Pozdrav z Itálie

Pozdrav z Itálie https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407786/bmid_pozdrav-z-italie-js5-407786.jpg 4 348 84

S láskou série

1. díl >

Laurie zdědila ferrari… pod podmínkou, že s ním procestuje Evropu!“ Laurie miluje svůj domov a myslí si, že je šťastná – má spolehlivého přítele a vysněnou práci v knihovně. To se ovšem změní, když po svém výstředním strýčkovi zdědí staré ferrari pod podmínkou, že se v něm vydá do Itálie spolu s tím protivným Cameronem coby průvodcem. Cameron také není zrovna nadšený, má však své důvody, proč je odhodlaný jet. Ani jeden z nich netuší, že strýček si pro ně nachystal pár překvapení… Čeká je cesta, na kterou nikdy nezapomenou!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

From Italy with Love , 2015


více info...

Přidat komentář

Hana62
14.04.2024 2 z 5

Přesně, jak bylo psáno na obálce. Ideální čtení do vlaku. Přečteno Ostrava-Praha. Nic neočekáváno, oddychovka s předvídatelným koncem.

Misabi
09.04.2024 2 z 5

Zajímavý nápad. Oddychovka na lehátko v létě ideální.


veronika4618
06.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Jak už tu bylo několikrát naznačeno, jedná se o slabší kus od autorky romantických příběhů, jejíž knihy mám v oblibě a vždy mě dokážou odvést od reality do různých koutů světa, které autorka umí nádherně popsat. Ačkoli mám mnohem raději knihy ze série Romantických útěků, i tento příběh takovým útěkem je. Hlavní hrdinka Laurie zdědí Ferrari, za podmínky, že ho převeze přes Evropu do Itálie a musí s ní jet nerudný mechanik Cameron. Ten má k tomu, proč s ní jet osobní důvody. Cesta přes několik států, bok po boku dvojici sblíží a ukáže jim oboum, zač stojí za to žít. Líbilo se mi, jak Laurie zrála a přerodila se z šedé myšky v dámu, která ví co chce a jak si užívala chvíle, které měla sama pro sebe. Že být spokojenou v partnerství značí být nejprve spokojenou sama se sebou, abychom si uvědomili svou cenu a co vlastně chceme.
I přesto mi však přišlo, že některé stránky mi drhly a román mě nestrhl tolik, jako jiné od autorky. Možná to však bylo rozpoložením, ve kterém jsem ho četla. Avšak na lehátko k bazénu je tato kniha ideální volbou.

GaleW
08.03.2024 5 z 5

To se tak hezky četlo, oba hlavní hrdinové jsou mega sympatičtí, moc jim fandíte. A cesta krásnými zeměmi naší staré dobré Evropy plyne úplně sama. Moc se mi tenhle příběh líbil.

Zelený.úval
05.03.2024 5 z 5

Po dlouhé době romantická kniha, která mě opravdu bavila. :-) Moc mě bavilo pozorovat proměnu Laurie. A že všechno dobře dopadlo, byla už jen taková třešnička na dortu.

MatBla
04.03.2024 5 z 5

Trošku pomalý rozjezd, ale když se to rozjelo, tak to byla jízda. A ten konec nádhera

4xbabča
29.02.2024 5 z 5

Kniha Pozdrav z Itálie je opravdu příjemnou oddechovou četbou, plnou cestování Francií, Švýcarskem a Itálií, v krásném autě a se zajímavým společníkem.

kristy.books
12.02.2024

Pozdrav z Itálie bola príjemná romantická oddychovka, aj keď musím povedať, že od autorky som už čítala aj lepšie knihy.

Laurie bola dobrá duša, čo niektorí zneužívali, predovšetkým jej priateľ. Celý čas som si priala, aby konečne otvorila oči, uvidela, ako ju využíva, ako zle sa k nej správa a pošle ho tam, kam patrí. Tento človek ma nesmierne vytáčal, vždy, keď sa v príbehu objavil, sa mi otváral nožík vo vrecku.

Na Laurie sa dosť podpísala aj jej minulosť, keďže matka odišla, zobrala so sebou aj jej mladšiu sestru a nechala ich s otcom samých. Aj po rokoch boli ich vzťahy dosť naštrbené a vlastne ani jedna sa ich nesnažila nejak napraviť. To bola ďalšia postava, ktorá mi bola vyslovene nesympatická. Laurie tak vo svojom živote nemala veľa ľudí, na ktorých by sa mohla spoľahnúť.

Cameron bol zo začiatku na zabitie. Na Laurie stále robil nejaké podrazy, choval sa k nej, ako keby bola úplne neschopná a blbá, až som mu mala chuť jednu vylepiť. Našťastie, ona sa len tak ľahko nedala a neraz mu vytrela zrak, čo ma zakaždým potešilo. Postupne, ako ju viac spoznával, sa začal chovať lepšie a ja som si ho celkom obľúbila. Bavilo ma to ich podpichovanie i postupné spoznávanie a zbližovanie.

Veľká časť príbehu sa odohráva počas cestovania Európou na starom a poriadnej drahom ferrari. Táto časť príbehu sa mi fakt páčila, pretože autorka proste vie opísať miesta tak, že doslova cítite ich atmosféru a máte chuť zbaliť sa a ísť si ich pozrieť na vlastné oči. Nielen, že sme tak mohli navštíviť rôzne zaujímavé miesta, no Laurie taktiež dostala príležitosť na chvíľu odísť zo svojho stereotypu, spoznať niečo nové, prehodnotiť určité veci vo svojom živote a urobiť zmeny, ktoré boli už tak dlho potrebné.

zoew
31.01.2024 5 z 5

Bylo to sice předvídatelné a jednoduché, ale bavilo mě to. A o to tady jde.

LenkaMacak
17.01.2024 2 z 5

Tento typ knih mám moc ráda, jako odlehčení mezi náročnější četbou. Nicméně tato mi opravdu nesedla, děj předvídatelný, navíc nijak extra zajímavý, hlavní hrdinka mi neskutečně lezla na nervy a k tomu byla kniha zbytečně dlouhá. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit. 2/5*

amanda99
12.01.2024 3 z 5

taková oddechovka..

Karoll_ina
07.12.2023 5 z 5

krásná oddychovka v pěkném prostředí. Postavy byly sympatické a samozřejmě happyend.

EmillyT
22.11.2023 4 z 5

Moc příjemná oddychovka, a jako po každé knize od této autorky mám chuť sbalit si kufr a někam vyrazit. To, že je děj i závěr předvídatelný mi u tohoto žánru vůbec nevadí. Někdy si člověk při čtení rád odpočine. Za mě moc příjemné čtení.

Kaja1
21.11.2023 3 z 5

Jj byla to oddechovka, ale člověk má chuť sednou do auta a odjet někam za hranice všedních dnů. Tak si říkám, kolik je na světě žen, které si uvážou na krk takového Roberta a prožijí s ním celý život. A kolik je těch co potkají Camerona, no myslím, že podstatně méně.

Blanka1964
09.11.2023

Jedna z nejslabších..dle mě. Beru knihy této autorky jako oddychovky po náročnější četbě. Ale už mě to přestává bavit...je to pořád stejné, předem čitelné...a tahle byla opravdu slabá.

Sabča92
20.10.2023 4 z 5

Pozdrav z Itálie je romantickou oddechovou četbou, kterou mohu doporučit jako ideální letní čtení na dovolenou nebo do horkých dní, kdy se nikomu nic nechce. Hlavní hrdinka Laurie pracuje v knihovně a svou práci miluje. Díky tomu si ji oblíbí daleko víc čtenářů samozřejmě. Její život je poměrně nudný a černobílý, ale ona sama si to nijak zvlášť neuvědomuje. Myslím, že postava Laurie je napsaná dost reálně.
Už když si přečtete anotaci je jasné o čem celý příběh bude. Mladá dívka se rozhodne splnit poslední vůli svého strýčka. Odjede s neznámým mechanikem a kamarádem strýčka za splněním posledního přání strýčka Milese. Romantika je na spadnutí. A víte co? I když je jasné, o čem kniha bude, vůbec mi to nevadilo.
Celá kniha plyne poměrně rychle. Začíná se na pohřbu a velmi brzy se dostáváme až na road trip. Nijak mi nepřekáželo, že se tu děj nijak nezdržoval a šel rovnou k věci. Vztah mezi Laurie a Camem není jednoduchý. Cam není na vztahy a Laurie je zrovna zasnoubená. Navíc Cam má tajemství, o kterém se Laurie nesvěřil.
Knihu doporučuji jako skvělou romantickou počtenou. Pro příznivce letních romancí, vášnivých dobrodružství a zároveň oddechovou četbu.

Myš007
07.07.2023 5 z 5

Jasně, že letní holčičí kniha, nic vážného... Ale prostě "božííííí" Přesně víte, jak to dopadne vlastně hned po přečtení anotace. Charismatický Cam, totální hňup Robert, přeměna ošklivého kačátka v sebevědomou ženu. Prostě lehké letní čtení na pláž pod slunečník, těžko bych tam četla třeba Remarqua... Trochu kýč, ale milý. Úplně nejvíc mě pobavilo, jak Laurii přejela průsmyk Stelvio, já ho totiž přejela taky jako mladá holka ve fiatu UNO, aniž bych to plánovala a opravdu si to pamatuji do dneška. Vřele doporučuji všem, co si chtějí vyčistit hlavu holčičí četbou..

anovy64
29.05.2023 5 z 5

Pěkně napsaná knížka, měla jsem chuť sednout do auta a projet Francií, Švýcarskem, dojet až do Itálie, kochat se krajinou, užívat si a všechny starosti hodit za hlavu.

Noisette73
23.04.2023 2 z 5

Nebylo to ono, fakt nebylo, dokonce pro mě nulová atmosféra která mi Itálii nepřipomínala, Cameron byl blb a Laurie byla nemastná, neslaná, rozhodně bych na sebe nenechala takhle řvát od takového blba, a schválně bych si dala ještě jedno kolečko na dráze i všude jinde a ne se mu ještě omlouvat. Kdo má slabost pro Ferrari směle do této knihy, dozvíte se toho o něm plno a oslavné ódy na jeho exkluzivitu se zde objevují v každé větě. Ne, že by nebyly zajímavé, ale bylo jich mnoho. Ten snoubenec Laurie byl taky hrozný, ti muži v této knize obecně velký palec dolů. Lezli mi na nervy, oba a to mně se fakt nestává.
Bylo to za mně kostrbaté a navíc se tento typ vazby opotřebovává a opravdu špatně se z něj čte. Na to, že to byla vlastně knížka Julie Caplin, pod pseudonymem Jules Wake, tak to bylo zklamání a slabota.

PeťulaV.
26.03.2023 5 z 5

Blíží se léto, čas dovolených a mně už se zas zapalují lýtka, mozek pracuje na plné obrátky a nejraději bych popostrčila čas, aby už tu ta plánovaná dovča byla. A právě proto jsem se teď vrhla na sérii S láskou. Miluji knížky Julie Caplin, kromě dvou mám všechny a jsou pro mě všechny do jedné zárukou pohodového čtení. Vždycky si u nich dokonale odpočinu a ani tahle nebyla výjimkou. Zase jsem se při čtení zasnila a hlavní hrdince záviděla tentokrát její cestu po Evropě. O Ferrari a Camovi ani nemluvím ;-) Je to moc milý příběh o hledání sama sebe, rodinných poutech a samozřejmě o lásce, štěstí, radosti a také uspokojení. Knížka mě bavila, byla vtipná, svižná, četla se opravdu lehce. Pokud nehledáte nic složitého a potřebujete jen každodenní starosti hodit za hlavu, tak vřele doporučuji. Jako odpočinkové čtení jsou Juliiny knížky naprosto skvělou volbou.