Originální a poutavý příběh Nezapomeň na mě

recenze

Nezapomeň na mě (2023) 4 z 5 / Bookexpresss
Nezapomeň na mě

________
Nezapomeň na mě je druhá přeložená knížka od autorky Estelle Laure. V téhle dominuje hlavní postava Blue, která si díky nové technologií nechala vymazat své traumatické vzpomínky spojené s jejími milovanými, ale také Adam, který Blue připadá až podivně známý, jenže si ho nedokáže nikam zařadit.

Tuhle knížku jsem si chtěla přečíst hlavně kvůli její anotaci, která mě neskutečně navnadila a díky ní jsem měla i poměrně velké očekávání. Už od první stránky se mi četla rychle a příběh měl dobrý spád a postavy byly sympatické. Autorka si vybrala zajímavé téma, které mě přimělo přemýšlet, jestli tak svět bude v budoucnu někdy fungovat? :)
Jediná věc, která mi na knížce nesedla, byl překlad jedné z postav, která byla queer. V angličtině to totiž zní o dost "lépe" a jednoduše než v češtině, protože se u queer osob používají zájmena "they/them" (což v češtině znamená "oni"). No a v knížce místo zájmena "oni" byla postava psaná v rodě jak ženském, tak mužském, příklad: Jack byl*byla doma". Ale chápu, že ten překlad z angličtiny do češtiny bývá v tomto ohledu dost těžký, takže to vůbec neberu jako nějaké velké mínus, jen bych na to chtěla upozornit, protože když se tahle postava zprvu v knížce objevila, chvilku mi trvalo, než jsem to pochopila. Každopádně celkový dojem je pozitivní a bylo to super čtení!

Knížku moc doporučuju, spíš mladším čtenářům, ale i starší si v ní určitě něco najdou!

spolupráce s Alabtrosmedia

Komentáře (0)

Přidat komentář