Drogy, milovaná dcera a jeden zoufalý otec

recenze

Na útěku (2019) 4 z 5 / vorenus
Na útěku

Co uděláte, když z ničeho nic v parku potkáte svou dávno ztracenou dceru? A co když za její ztrátou jsou ty nejtvrdší drogy a její násilnický partner? Jako každý rodič ji chcete pomoct, ale ona se dá na útěk. Vítejte ve světě úspěšného podnikatele Simona. Má nádhernou ženu i skvěle placenou práci. Vytvořil skvělé místo pro své děti a nebo si to aspoň myslel, ale přesto jeho nejstarší dcera dala přednost životu ve světě drog a násilí. Ptáte se proč? Odpověď na tyto i spoustu dalších otázek Vás čeká v této knize.

Autor nás zavede nejen do světa plného násilí a drog. Nerad bych prozradil víc. Snad jen, že nějaká vražda se tu taky najde, ale citlivé povahy se nemusejí bát. Autor se tu nezaměřuje na syrovost násilí, ale spíše na charaktery postav a jejich činy. Sám jsem už zažil literaturu u které vám je doslova s písmen zle a běhá vám mráz po zádech. Tohle není ten případ, ale čtivost si autor udržuje opravdu brutálním stylem. Doslova vás knihu donutí zhltat, jako váš nejoblíbenější pokrm.

Sám jsem se od čtení nemohl odtrhnout a klobouk dolů, jak autor pomalu rozplétá nitky všech postav a věřte, že odhalení všech a všeho bude opravdu stát za to.

Kniha, která svou tématikou musí zaujmout každého rodiče. Takže i mě. I když důvod, proč jsem ji otevřel byl odkaz na autora v jedné knize Stephena Kinga. Takže, když ho čte mistr, tak ho musím zkusit i já. A pánové si asi oba vzdávají hold, protože i Coben tu má malou větičku na samotného mistra. A nebo jsou oba autoři přátelé? Každopádně stojí za to oba číst.

Komentáře (0)

Přidat komentář