Padlí andělé

recenze

Padlí andělé (2021) / max0502
Padlí andělé

Kniha z edice původní česká detektivka od Věry Fojtové s názvem Padlí andělé. Vydalo ji nakladatelství Moravská Bastei MOBA v roce 2021. Kniha je rozdělená do 20 kapitol.
Hlavním hrdinou příběhu je novinář Ben Satler, sympaťák od první chvíle, kdy poskytne pomoc dívce na silnici.
Prolog čtenáře uvádí na kopec Děs, kde došlo v dávné historii k tragédi. Protože se nachází v krásné přírodě, po mnoha letech, v současnosti, tam byla postavena chata, kde se odehrává část příběhu.
Bývalý novinář Benedikt Satler, který se po vyhazovu od novin, kdy odkryl kauzu, kterou neměl, pracuje jako korektor u bývalého spolužáka z fakulty. Udělal si výlet a cestou zpátky domů na silnici potkal vyděšenou dívku. Naložil ji do auta a odvezl ke své kamarádce psycholožce Aleně Tůmové.
Z vyděšené dívky se vyklube Monika, která si chtěla slušně vydělat a přijala nabídku agentury Šance na atraktivní práci spolu se svojí kamarádkou Renatou. Z atraktivní práce byla práce úplně jiná. Navíc je s Renatou rozdělili a Monika neví, kde kamarádka je.
Ben v průběhu příběhu odkryje svoji minulost. V pátrání se obrátí pro pomoc na kamarádku ze školy Barboru Divišovou. Ta se spojí s kolegou poručíkem Janem Krásou, se kterým se Ben už v minulosti potkal a pátrání začíná.
Monika s Renatou naletěly Richardovi s Harrym na lákavou nabídku a skončily v penzionu pro zahraniční klientelu, který si zařídila Eva po rozchodu s Richardovým otcem. Děvčata rozdělili. Renatu odvezli na chatu a pak měla její cesta pokračovat do Řecka. Jenže se to úplně nepovedlo a skončila ve sklepě chaty na kopci Děs mezi krysami, kde ji hlídal Harry. Monika skončila v penzionu u Evy, ze kterého se jí povedlo utéct, aby se tam následně vrátila a pomohla s vyšetřováním. To se taky moc nepovedlo a Richard ji měl odvézt na chatu. Cestou došlo mezi ní a Richardem k potyčce, při které si Richard myslel, že ji zabil. Jenže to bylo trochu jinak.
Kniha se mi dobře četla. Příběh se odehrává v pro mě známém prostředí, točí se kolem několika postav, nebylo to nijak nepřehledné a děj je reálný, bohužel.

Komentáře (0)

Přidat komentář