Láska mezi notovými řádky

recenze

Rytmus, já & Malychin (2020) / MilenneWaver
Rytmus, já & Malychin

Po rozchodu se svým přítelem je život Gaby vzhůru nohama. Její záchranou se tak stane nabídka jejího bratra, který navrhne, aby spolu s ním a jeho kapelou, vyrazila Gaby na turné, jako prodavačka merche. Sice to není ta nejideálnější práce, kterou by Gaby mohla mít, ale alespoň má šanci přijít na jiné myšlenky. A také se seznámit se Sašou, zpěvákem z druhé kapely, se kterým si už od začátku velmi dobře rozumí.

Hlavní hrdinové téhle knihy jsou zkrátka úžasní, zejména pak hlavní hrdinka Gaby. Je svá, má prořízlou pusu, neskutečně zvláštní smysl pro humor, a skvělý vztah se svým bratrem. I když by ho nejraději někdy zabila. Do pozice hlavní protagonistky se hodí zkrátka skvěle, a většina čtenářů si jí určitě oblíbí už během prvních pár stránek. A to samé platí i pro druhou hlavní postavu, Sašu. Ten je pravým opakem Kultiho, z jiné autorčiny knihy. Má veselou, loajální a vtipnou povahu, a přesně proto si k sobě ti dva brzy najdou cestu, byť nejdříve jako velmi dobří kamarádi.

Zápletka této knihy je dost jednoduchá, nečekejte, že se bude točit okolo čehokoliv jiného než okolo romantické linky. Ta bohužel není nijak zvlášť originální nebo překvapivá, už na začátku knihy bude čtenáři jasné, jakým směrem se bude příběh vyvíjet. Ale tuto chybu velmi dobře vynahrazuje právě přítomnost celé řady vtipných pasáží, u kterých se upřímně zasmějete, i když někdy budete hlavní hrdinku také trochu litovat.

Ačkoliv se jedná o další knihu Zapaty, která je proslulá svými pomalu vyvíjejícími se romancemi, osobně si nejsem úplně jistá, zda je to i případ této knihy. Zatímco u Kultiho se skutečně jednalo o slow-burn romanci, která se postupně a pomalu vyvíjela, v případě Rytmu je romantická linka rychlejší a dynamičtější. To je samozřejmě ovlivněno i tím, jak je tenhle příběh krátký. Ale nic to nemění na tom, že by této romantické lince neuškodila ještě troška propracovanosti. Na druhou stranu se však na tuto knihu mohou těšit ti, kterým se naopak nelíbilo, jak byl příběh Kultiho natažený. V tom případě vám určitě Rytmus, já a Malychin sedne mnohem lépe!

Autorčin styl psaní je velmi charakteristický v tom, že je neuvěřitelně čtivý, a zároveň plný vtipných, i... ne tolik vtipných pasáží. Pokud jste četli Kultiho, určitě víte na co narážím. Autorka se zkrátka a dobře velmi ráda zmiňuje o vylučování, což je častým tématem konverzací i vtipů v příběhu. Bohužel, pokud jste s tímhle měli problém už u její předchozí knihy, ani zde se to nezmění. Připravte se tedy na to, že se s tím v příběhu hodně krát setkáte.

Ačkoliv mi u Rytmu obecně chyběla propracovanost jiných Zapatiných knih, stejně musím říct, že jsem si čtení téhle knihy užila, a určitě se k ní v budoucnu plánuji vrátit. Je to ideální odpočinkové čtení, do kterého se velmi snadno začtete a často se i zasmějete!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář