Novinka Krále zůstává někde na půl cesty

recenze

Ústav (2020) 3 z 5 / vorenus
Ústav

Bývalý policista Tim a nyní spíše tulák nebo poutník se shodou náhody ocitne v bohem zapomenutém městečku a přijímá tam práci nočního pochůzkáře.
Na jiném místě žije svůj dosud poklidný život velice nadaný chlapec jménem Luke až do doby, kdy je uprostřed noci unesen neznámo kam. Ocitá se v úplně stejném pokoji v jakém dosud žil až na malou změnu. Jeho pokoj je v instituci plném takových pokojů a se spoustou takových dětí.
Dvě dějové linky, které v průběhu příběhu sehrají každý svou roli.

I tak by se dal nastínit děj nového počinu mistra už dávno ne jen hororových příběhů.

Jako milovník Kinga jsem se nemohl nového počinu dočkat. Stále nechápu, že má mistr pořád nějakou inspiraci a příběhy na nás doslova chrlí. Ten chlápek má snad nějakou smlouvu s ďáblem. Jinak si jeho vražedné tempo nedokážu vysvětlit. Existuje vůbec někdo, kdo má na kontě víc knižních počinů? Těžko říct...

A teď k samotnému hodnocení. Začátek byl výborný a těšil jsem se na pasáže ze samotného ústavu. Tam mě bohužel čekalo zklamaní. Vše tam bylo strašně moc dlouhé a vleklo se to. A samotné finále mě osobně asi zklamalo nejvíc. Prostě mi tam chyběla ta gradace a vyústění děje. Dle mého pohledu by knize slušelo ubrat pár stran a mohl jsem se krásně klepat jako při knižním orgasmu.

Rozhodně bych nedoporučil knihu těm, kteří s Kingem právě začínají, ať raději zkusí nějakou knihu z posledních let třeba Růženky, Revival, Lunapark. Nicméně na svého oblíbeného tvůrce stejně nehodlám zanevřít. To přátelství, co nás pojí se už táhne desítky let a asi to ještě nějaký pátek potrvá. Díky za vše mistře!!!!

Komentáře (0)

Přidat komentář