Padlí andělé

Padlí andělé https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474035/bmid_padli-andele-kWr-474035.jpg 4 13 3

Nová kniha známé české autorky zavádí čtenáře do doby devadesátých let, kdy se lidé začali podnikat ve všech možných oborech lidské činnosti, včetně řemesla nejstaršího, prostituce. Agentury lákají dívky na dobrou práci, ale ty pak končí v novodobých nevěstincích. Novinář Ben Satler potká v noci u přehrady vyděšenou dívku a je vtažen do jejího příběhu. Snaží se najít i její kamarádku, která, jak se zdá, beze stopy zmizela... TIPY pro Vás... celý text

Přidat komentář

lalela
30.06.2023 2 z 5

Námět knihy skvělý, přesně to, co se tady začalo dít po revoluci, naivní dívenky a práce v cizině, trochu tajemna, chata na bývalém sklepení a vršku, kterému říkají děs. No a pak jsem zjistila, že číst knihu je opravdu děs. O některé postavě se skoro nic nedozvíte, o dalších toho víte přespříliš, chaoticky přeskakujeme z jedné situace do druhé, Monika je tak naivní, že to snad ani není možné a Eva jakbysmet. Sklepení, o které v začátku knihy šlo, tam hraje jen pramalinkou roli, což je škoda. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit, ale jelikož to nevzdávám, a každou knihu se snažím dočíst, tak jsem to s velkým úsilím dala. Ale byl to opravdu děs.

babystar
07.10.2022 3 z 5

Tato detektivka o obchodu "s bílým masem" mi přišla taková "nemastná-neslaná", místy nudná, místy nepravděpodobná. Přečetla jsem ji, ale nějaký dojem nezanechala.


tereza7090
01.11.2021 5 z 5

Velmi dobře napsaná česká detektivka. Zjistila jsem, že se mi tato edice Původní česká detektivka začíná líbit čím dál tím víc.
Je zde známé prostředí, česká jména, výborně se to čte. Zápletky jsou snadno uvěřitelné bez zbytečných mrtvol a potoků krve.
Postav tak akorát, abych měla přehled a neztrácela jsem se ve jménech. O každém jsem si udělala obrázek po pár stránkách.
Charaktery postav byly dobře vykresleny.
Začetla jsem se ihned a knihu jsem měla přečtenou za dva dny.
Hlavní hrdina novinář Ben mi byl sympatický od začátku, je to správný chlap se srdcem na pravém místě.
Příběh začíná tajemnou historkou na kopci, kterému se říkalo Děs. Tam se odehrává i část tohoto příběhu ze současnosti.
Ben, o kterém se dozvídáme i jeho minulost, se náhodou ocitne v situaci, kdy se musí postarat o dívku, kterou náhodou potká na cestě.
Monika utíká z hotelu, kam se svou naivitou dostala při vidině peněz. Jenže ne vše je takové, jak se zdá.
A kde je její kamarádka Monika? Kdo leží ve sklepení? Na tyto otázky se snaží Ben přijít s pomocí policisty Krásy.
V příběhu se také objevují postavy s ne příliš čistým rejstříkem, jako je Eva, Harry a Richard a všichni lační jen po mamonu. Nekalými způsoby se snaží dívky přinutit k prostituci a neštítí se jakýkoliv praktik. Obchod s bílým masem ovšem mají v hledáčku policisté právě díky Benovi, který je na to upozorní. Vyváznou všechny dívky zdravé a živé? To už si musíte přečíst sami. Myslím si, že čtenáři určitě nebudou zklamáni.
Mně osobně se kniha moc líbila a všem doporučuji.