Další knížka od oblíbené Jenn Bennett

recenze

Vždycky Jane (2023) 3 z 5 / Bookexpresss
Vždycky Jane

Vždycky Jane je už čtvrtou přeloženou knížkou od mojí oblíbené autorky Jenn Bennettové. Bohužel se ale favoritkou nestala.

Už podle anotace jde poznat, že je příběh originální a zajímavý. Hlavní postavou je Jane, která kvůli nehodě, která se jí před pár lety stala, má slovožrouta (tak to sama nazývá), jelikož její mozek utrpěl poranění, je pro ni těžké si někdy vzpomenout na slovo, které chce říct. Ale kniha je napsaná i z pohledu Fena, bratra jejího přítele Eddieho. Všechny dohromady právě spojuje ta osudná noc, kdy se Jane stala nehoda.

Romantická linka je založená právě na spojení Jane, Eddieho i Fena kvůli nehodě, což mi samo o sobě přišlo dost morbidní a nevkusné. Chápu, že když se vám něco stane a daný člověk je poblíž, máte k němu speciální pouto. Jenže v tomhle případě se jednalo skoro o obsesi. Moc jsem si proto romantiku v knížce neužila. Četla se mi sice dobře a nějaké zvraty a kapitoly byly moc fajn (spolu s tím se mi líbilo i to, že autorka ke každé kapitole připsala písničku, která se k ní hodí), ale jako celek bych knihu hodnotila průměrně.

Četla jsem všechny knihy, které autorka napsala a byly přeložené do češtiny, moje oblíbenou nadále zůstává Kudy ke hvězdám, bohužel na poslední místo jde Vždycky Jane. Nebylo to vyloženě špatné čtení, ale rozhodně doporučuji jiné autorčiny knížky. Vyzkoušejte ji ale sami, třeba se vám zalíbí víc než mně.

*spolupráce s Albatrosmedia

Komentáře (0)

Přidat komentář