Laurie a tolik informací kolem auta, přidat víc škádlení s Camem a toho osamostatnění se – byl by to plný počet. Takhle ale tři hvězdy z pěti. Přesto se mi kniha líbila. Doporučuji vytrvat a dočíst do konce.

Komentáře (0)

Přidat komentář