Pohled do duše, mysli i vzpomínek skvělé herečky

recenze

Jak běžet do kopce (2006) 4 z 5 / vorenus
Jak běžet do kopce

Definice této knihy? Kniha by se dala charakterizovat jako cestopis se špetkou vzpomínek a možná i maličkých memoárů a hlavně čtenář dostává jedinečnou možnost se podívat přímo do hlavy paní Paulové.

Kniha má vlastně dvě dějové linky, kdy v jedné sledujeme cesty autorky a v nich hledání sama sebe a ve druhé se vrací ke vzpomínkám na svůj dosavadní život.

Maličko mi v knize chybělo asi víc vzpomínek na slavné kolegy a setkání s nimi na divadle nebo ve filmu, ale pochopil jsem, že o tomhle tato kniha není. Ale i tak se mi kniha četla skvěle.

Máte rádi paní Paulovou? Pokud jste odpověděli ano, tak se do čtení můžete směle pustit a určitě chybu neuděláte. Kniha se čte lehce a kolikrát jsem se přistihl, jako bych se koukal do svých myšlenek.

V knize mě jen zarazilo, že i tak skvělá herečka s výčtem tolika filmů a různých televizních i divadelních inscenací má stejné starosti jako běžný člověk.

Obrovská škoda jen, že je kniha kraťoučká. Budu se těšit, že tahle skvělá herečka zase něco napíše, ať už v podobě úvah a zápisků z cest a nebo vzpomínek na svoji profesi. Bylo to krátké, ale krásné setkání!

Komentáře (0)

Přidat komentář