Mechanická princezna aneb Strhující a uslzený závěr

recenze

Mechanická princezna (2016) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Mechanická princezna

Jak je pro vás emočně těžký konec série?

A je to tady. Závěr série Pekelné stroje. Teď, když píšu tuhle recenzi, mám už za sebou první tři díly Nástrojů smrti a musím vám říct, že Pekelné stroje jsou jednoznačně lepší.

Viktoriánský Londýn, bojovníci, čarodějové, démoni a jako bonus romantická linka. Tak tohle je recept na ideální sérii, která mě dokáže uspokojit. – tady je opět věta, kterou tu musím nechat z recenze na předchozí díly. Krásně totiž vystihuje to, jak mě to baví.
Postavy se v rámci série krásně vyvinuly do strhujícího finále. A jakého finále! Jediná věc, která se mi nelíbila na předchozích dílech (ten pitomý milostný trojúhelník) se nám tady vyřešil. A kdo by to byl řekl, že to bude tak zajímavé řešení.
Z Londýna se dostaneme i víc do přírody a opět tady Cassandra nezklame svými úchvatnými popisy scenérií. Prostředí pro ústřední rozuzlení je geniální a autorka to dokáže popsat tak, že si to teď dokážu vybavit přímo před očima. Tleskám.
A když jsme u toho finále… tohle jsem opravdu nečekala. Výborné, nepředvídatelné, vedlejší překvapení, kdy jsem zalapala po dechu, kdo všechno se toho vlastně zúčastnil. Opravdu – tohle byla velká pecka.
Nakonec ten epilog… Ano, je to tak. Brečela jsem jako želva. Přestože mě @girlwithashryvereyes , @mdnight.reads , @ivka.cte varovaly, tolik slz jsem nečekala.

Obálka a grafika: Celá série má krásné obálky. Krásně se k příběhu hodí.

Verdikt: Tuhle sérii si definitivně zařadím do mojí domácí knihovny. Věřte mi, že si to tahle série opravdu zaslouží.

Komentáře (0)

Přidat komentář