Kulti - Mariana Zapata

recenze

Kulti (2019) 5 z 5 / Bookexpresss
Kulti

Předešlá autorčina knížka Rytmus, já a Malychin byla moje první setkání s autorkou a můžu říct, že úspěšné. Na Kultiho jsem se ovšem chystala a těšila ještě dýl, ale nikdy jsem se k němu nedostala - až teď.

Celkem mě zarazila délka této bichle (přes 500 stran), na romantiku mi to přišlo jako strašně moc (i přesto, že je to slowburn). V konečném výsledku mi to vlastně vůbec nevadilo, i když ta romantika byla vážně slow haha. Autorka píše čtivě, poutavě a vtipně, některé její vtípky mi sice občas nesednou, ale většinou se je snažím ignorovat a pak je všechno v pohodě. Taky jsem se bála hlavního tématu knížky, a tím je fotbal. Já o něm vím opravdu velké nic a sledovat ho v televizi mě vůbec nebaví. Každopádně v knížce jsem ho fakt hltala a vždycky jsem fandila Sal a jejímu týmu! Sal byla mimochodem opravdu neskutečně sympatická a boží holka, podle mě jedna z nejlepších knižních postav. Kulti mi byl ze začátku nesympatický, ale to se postupem knihy změnilo...a stal se taky mým oblíbencem .

Konec knížky byl taaak boží. Jop, sice se tam toho událo docela dost, ale třeba ten epilog mi úplně učaroval. Knížku moc doporučuju, zatím je to moje topka od Zapaty (i když jsem četla jen 2 její knihy)

Komentáře (0)

Přidat komentář