Mechanická princezna aneb Strhující a uslzený závěr

recenze

Mechanická princezna (2016) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Mechanická princezna

Jak je pro vás emočně těžký konec série?

A je to tady. Závěr série Pekelné stroje. Teď, když píšu tuhle recenzi, mám už za sebou první tři díly Nástrojů smrti a musím vám říct, že Pekelné stroje jsou jednoznačně lepší.

Viktoriánský Londýn, bojovníci, čarodějové, démoni a jako bonus romantická linka. Tak tohle je recept na ideální sérii, která mě dokáže uspokojit. – tady je opět věta, kterou tu musím nechat z recenze na předchozí díly. Krásně totiž vystihuje to, jak mě to baví.
Postavy se v rámci série krásně vyvinuly do strhujícího finále. A jakého finále! Jediná věc, která se mi nelíbila na předchozích dílech (ten pitomý milostný trojúhelník) se nám tady vyřešil. A kdo by to byl řekl, že to bude tak zajímavé řešení.
Z Londýna se dostaneme i víc do přírody a opět tady Cassandra nezklame svými úchvatnými popisy scenérií. Prostředí pro ústřední rozuzlení je geniální a autorka to dokáže popsat tak, že si to teď dokážu vybavit přímo před očima. Tleskám.
A když jsme u toho finále… tohle jsem opravdu nečekala. Výborné, nepředvídatelné, vedlejší překvapení, kdy jsem zalapala po dechu, kdo všechno se toho vlastně zúčastnil. Opravdu – tohle byla velká pecka.
Nakonec ten epilog… Ano, je to tak. Brečela jsem jako želva. Přestože mě @girlwithashryvereyes , @mdnight.reads , @ivka.cte varovaly, tolik slz jsem nečekala.

Obálka a grafika: Celá série má krásné obálky. Krásně se k příběhu hodí.

Verdikt: Tuhle sérii si definitivně zařadím do mojí domácí knihovny. Věřte mi, že si to tahle série opravdu zaslouží.


Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

Nad londýnským Institutem se stahují mračna. Mortmain připravuje útok na lovce stínů; chce je zničit pomocí pekelných strojů, armády nelítostných mechanických bytostí. Na dokončení svého plánu potřebuje už jen jedno: Tessu Grayovo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář