Krev a med aneb náhled do hlubin duše čarodějky a lovce

recenze

Krev a med (2021) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Krev a med

Čekáte od druhého dílu ze série to nejlepší nebo naopak žádnou velkou senzaci?
.
Krev a med pro mě byla nejočekávanější kniha roku 2021. Takže je docela jasné, že jsem knize dost věřila. A v takovém rozpoložení je jen krůček ke zklamání…
.
Po Holubici a hadovi jsem opravdu nečekala tak obrovskou nudu. První třetina knihy se odehrávala v kořeny porostlé kotlině, kde se jen debatovalo a nic moc nedělo. Ano, uznávám, že bylo potřeba si ujasnit nějaké otevřené věci z prvního dílu, ale bože, třetina knihy na jednom místě s minimem akce? Proč? Já vím proč… Takhle série totiž původně měla být duologie – což znamená, že bylo najednou potřeba příběh natáhnout tak, aby se tam nacpala další kniha. Já osobně si myslím, že je to v celé knize hrozně moc znát. Tak šíleně dlouhé dialogy a stránky plné Reidova fňukání a Louina nadávání… to není to, na co jsem se těšila. Myslím, že to postavě Lou i Reida spíš ublížilo. Achjo, strašně mi tu chybělo jejich neškodné popichování a ta romantická jiskra mezi nimi.
.
Když se na to podíváme objektivně, tak skoro všechny akční a důležité aspekty knihy byly super. Krvodějky, vlkodlaci a divadelní spolek… To všechno bylo vážně zábavné a čtivé. Jen kdyby kniha měla cca o dvě stě stran míň. Nové postavy mě moc bavily a dodaly příběhu další dimenzi. Díky nim a sledování jejich postupného odkrývání a vývoji již známých postav, jsem si to nakonec docela užila. Posledních sto stran už byla velká pecka. A na úplném konci totální cliffhanger! No, musím říct, že ten mi přišel už moc, ale stejně se nemůžu dočkat dalšího dílu!
.
Obálky celé této série jsou nádherné. Je pravda, že originály jsou hezčí a mají nádherný font. Ale kdybych je neviděla, byla bych i z našich naprosto nadšená.
.
Je to prudký pokles po plném hodnocení prvního dílu. Ale 3/5 hvězd jsou stále dobré, lehoulince nad průměrem.

Komentáře (0)

Přidat komentář